Şimdi Ara

Arch linux kurulum için kurulum arayüzülü bash dosyası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Disk manger kısmında diskleri bağladıktan sonra cancel yapıp anamenüye dönün. ayrıca bir çıkış ekranı yok.
    https://gitlab.com/cavus/arya
    Arch linux kurulum için kurulum arayüzülü bash dosyası.


    https://www.youtube.com/watch?v=e-MOTihHCR4&t=

    wgethttps://gitlab.com/cavus/arya/raw/master/arya.sh
    chmod +x arya.sh
    ./arya.sh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihakki -- 19 Temmuz 2018; 15:25:51 >







  • alihakki kullanıcısına yanıt
    Yet Another Arch Linux Installer :)
    Arch kurulumunda başkasının hazırladığı scripti kullanmak, mantık olarak bana ters gelmesine rağmen; çalışmanız için kendi adıma teşekkür ederim.

    Ayrıca bir soru sormak istiyorum. Kod tamamiyle size mi ait yoksa başka bir github projesinin fork'u mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışma için teşekkürler
    diğer arkadaşın sorusunu yineleyip extra sorular ekliyorum

    kurulumunuz bios mu efi mi dir ?
    disk bölümlemesi - swap ayarları konusunu nasıl ayarladınız ? bazı scriptler hala 16gb ram im var diye 32 lik swap ayarlıyor veya 16gb ayırıyor... artık linux de nerdeyse swapsız veya windows daki gibi takas dosya mantığı daha geçerli olmasına rağmen.

    kodlar içindeki masaüstü seçeneklerine kabaca baktım

    driver vs konusu manuel mi detaylandıramadım. nvidia için gerekli lib leri filan gördüm...

    benim arch daki en büyük sıkıntım....
    archman örneği vereyim... 120 lik ssd ye kurduktan sonra çok güzel bir masaüstü geliyor. ama manjaro da kursam archman da kursam nafile.. ntfs diskim sürekli read-only. ntfs-3g her 2 paketde kurulu geliyor

    her şekilde sanal'a kurup deneyeceğim... zaman alacak.. ve kurulum sonrası tekrar bir değerlendirme yapacağım.. gerçek pc değerlendirmesi biraz zor şuan için.




  • @0ldskool
    İki masaüstü resmi koyup Distro yapmadımya bunada şükür :D

    Kodları oturup sıfırdan yazdım, önceden temel kurulumu bitirene kadar arayüzsüz olarak başlamıştım sonrasında arayüz ile seçilebilir menüler yapmaya çalıştım.

    Bende başkasının hazırladığı scriptleri kullanıcaksam kur ubuntuyu geç dedim, hem kendimi geliştirmek hemde daha gelişmiş bir script ile tek seferde kurulumu bitirip sevdiğim masaüstüne gelmek için kendim yazdım. "Neden kullanmalıyım"derken kastım hem direk kullanan kullansın hemde kendi scriptini yazan kişiler içinde kullanılabilecek ek bir kaynak olsun istedim. Ben çok zorlandım, pek çok komutun ne işe yaradığını neyaptığını bilmeden pek çok araştırma yaptım, belki bu scripti bu seviyeye getirene kadar yüzlerce kez kurdum. Sorsan hala sed komutunu görünce tırsıyorum unutuyor insan, onu ve bir çok komutu kitap gibi parametre parametre neyaptığnı not alıcam.

    Son 1 haftadır en az 10-15 kez tekrar kurdum bir tek alsa,samba ve virtualbox ile yaşadığım bazı problemlerden dolayı. yuvarlanan bir dağıtım olunca paket gereklilikleri değişiyor zamanla ve bir biriyle çakışır hale geliyor. ör: virtualbox-host-dkms ve virtualbox-host-arch, ben ne kadar virtualbox virtualbox-host-arch kur desemde kendisi virtualbox'ı görünce gidip dkms olanı kuruyormuş uğraş dur şimdi önce virtualbox-host-arch'ı sonrasında ayrıca virtualbox'ı kurdurtuyorum. Alsa ise auto-mut durumunu korumuyor, herseferinde yeniden başlatıyor ama kurulum esnasında alsactl state komutu çalıştırınca yemiyor ona bir servis yazıyorum alsa işini hallettikten sorna servis kendini temizleyecek.

    @tosuntosun
    Hem bios hemde uefi kurulumu var.

    swap ve disk yapılandırması için eğer diski seçerseniz size bölüm yapılandırması yapmanız için cfdsik veya cgdisk açıyor, kaydetip cfdiski kapattığınızda sizi disk menüsüne geri döndürüyor. Orda artık oluşturduğunuz bölümleri seçip formatlayıp bağlama işlemini yapıyorsunuz, şuan için öncelikli ihtyacım /mnt /home /boot ve swap odluğundan başka bir seçenek yok ama isterseniz siz ekliyebilirsiniz ilerleyen zamanda manuel adres ekleme arayüzüde yapıcağım.

