Arda Turan (d. 30 Ocak 1987, İstanbul), Türk orta saha oyuncusu.
Kulüp
9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor’da futbola başlamıştır. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmiş ve 12 yaşında Fatih Terim’in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edilmiştir. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğü döneminde 2004-05 sezonunda A takıma alınmıştır. Bu dönemde forma şansı bulamamış ve kiralık olarak bir sezonluğuna Vestel Manisaspor’a transfer olmuştur. 2005-2006 sezonunun sonunda Galatasaray’a geri dönmüş ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiştir.Ve dikkatleri üzerine çekti. Kısa zamanda ilk 11′in değişmez ismi oldu.Şampiyonlar Ligi’nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilmiştir. Ancak Galatasaray’ın 3-1 mağlup olduğu Bordeaux maçında rakip oyuncu Jurietti’ye attığı kafa ile oldukça tepki toplamıştır. Arda Turan üstün top tekniği ile dikkat çekmektedir.Geçen sezon toplamda 34 maçta oynamış 7 gol atmıştır. Süper Lig’te 24 maçta 4 gol atmıştır.
Millî Takım
İlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi.78 kez genç millî formayı giymiştir. Arda Turan 20’sı A millî olmak üzere toplam 100 kez millî formayı giymiştir.
Daha önce bu bilgiler verildiyse affola.. resimleri görünce koymak istedim..
son resim iyi ama kaptan iken öyle dolaşmasın bence yakışmaz ama kaptan değil normal oyuncu iken öyle olabilir güzel
Lincoln'e benzemiş.. ama yeni tarzı daha oturaklı artık..
Kaptan olmasa son resim güzel görünüyor. Ama kaptanlıkta bir duruş olması gerekir. Sakallı hali güzel bence.
quote:
Orjinalden alıntı: .nevermind
Vay be bizim 3-2 lik liverpool maçı sanırım ilk kez gördüm
quote:
Orjinalden alıntı: Doruk..
quote:
tam da riise korner gibi taç kullanıcak hazırlanmış
quote:
quote:
3-2lik liverpool maçlarında Arda'da oynadı.
Lucescu'nun olduğu seneki berabere biten maç olması lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: Xéon
quote:
quote:
+ o maç liverpool'un sahasındaydı.
quote:
Orjinalden alıntı: Tolqan
quote:
quote:
tam da riise korner gibi taç kullanıcak hazırlanmış
ilk başta topu görmedim. korner kullanıyor sandım senin bu yorumunun okuyana kadar.
son resimdeki fiziki yapısına geri dönmesi lazım.kilo vermesi lazımdırdı.
quote:
Orjinalden alıntı: Aragorn
A.O.S daki maçta 3-2 bitmişti. Bu maç 2001/2002 sezonunda CL 2. gruplarındaki GS-Liverpool maçından sanırım. Ve o maç 1-1 bitmişti.
yok ya Olimpiyat'ta 3-2 yenmiştik okanın harika bi golü vardı hatta mehmet güven bile gol atmıştı falan..
kafa kalmadı ders çalışmaktan
Önce
Sonra
quote:
quote:
fotoşopar
helal olsun sana arda
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Aragorn
quote:
Orjinalden alıntı: Xéon
quote:
quote:
yok ya Olimpiyat'ta 3-2 yenmiştik okanın harika bi golü vardı hatta mehmet güven bile gol atmıştı falan..
kafa kalmadı ders çalışmaktan
olimpiyat ta böyle bir trübün ve reklam yok ki :) 1-1 lik maç bu sanırım ama bu forma ile çıkmamışlardı ki bizden radu niculescu onlardan da heskey atmıştı golü
arda gs ın 10 numara formalı oyuncusu olabilir ama asla gerçek anlamda hagi tipinde beyin 10 numara olamaz. SOL AÇIK bu adam... 4-3-3 de iş yapar belki ama bu sistemde de defansif anlamda facialar yaşanacağı açık.