Şimdi Ara

ARANIZDA ŞEKER HASTASI VAR MI ACİL KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Glukozum normal sınır örnek 90 ise 85 çıkmıştı 100 ise 95 gibi düşünün o civarlarda ama son zamanlarda şeker düşüklüğüne benzer problemlerim var aranızda yaşı büyük abilerim yardımcı olurlar yarın doktorada gideceğim zatende.
    Tansiyonum 7-2 çıktı
    Oturduğumda 5 dakika bacak bacak üstüne atsam yerde olmayan ayağım karıncalanıyor
    aşırı açlık var sürekli bişeyler yiyorum
    idrarım kokulu ve değişik şeyler var içinde mesela klozete işedikten sonra bilerek 2-3 defa sifona basmadım 2-3 saat sonra gelip baktığımda değişikti hem kokulu hayvan yemi gibi.
    neyse o kokulu şeyin glukoz olduğunu düşünüyorum o zaman garip bir durum oluyor glukoz ise fazla glukoz üretiyorumdur o yüzden idrarla atılıyor demek oluyor yada ürettiğim glukozları garip şekilde vucuttan atıyorum
    aranızda şeker hastaları yada şeker düşüklüğü hastaları varsa beni aydınlatsın onlarda nasıl ortaya çıktı konu silinebilir pm de atın







  • 7-2 tansiyon olmaz alet bozuktur,acil doktora git ciddi bir hastalık.şeker hastası akrabalarım var geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneye doktorum böyle bakış açısı görmedim. Yani şu konuya bile bi fikir yürüttünüz ya helal olsun

    Paşam tansiyon 70/20 olup gözünü açık tutabilen ilk seni gördüm meslek hayatımda yeni bi sayfa açtığın için teşekkür ederim.

    Kan vermişsin üst sınıra yakın çıkmış tekrar git ogtt diye bir test var onu yapsınlar şeker mi değil mi anlaşılır. Bu arada idrarına glukoz geçmesi için kan glukoz değerinin 180 mg/dl düzeyini geçmesi lazım. Ayrıca genel kültür olsun mesele vücudun glikozu kendi üretip fazlasını atması değil, yediklerinle aldığın glikozun insülin eksikliği ya da direnci sonucu hücrelere giremeyip kanda kalması ve fazlasını atmasıdır. Ama dediğim gibi bu baya yüksek şeker değerinde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 10 Ocak 2016; 22:20:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    dostum 2 tansiyon aleti + nabız ile ölçtüler 7-2 idi şuan 8-4 çıktı yarın gidecem hastaneye bakalım tansiyon aleti kesin doğru gibi 2 gün önce hastane ile kıyasladım aynıydı.
    işin ilginci baş ağrısı vs yok şimdi kafama taktım diye olmaya başladı olayların başlamadan önceki gününde gözlerde bulantı oldu
    ya şeker hastasıyım yada düşüklüğü
  • Oncelikle glukoz 70 100 arasını normal kabul ederiz. Idrarda normalde glukoz atilmaz atilmasi icin ileri derece DM yani şeker hastalığı olmasi gerekir.

    Seker hastaliginin belirtileri ile sizin dediklerinizin alakasi yok.

    70/20mmHg kan basıncı olamaz o kisi normal fonksiyonlarını goremez bir nevi koma durumu gelisir.

    Idrar kokusu genelde ilac kullanimi sonucu bekledigimiz bir durum fakat idrar yolu enfeksiyonu ve bazi bobrek hastaliklarinda da bekleriz. Sanırım suyu cok icmiyorsunuz idrariniz koyu gibi.

    Size önerim ilk basamak olarak kan testi yaptırın hekiminiz gerek gorurse sizi baska alanlara yönlendirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    dostum gerçekten evdekilerde şaşırdı 7-2 idi az önce 8-4 e çıktı yine ölçümde sıkıntı yok doğruda
    baş ağrısı vs yok
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    Selam hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba0392

    Selam hocam

    Merhaba hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    Selam dogSen neymişsinNeyse patron özelden ihtiyacımız olduğunda soru sorabilirmiyiz sana
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Uzaktan uzağa ne kadar yardımı dokunur bilmem ama tabii ki sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 10 Ocak 2016; 22:32:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wrutera

    dostum 2 tansiyon aleti + nabız ile ölçtüler 7-2 idi şuan 8-4 çıktı yarın gidecem hastaneye bakalım tansiyon aleti kesin doğru gibi 2 gün önce hastane ile kıyasladım aynıydı.
    işin ilginci baş ağrısı vs yok şimdi kafama taktım diye olmaya başladı olayların başlamadan önceki gününde gözlerde bulantı oldu
    ya şeker hastasıyım yada düşüklüğü

    hocam dijitaller doğru ölçmüyor aynısı başımıza geldi, benim hanım evdeki dijitalle ölçmüş 7-2 felan çıkmış korkudan rengi felan attıhastaneye götürdüm normal çıkmıştı,zaten arkadaşlar yazmış öyle yaşayamazsınben anlamam ama üşütünce bile idrar koyu olur,tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomobil genel ile çok alakalı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tansiyonu ev tipi elektronik tansiyon cihazlarıyla mı ölçtün? Elektronik olanlar özellikle çocuklarda yanlış ölçebiliyor. Gidin analog bir cihazla ölçtürün. Parmak ucundan kan şekerinize ve idrarınıza baksınlar. İdrarın öyle olmasının sebebi aldığınız bir ilaç da olabilir.


    Ayrıca Bu konunun otomobille ne ilgisi var onu anlamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.