Şimdi Ara

Arcelik Leydi170 - Program Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu makineyi elbet kullanan, kullanmis olan vardir. Ben ogrenciyim ve yeni aldim bu makineyi. Programlarinda en sagdaki yesil ve kirmizi sorunsuz calisiyor. Fakat tencere resmi olanlar ceyregine kadar ilerliyor (donen sey en soldaki) orda duruyor. Acaba bu bir sikinti mi yoksa burdan sonra tekrar yesile falan mi getirmem lazim? Daha onceden orda kaldigi icin makineyi durdurup yesile getirip kaldigi yerden devam ettirmistim. Cunku bildigim kadariyla programlarin en solundaki on yikama ve o da ayni yerde duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanura -- 15 Kasım 2013; 16:00:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar. Aynı makine anneannemde mevcut. Bahsettiğinize yakın bir problem var. Bazı programlarda ilerlemesi gereken kırmızı çubuk takılıp kalıyor makine çalışmaya devam ediyor. Kırmızı çubuğu baz alarak yazıyorsanız makine çalışmaya devam ediyor olabilir sesinden anlarsınız zaten. Ön yıkama programında bahsettiğiniz yerde durması normal program oraya kadar zaten. Ancak bu kadar bilgi sahibi olduğum için tavsiye veremiyorum, candoğan bey size yardımcı olacaktır, iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biostrike

Merhabalar. Aynı makine anneannemde mevcut. Bahsettiğinize yakın bir problem var. Bazı programlarda ilerlemesi gereken kırmızı çubuk takılıp kalıyor makine çalışmaya devam ediyor. Kırmızı çubuğu baz alarak yazıyorsanız makine çalışmaya devam ediyor olabilir sesinden anlarsınız zaten. Ön yıkama programında bahsettiğiniz yerde durması normal program oraya kadar zaten. Ancak bu kadar bilgi sahibi olduğum için tavsiye veremiyorum, candoğan bey size yardımcı olacaktır, iyi günler.

Yok hocam oyle olmuyor yani kirmizi cizgi duruyor, makine calisiyor ama yaklasik 2-2.30saat ayni noktada durmaya devam etti. Yani sanirim sorun cizgide degil.

• Tanura kullanıcısına yanıt
    Peki durduktan sonra açıp baktınız mı ? Deterjanı almış mıydı ?
  • Rezistans kablo baglantilarinda sıkınti olmali

• Hocam bu program sikintili, daha dogrusu yesil ve kirmizi disindakiler sikintili. 2 yerde kaldi cunku.

Peki ben bu sorunu nasil cozebilirim? Rezistams dediginiz sorunu?

• Eğer cihazınız suyu ısıtmıyor ise ki yüksek ihtimal öyledir;sorununuz termostat,rezistans,kablo grubu veya tuş takımındadır.Sırasıyla kontrol ediniz.arçeliklerle program takılması sorunu genel olarak bu parçalardan yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_301 -- 21 Kasım 2013; 2:21:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rezistans arızasında program takılı kalır benımde basıma geldı bekoda
  • Hocam peki bu sorunu nasıl çözebilirim? Rezistans arızasını yani?
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Almıstı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanura

Hocam peki bu sorunu nasıl çözebilirim? Rezistans arızasını yani?

%90 öyle alt tekmeligi şokun yalitimi cikartin ve rezistans kismini kontrol edin kablolar kopukmu diye jaklarindan cikarin Takin dikkat edin fişi çekmeyi unutmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanura

Arkadaslar bu makineyi elbet kullanan, kullanmis olan vardir. Ben ogrenciyim ve yeni aldim bu makineyi. Programlarinda en sagdaki yesil ve kirmizi sorunsuz calisiyor. Fakat tencere resmi olanlar ceyregine kadar ilerliyor (donen sey en soldaki) orda duruyor. Acaba bu bir sikinti mi yoksa burdan sonra tekrar yesile falan mi getirmem lazim? Daha onceden orda kaldigi icin makineyi durdurup yesile getirip kaldigi yerden devam ettirmistim. Cunku bildigim kadariyla programlarin en solundaki on yikama ve o da ayni yerde duruyor.

Sağdaki iki programın sıcaklık değerleri düşük olduğundan ve ön yıkama yapılmadığından yıkamaya geçtiği an ısıtmaya başlar, en soldaki zaten sadece ön yıkama programıdır makinenizin takıldığı yerde bitirir. Güçlü ve normal programda ise bildiğim kadarıyla sıcaklık aynı ikiside 65'C de yıkama yapıyor ancak tencere sembollü programda ana yıkamadan önce bir ön yıkama yapılıyor program çizgisine bakılırsa makine muhtemelen ön yıkamayı bitirmiş ana yıkamaya geçmiş ancak ısıtma adımında takılı kalmış program takılı kaldığı sırada makinenin kapağını açın içerisi sıcakmı diye bakın eğer buhar çıkıyorsa ısıtmada bir sorun yok ancak su soğuksa ilk önce rezistansa sonra program cihazına bakmak gerekir aynı şekilde su çok kaynaksa termostattada sorun olabilir bu arada program cihazında farklı bir sorunda olabilir en sağdaki program hızlı program olduğundan çizgi hızlı ilerler bir sorun olsa bile atlar geçer ancak yoğun normal veya ekonomi gibi programlar uzun program olduğundan çizgi yavaş ilerler program cihazında rezistansta veya termostatta bir sorun olduğunda takılır kalır bıraksanız gece gündüz çalışır sorunun kaynağını anlayabilmek için ilk önce takıldığı yerde suyu kontrol edin ısıtıp ısıtmadığını ısıtmıyorsa rezistans veya program cihazı, çok aşırı kaynatıyorsa termostat arızalıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.