İki ayrıntı için kıyas yapıyorum. İkisi de yetenekli ve iyi futbolcular ama bir de koşullarına bakmak gerekir.
Mesut Özil. 22 yaşında genç bir yetenek. Almanya'da ortaya çıktı.
Bir Sevgilisi var.. Anna-Maria Lagerblom.. eski Bremenli finli bir futbolcunun eski karısı. Mesut Özil'den 7 yaş büyük. Üstelik Mesut için ismini değiştirip (Melek) müslümanlığa geçtiğinden bahsediliyor ve dahası Sarah Connor'un kardeşi. Dahası Diego'nun eski sevgilisi olan popçu ablasının dansçılarından birisi ile yaşadığı ilişkiden olma sekiz yaşında bir oğlu var.
Ne kadar çok malzeme var değil mi ? Aradaki yaş farkından tutun da kültür farkına kadar olan durumu düşünün.. Eski futbolcu eşi olmasından çocuğu olmasına kadar malzemeleri üst üste toplayın ve bunun Türkiye'de nasıl basın tarafından değerlendirileceğini artık siz.. Bir daha Mesut Türk müdür Alman mıdır iyi düşünürsünüz belki.. Babası gerekirse düğün yaparım diyor filan..
Arda Turan. 23 yaşında.Türkiye'de ortaya çıkan bir yetenek. Kendisinden beş-altı ay büyük güzel bir sevgilisi var. Hepsi bu.. Sevgilisinin sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu olduğundan başka bir tuhaflığı yok. O da ne kadar tuhafsa artık..
Ben onca Mesut Özil tartışması ilçerisinde ilişkisinin masaya yatırıldığı, sakatlığına, performans sorununa neden diye sunulduğunu görmedim, duymadım hiç.. Arda'nın çektiklerinin milyonda birini bile..
Neden ülkemizde futbolcu yetişmiyor sorusunu biraz da buradan sorun.. Değişmesi gerekenler listesinin başına neyi koymamız gerektiğini de anlatır bize bu.. Birilerinin maaşından tutun da diğer ayrıntılara kadar futbol dışı konuların futbolu ne kadar gerilettiğinin..
Arda ki yaşının çok üzerinde bir olgunluğa sahip.. Tüm bunlara o bile gögüs geremiyorsa diğerleri nasıl yapsın ? Altına milyon satır daha yazarım ama siz anladınız.. Şimdi Röportaja geçelim zira o Arda'nın dışında bir konu.
kaynak:borges
işte budur
Aynen hiç böyle düşünmemiştim. Gerçi almanyada neler yazılıyor neler söyleniyor bilmiyorum ama.
Almanya'da ne yazılıyor bilemem ama aynı şeyler bile yazılsa insanlar çok farklı algılıyor. bizim belki namussuzluk yapmış diyeceğimiz şeye almanlar hayatın gereği gözüyle bakacak. ayrıca bizim dilimizdeki küfür geri kalmış ülkeleri bilmem ama dünyada hiç biryerde yok. heriflerin fu.. dediği şey sozluklerde si.. diye yazıyor ama zihinde uyardığı anlam çok farkı. sokakta arkadaşınıza fuc.. diye başlayan bir söz söyleyip ikiniz de buna gelebilirsiniz orda.
sadede geleyim: medya mesut'un her yediği naneyi yazsa, hatta taraftar buna çok kızsa ve tribünde mesut'un kız arkadaşına küfür etse acaba arda'ya göre ne kadar alınacak.
yani olay hem medya hem insanların onu algılaması hem de kültür gibi çok bilinmeyenli denkleme dönüşüyor.
onların medyası bunu çok fazla yazmıyor(en azından spor haberi adı altında). yazılırsa da insanlar magazin deyip geçiyor. ayrıca sokaktaki küfür stada girmiyor.
Yazılanlara katılmamak mümkün değil, bir ekleme yapmak gerekirse medyanın yanısıra bu tip asparagas, abartılı haberlere inanıp gaza gelen taraftarı da eleştirmek gerekir ki değinmek istediğim nokta geçen sene kaptanını yuhalayan galatasaray taraftarıdır.
Mutlaka Almanya'da da yazılan birşeyler vardır ama bence oradaki insanlar bu yazılanları fazla iplemiyor...