    Driver konusunda nvidia için 32bit sürücüler içeriyor steam veya wine yüklerken lazım olduğu için. Zaman zaman bazı bağımlılıklar değişebiliyor yuvarlanan bir linux olduğu için takip etmek bazen can sıkıyor.
    hplip'in grafik arayüzü pyqt5 olmadan çalışmıyor ama direkte yüklemiyor oyüzden gerekli paketler yanında yükleniyor.

    Sorunun büyük ihtimalle diski bağladığın dizinin sahipliği sana ait olmadığı için olabilir. Benim başımada çok geliyor.
    chown kullanıcı_adı:kullanıcı_gurubu bağlı_olduğu_dizin
    eğer yukarıdaki koddu kullandıktan sonra diskin alt dizinlerinde yine yazma izni ile problem yaşarsan tüm alt dizinleri sahiplenmen için "chown -R" ile deniyebilirsin.

    Bende bir video çekip yakın zamanda koyucam.
    -----------

    Asıl ben teşekkür ederim yorumlarınız için çok saolun.




  • Sıfırdan yazdığınızı öğrenince, sizi tekrardan tebrik etmek istedim. Özellikle kendimi geliştirmek için yaptım demeniz çok anlamlı. Başarılar.



    Ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Kurulumda default gelen mirror'lar arasında kesinlikle Hollanda (NL) sunucuarı bulunmalı. Şu yüzden diyorum, Türkiye'nin en stabil ve hızlı yurtdışı internet bağlantısı Hollanda ile yapılıyor. Daha sonra Almanya vs...

    Garip bir şekilde Türkiye'deki sunucularla bile problem(hız kopma vs) yaşayabilirken, NL sunucuları her zaman stabil çalışıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. :)

    Seçenek olarak mirrorlistin tam listesini ekliyeceğim, mirrolara ile bende sorun yaşadığım için, varsın ilk başta 3-5 dk uzun sürsün ama en hızlı mirrorrları kullanıyım dedim ("rankmirrors "/etc/pacman.d/mirrorlist.backup" > "/etc/pacman.d/mirrorlist.new") komutu ile o anki erişim hızıma göre sıralattırıyorum.

    Yinede arch linux'un mirror seçme olayı insanı üzmüyor, yavaşta olsa indiriyor yada elinde yoksa başka ülkenin mirroruna geçip ordan indiriyor. Geçen aylarda kde neon ve xubuntu takıldım biraz, durmadan hataveriyordu update olsun yükleme olsun meğer türkiye sunucusunda hata vardı sunucu ülkesini değiştirmeden düzelmiyordu, illa elle yap diyor sanki kendi otomatik yapılamazmış gibi. Arch'ın mirror yapısı daha mantıklı.
  • İnceliyorum, elinize sağlık.
  • @Litendria, @troe Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim.
    Türkçe hakkında haklısınız, yakın bir zamanda çoklu dil desteğine geçmeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihakki -- 3 Mayıs 2018; 23:12:35 >
  • Merhaba, arch iso dosyasının güncellenmesi ile kurulum için gerekli olan rankmirrors arch isosunun içeriğinden çıkartılmış pacman-mirrorlist paketinin içine konmuştu onu ve bazı hataları girerek yeni bir kurulum scripti hazırladım bu script ile bayabi yenilik geldi.

    TÜm ülkelerin sunucuları eklendi.

    Türkçe olarak hazırlamakla kalmadım aynı zamanda çoklu dil yapısına uygun hale getirdim. İsteyen turkish fonksiyonunudan bir kopya ile istediği başka bir dile uygun hale getirebilir ve bunu severek scriptin içine eklerim. dil seçimi menüsü oluşturup adına bir teşekkür eklerim.

    Arch linux kurulum için kurulum arayüzülü bash dosyası.


    Bilgisayarımın anakartı bir sabah uyandığımda bozulduğu için eski bilgisayarımda pek bakamıyorum. Şuan script dosayasına alttaki komut ile erişebilirsiniz. Yakında scripte yeni bir ad ve sürüm numarası vericeğim için şuan test.sh olarak bıraktım ayrıca test esnasında kolaylık sağladığı için adı test, el alışkanlığı test test test diyip devam ediyorum :D
    wgethttps://gitlab.com/cavus/arya/raw/master/arya.sh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihakki -- 19 Temmuz 2018; 15:25:16 >




  • Bu script güncel midir? Denenebilir mi? Deneyen var mı?
    İlk Arch deneyimim olacak,vakit az,kolaylık lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://github.com/MatMoul/archfi

    Arkadaşınkini bilmiyorum lakin bu güncel hocam deneyebilirsin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona

    https://github.com/MatMoul/archfi

    Arkadaşınkini bilmiyorum lakin bu güncel hocam deneyebilirsin :)
    *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 10:16:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz ağlara ulaşmak için wifi-menu komutunu girerseniz kablosuz bağlantılara ulaşabilirsiniz ilk aşamada, yoksa scripti çekemezsiniz.

    Arkadaşın scripti yeni gördüm güzel iş script güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.