Şimdi Ara

Kesintisiz güç kaynağı akü değişimi, amper yükseltme ve kapanma sorunu. (Powerful PL-1000VA UPS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yaklaşık 2 yıldır Powerful marka PL-1000VA model UPS kullanıyorum. Bundan önceki UPS'im de 1000 VA gücündeydi ve aynı sistemi elektrik kesintisinde hiç sorunsuz ayakta tutuyordu.


    Bu UPS'i ilk satın aldığımda test etmiştim, 2 monitörü kaldırabiliyordu. Fakat 1-2 ay sonra bir kesintide sistem kapanıverdi.

    Aküler tazeyken elektrik kesintisinde sistemi besleyemiyorsa dedim herhalde kapasitesi üzerinde yazdığı kadar değil. Tedbir olarak monitörlerden bir tanesini devreden çıkardım. 2 sene bu şekilde kullandım.

    Ve bugün yine kapandı ve kaydetmediğim önemli veriler uçtu. Akülerin değişme vakti geldiği için bu kapanmayı normal kabul ediyorum.


    Bataryalar zayıflayınca UPS'in besleme süresinin kısalması normal bir durumdur fakat bu cihaz daha bataryalar tazeyken bile ilk saniyede kapanıyordu. 1000VA yetmiyor desek o da mantıklı değil çünkü önceki UPS'lerim de 1000VA'ydı. Ayrıca Powerful'un güç hesaplama sayfasına göre benim sistem 500VA'yı geçmiyor.


    Bu durumda konuyu bilen arkadaşlara sormak istediğim soru şu;


    Yeni akü alırken 12v 7a yerine 12v 9a akü taksam cihaz teknik anlamda bir tehlike yaratmadan çalışır mı?

    Akülerin amperini bu şekilde yükseltirsek cihazın kapasitesinin (süre değil, yük olarak) "ucu ucuna yetme" sorunu çözülür mü?


    Bir de yeri gelmişken söyleyeyim, Powerful PL1000'in kasasını açıp aküleri değiştirmek, diğer kullandığım UPS'lere göre çok daha zor ve uzun sürüyor. Kasa tasarımı sanki son kullanıcı açıp aküleri değiştirmesin diye tasarlanmış. Aküler metal bir çerçeve içine konmuş ve bu çerçeveyi sökmek için herşeyi sökmeniz gerekiyor. Akülere ulaşmak için 16 tane vida açıp, devre kartını, trafoyu ve ön paneli çıkarmanız gerekiyor. Kasa içine bir de dikenli tel ve kurt köpeği koysalarmış tam olacakmış.

    Daha önce FSP ve PowerCom ups kullandım ve hepsinde akülere 4 vida söküp kutuyu açarak ulaşabiliyordunuz ve aküleri pratik bir şekilde değiştirebiliyordunuz.

    Acaba Powerful SLE-1000VA'nın da pil değişimi böyle zor mu? İçini açanlar yorum yazarsa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 26 Eylül 2022; 12:7:21 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.