Şimdi Ara

Eski Çamaşır Makinesini ne yapalım? Yerine Beko BK851 / Arçelik 8051 YKI / Vestel KCMI 98142

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 yılından bu yana Electrolux AEG L87695WD Lavamat Turbo kurutmalı çamaşır makinası kullanıyorduk. Makinadan genel olarak memnunduk. Ama 8. yılda kazanın komple değişmesi gerektiğini söylediler ve 2600TL gibi bir masraf yapmak yerine yeni bir makine almanın daha makul olduğunu düşündüm... (kazan komple değişecek çünkü esas sorun olan rulmanı değiştirmek bu modellerde mümkün değilmiş.)


    Makine olarak yerli üretim bir makine almaya karar verdim. Yedek parçanın daha bol ve uygun fiyatlı olması, servisin daha çok ve yaygın olması nedeniyle ithal bir ürün almayı düşünmüyorum. Stoklarda parça olmuyor, parçanın gelmesi zaman alıyor ve parçada/serviste bir dünya masraf çıkarıyor. Bu nedenle Arçelik, Beko, vestel gibi bir markayla gittiği kadar gider diye düşünüyorum...5-6 yıl sonra atar yenisini alırım en fazla (arada fiyat farkı da çok).

    En basit su dağıtımını yapan ventil, beko, arçelik, vestel için x TL'yse, diğer ithal ürünlerde en az 5-10x fiyata geliyor. Belki çok rasyonel bir düşünce değil ama bu nedenle yerli ürüne yöneleceğim.


    Kurutmalı Çamaşır makinası almayı düşünüyorum. Yerli marka olarak BEKO BK 851 YK, Arçelik 8051 YKI ve Vestel KCMI 98142 gördüm. Beko/Arçelik aynı üründür sonuçta. Bu ürünler hakkında forumda hiç yorum görmedim. Youtube'da videolarını gördüm. Bazıları harika çok iyi, bazıları uzak durun dediğinden karar veremedim... Bu konuda fikir verecek, deneyimi olan var mıdır? Vestel diğer ikisinden %30 daha ucuz! Çok anlam veremedim...


    Diğer sorum ise, Electrolux'ün kazanı dışında her yeri sağlam. Aslında makina şu anda çalışıyor (gürültülü - bayağı). 2 defa parçası değişti. Birinde ventil, diğerinde Kurutmanın fan motoru... ve çokta ucuz değillerdi. Paneliydi, motoruydu sağlamdır. Ama servis elemanı arkadaşlar makinayı 100TL'ye alabileceklerini söyledi... Bu tür arızalı eşyayı alıp, parçalarını değerlendiren, tam olarak değerini olmasa da 100TL gibi bir meblağdan fazlasın teklif edecek yer var mıdır? Yoksa 1-2 parçayı söküp, gerisini çöpe atmak 100TL'den daha tercih edilir gibi... Bu konuda fikriniz görüşünüz nedir?


    Okuyan, yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler...




  • ucuz olsun bozulursa atarım diyorsan vestel al geç ek garanti yaptır mis gibi 7 yıl kullanırsın.

    arçelik/beko neredeyse bosch siemens grubuyla aynı paralara satılıyor değmez.

  • cevabınız için teşekkürler.


    Aslına bakarsanız bu cihazlar zaten 7-8 sene gidiyor gibi. ELectrolux'den memnunduk ama kazan (rulman) arızalanınca çıkan masrafa yeni makina almak daha mantıklı.


    • Vestel KCMI 98142 aldım. Online 7000TL civarı fiyatı var ama evin yakınındaki bayiiden almayı tercih ettim (güven ve kafa rahatlığı için - 7600TL)
    • Önerinizdeki gibi 4 yılda ek garantiyle 7 sene gider, sonra atarım diye düşündüm. Öneriniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore -- 18 Mart 2022; 14:25:3 >
  • Mart 2022 de 2600 lira dedikleri kazan'a (aslında basit bir rulman arızası ve normaldir rulmanlar arızalanır eskir ve değiştirilir) şu anda Kasım 2023 de 7.900 TL dediler!

    O tarihte 16 TL olan € şu anda 30,5 TL (oda son 10 gündür arttı 29,5 du) ve Servisin verdiği fiyat % 90 artan kura karşılık %300 fazla. Bunun birde servis işçilik derken 10.000 TL ye kadar yolu var. Bu nasıl bir satış sonrası vurgun stratejisidir çok ilginç. Bu arada o küçücük rulman arızalandığında tüm kazanı değiştirmeye yönelik ana tasarımı yapan mühendisin de kulaklarını çınlatalım itinayla.

    Kesinlikle yerli malı alıp bu durumları yaşamamak lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.