|
Size göre güzel ancak aynı tür bile değiller, tek ortak noktaları silah ile ateş etmek. Extraction shooterlarda progress var, bi ilerlemeye kaydediyorsun mmo tarzı, o size ilgi çekici geliyordur muhtemelen ama birçok kişi için de beyni kapatıp cod-bf gibi oyunlarda sadece adam vurmak daha keyifli geliyor. Zevkler ve renkler diyebiliriz, EFT ile ARC'ı karşılaştırırsanız daha mantıklı gibi, hatta daha güzel olur çoğu kişi için. Şimdi EFT 1.0 geliyor, extraction seven adamlar takip ediyordur illa, değişiklikler neler, hangi oyunu almak daha mantıklı olur vs böyle yorumlar okusak çok daha yararlı olur. BF6 ile Codbo7 karşılaştırması daha mantıklı ve çoğu insan bu karşılaştırmaya göre oyun aldı mesela. Ben Arc Raidersı denedim ancak extraction shooter pek seven biri değilim, ona rağmen denedim arkadaşın kütüphaneden oynuyordum arada. Sevmediğim şu yönü oldu; EU lobileri ile NA lobileri arasında zibilyon fark var. Çoğu büyük yayıncı amerikadan oynuyor biliyorsunuz, bu adamları izlediğinizde görürsünüz solo oynayanlar hep arkadaş canlısı. Her birbirini gören friendly diyor, toplanıyorlar sürekli. EU da oynuyorsun genel olarak kimse micden konuşmuyor bunun en büyük sebebi ülke ve dil farklılıklarından kaynaklanıyor, çoğu insan ingilizce konuşmuyor, konuşabilse bile utanıyor farklı dil olduğu için. Bu sebeple EU da insanlarla arkadaş olmak çok daha zorlaşıyor. Oyun seni PVE'ye zorluyor, sürekli üzerine mekanikler dadaşıyor, ya da item craft için mecbur öldürmen gerekiyor. EU lobilerinde bir tane ateş sesi duyan oraya koşuyor, abartısız her maçım aynı. Bi tane drone mu patlattım arkadan biri gelmiş oluyor ölüyorum direkt zaten kaçarın yok. Ayak sesleri o sırada hiç duyulmuyor, %100 bir ya da iki kişi geliyor. İleride bu oyun senden büyük mekanikleri öldürmeni isticek, bastion, bombardier, leaper vs. Hullcracker ya da wolfpack gibi itemlar tek başına patlatmanı sağlıyor ancak sorun o değil, drone gibi ufak mekanikleri bile patlattığında adamlar doluşuyorken, bunlara saldırdığında tüm harita duyuyor seni. En az 2-3 kişi sana koşucak, birini öldürsen diğerine 3.parti oluyorsun. NA lobilerinde böyle bişi yok ki herkes mic kullanıyor, beraber patlatıyorlar mekanikleri, birlikte kaçıyorlar mis gibi hayat. PvP yapmak isteyenler de pve'yi es geçiyor nasılsa pve yapmak istediğinde tüm lobiyi yanına toplayabiliyorsun arkadaş olarak. Haliyle EU da durum çok farklı insanı soğutuyor, ben soğudum sildim. Alırım belki dedim ama yok yani değmez benim için. Arkadaş çok severek oynuyordu, dün bu sebeple laf edip durdu erken çıktı oyundan kesinlikle kaçamıyorum tek ses duyan doluşup vuruyor diyor. Onu ölürsem 3.partiye yalan oluyorum diyordu, bir de teaming artmış. Mic ile konuşanlar şansına arkadaş canlısı birini buluyor, bu sefer sen adamı tek görüyorsun pvp yapmak istiyorsun ateş ettiğin an 2.adam duyup koşuyor bu sefer 2 kişiyle kapışıyorsun diyordu. EFT'de en azından herkes birbirini vuruyor |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt