Şimdi Ara

ARAS İLE GÖNDERDİĞİM MACBOOKUMUN HALİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
13.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben siparişlerimde hep aras kargoyu tercih ederim. Benim başıma hiç gelmedi. Tabi sıkıntı sizde de olabilir. Mesela sağlam bir kutuya oturtmamışsınızdır. Siz bi Sürat Kargo'yu yada Yurtiçi Kargo'yu deneyin. Adana'dan İstanbul'a 10cm'lik bir parçayı "yollarda kar var" gerekçesiyle tam 2 hafta 3 günde getirdiler. Aras Kargo taaa Rize'den İstanbul'a 1 günde hiç uğraşmadan sapasağlam getirdi. Ben olsam şikayet edip tıkır tıkır alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

ups harici çöp

UPS ile servise gönderdiğim Lenovo marka bilgisayarım servise paramparça bir halde ulaştı, 2 haftadır UPS'den tazmin almaya çalışıyorum, bu konuda sikayetvar.com a bakarsanız pek çok kişinin bilgisayarını böyle parçaladıklarını okursunuz, bizzat başıma da geldi. Ayrıca geçen ay amazondan aldığım bir ürünün pakedi UPS ile evime paramparça bir şekilde teslim edildi, neyse ki üründe sorun yoktu. nerde yaşıyorsunuz bilmem ama İzmir'de UPS'ye güvenim kalmadı.
  • Kargoda çalışanlar bilir gün içinde size verilen vakitte sayısı ne olursa olsun teslim etmek zorundasınızdır elinize gelenleri. 5dk. dinlenmeden (hatta işverene kalsa nefes bile almadan) çalışmalısınız. Kamyona o kadar yükü istiflemek ciddi zaman kaybı yaratacağından kürekle atılır (işin şakası) kargolar kamyona. caddenin ortasında 10dk. çelik kapı taşıttılar bana.

Firmalar sözde günde 8 saat çalışılıyormuş gibi gösteriyor ama orada insanlar çok zor koşullarda bazen 12 saati aşarak(sürekli sakatlananlar oluyor, ağır koşullarda sürekli yük taşımaktan)çalıştırılıyor. Ama sitelerine, reklamlarına, misyonlarına bakınca hepsi ab standartında gibi görünür.

Bunun haricinde ülkedeki ISO belgelerinin yarısı rüşvetle alınıyor. Yani firmada müdüründen ceo'suna kadar hepsi köşey dönerken olan kırbaçlanan işçiye oluyor. işçide arada böyle kaçınılmaz hatalar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 17 Şubat 2017; 21:19:44 >

• Bu arada dun mng ile yolladigim kargo sag salim ulasmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    ilginç izmir neresindesin ben ups ile hiç sıkıntı çekmedim 5 yıldır her ihtiyacımı internetten yapan biri olarak
  • Kriket mi oynamislar hocam bununla bunun hali ne.

Bu serefsiz kargoculara bi duzenleme gelmeli.

Ben sana emanet verecegim sen icine edeceksin heseapda vermeyeveksin.

Ver mahkemeye hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsukru kullanıcısına yanıt
    Çok uzun zaman önce işim düşmüştü Ups Kargoya.Cuma günüydü.Kargomun o gün içinde geleceğini söylemişlerdi.Cuma günü mesai bitti.Dağıtım saati geçti.Şubeyi aradım.Mesai saati dışında telefonumu açtılar.Pakedin durumunu sordum.Bugün teslim edilmesi çok zor dediler.Teşekkür edip kapattım.Sonra şubenin yetkilisiydi sanırım bilemiyorum, üzerinde Ups logosu bulunmayan bir araçla getirdi kargomu.Ups Kuşadası Şubesi bence çok iyi.Adamın dibi yetkili <3 <3

Kuşadasında yaşayan varsa sadece Yurtiçi kargo'dan uzak dursunlar.Evlere kargo bırakma alışkanlıkları yok..

Sıralama da yapacak olursak ''Kuşadası içinde''en iyi kargo şirketleri UPS,ARAS,MNG,SÜRAT,YURTİÇİ(İşyerlerine hızlı getiriyor,evler muamma).

Kişisel görüşümdür.
  • Sanat Günesi kullanıcısına yanıt
    Kargo firmaları resmen memleketten soğuttu beni.
  • Herhalde bim poşedine koyup kargoya veriyorsunuz? Nalbura gidip köpük ve kabarcıklı muşamba alacaksınız. Kutu içine laptopu yerleştirip köpüklerle sarmalayacaksınız, dışını da kabarcıklı muşamba ile 3 kat saracaksınız. Zaten kargolarken size kağıt imzalattırıyorlar tüm sorumluluk sizde. Resimlerden anlaşıldığı üzere cihaz direkt şok almış. 3 defa servise ürün yolladım hemde rezil yurtiçi kargo ile gram zarar görmedi ürünüm, düzgün iş yapın.
  • Frizbi olarak kullanmışlar galiba
  • Özellikle elektronik ürünleri gönderirken köpük vs iyi muhafaza yapmak lazım, adamları uyarmamıza rağmen fırlatıp duruyorlar, bunun sadece aras kargoyla ilgisi yok hepsinde oluyor. Benim daha önce sattığım ses sistemini paramparça etmişlerdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tum mesajlari okumadim ama arasi bilmemde baska bir kargoda: gelen kargomu almaya gitmistim bir laptop kutusu indirdi adam arabadan ama indrimedi atti resmen sonra kargo yiginindan biraz uzaga dustu malum attigi icin onuda tekmeyle yana dogru itti, diyecek bir sey bulamadim acikcasi ve hepsine ayni sekilde davrandigina eminim bu artik tum kargo sirketlerinde cok normal bir sey ben o yuzden (mng ile gonderiyorum evimin karsinda oldugu icin) genelde 2 katli sardiriyorum gerekirse fazla ciksin kargo parasi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

ilginç izmir neresindesin ben ups ile hiç sıkıntı çekmedim 5 yıldır her ihtiyacımı internetten yapan biri olarak

Narlıdere. Ups nin şubeye gelen kargoyu 3 gün sonra evime getirdiği de oldu, benim gözümde ups yurtiçi kargodan farksız artık. Bu seneden önce iyiydi, dağıtıcı abiyi tanıyordum ne zaman gelse nasılsın diye sorardı, o abiyi işten çıkardılar, şimdi böyle işliyor bu işler. Bu sene inanılmaz bozdu, şubeden mi nedir bilmiyorum ama durum ciddi kötü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi tecrübelerime dayanarak genel olarak sürat<aras<yurtiçi<ups<mng
    Aras kargo yurtiçiden daha rezil bi kargo şirketidir. Yurtiçiden vazgeçirmeyi anlarım. Ama daha beterinin gelmesi tam bi rezillik olmuş. Sanki bilerek yapmışlar. Umarım yakında seçenek koyarlarda bizde rahatlarız. Genel olarak başıma gelenler aşağıda;

Mngde kitap sipariş etmiştim. İnce naylon küçük poşet yırtılmıştı ve çamur izi vardı. Ups normalden uzun sürede getiriyor. Genelde eski üzerinde amblem olmayan hurda yığınlarıyla dağıtıyolar kargoları. Kargom uzun sürede geleceğine küçük sıkıntı yaşamayı yeğlerim. Yurtiçinin elemanları saygısız ve sisteme kargo hareketi girmeyi bile bilmiyorlar. Yoğunluktan dolayı sıkıntılar yaşanabiliyor. Aras kargo bi kere gece 11 de kargoyu eve getirmişti. Bi kere hiç getirmedi. Niye getirmiyosunuz dediğimde başka firmayla gönderin kargoyu gibisinden bi laf söylemişti çalışan. Yurtiçi kargo arasa göre hız konusunda daha iyi (Bunlar farklı illerde ve farklı şubelerde geçen olaylar) Sürat kargo normalde istanbuldan çıkan kargo sonraki gün buraya gelip dağıtıma çıkması lazım. Ama sürat kargoda işler öyle yürümüyor. Sonraki gün bulunduğunuz ile gelir sonraki gün bulunduğunuz yerin şubesine gelir. Sonraki gün belki dağıtıma çıkar olmadı sonraki gün çıkar. Yani kargonun gelmesi min 3-4 gün geçer. Hafta sonu araya girmişse vah halinize. Ptt kargo fazla kargo getirmedi. Ama şuana kadar hiç sıkıntı yaşamadığım tek kargo. Yeteri kadar kargo gönderip almadığım için listeye dahil etmedim

Not: Klasik şubeden şubeye değişiyor ama genel olarak yaşadığım durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klik -- 18 Şubat 2017; 0:41:24 >

• anasini aglatmişlar... valla ben macbook gibi degerli ürün yollasam herhalde pamuklara sarip yollardim. ki nalburlarda havalı köpük satiliyor onu alip bol miktarda sarmak gerek diye düşünüyorum.
  • Arkadaş en az 10 yıldır alış veriş yapıyorum. Aras kadar kötü bi kargo yok. Tabi başka şehirlerdeki şubeleri de böyle mi bilmiyorum.
  • sigorta var mıydı acaba? ödemeye yanaşmıyorlar mı zararı?
  • kırılcak eşya etiketi bastırdınızmı?
  • şöyle paketle ,böyle paketle hikayesi anlatanlar var
    yahu kardeşim istediğiniz kadar özenli paketleseniz de bu aras kargo felaket taşıdığından kargolar Allah'a emanet geliyor
    bir defasında görmüştüm traktör lastiği ile elektronik ürünleri birlikte taşıyorlardı :)
    hele ki birbirlerine atarken defalarca yere düşürüyorlar ,böyle durumlarda kolide fazla hasar görünmeyebilir
    işin daha vahim kısmı açıp bakıp ona göre teslim almaya kalksanız olmaz diyorlar

gerçi kargo firmalarının tamamına yakını bu durumda

satıcı mutlaka kargocunun yanında açıp bakın ,diğer türlü iade kabul etmem diyor ,kargo görevlisi ise baktırmam diyor
    bu işler böyle devam ederse internetten alım sekteye uğrayacak ve kaybeden yine iki taraf olacak
    bu işin ana sorunlusu kimse kusura bakmasın kargo firmaları
    gerekirse fiyatları yükseltip daha kaliteli personel ile çalışacaklar ,diğer türlü asgari ücretle çalıştırılan personel ile bu çözülemez ,tabi ayrıca araç sayısını da çoğaltmaları gerekiyor

kargocular artık kap kaç yapan otobüs firmaları gibi oldular ,satış firmaları ile daha ucuza anlaşıyorlar ve bu durumda hizmet kalitesi yerlerde sürünüyor

mesafeli satış kanunu çıkarttıkları gibi ,kargo kanunu çıkartılmadan bunların düzeleceği yok
    müşterinin kargoyu açıp görmesi konusu mutlaka kanunla getirilmeli ,diğer türlü kargocu-müşteri kavgaları da bitmez

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.