Kapalı olduğu halde mi meslek lisesine girdin yoksa sen girdikten sonra mı kapandı? |
Aranızda katsayı mağdurları var mı? (3. sayfa)

-
-
O donemlerde Anadolu-Fen liselerinden cok fazla kisi kaydini duz liselere aldirmisti daha yuksek puan alabilmek icin. Ben sildirmemistim, okul sonuncusu olmustum 2.80 ortalama ile. Okul puani 68 gelmisti (max 80 okul birincisi). Kisacasi o sistem bence Turkiyedeki en dogru sistemdi.
- Meslek lisesi 2 yilliga gidecek, o yuzden meslek lisesi var zaten.
- Imam Hatip Ilahiyat'a gidecek o yuzden zaten varlar.
- Anadolu-Fen liseleri de iyi bolumlere gidecek o yuzden zaten o okullari kazanmislar.
Aka ak, ota ot diyen en adaletli sistemdi. Magduriyet falan yoktu, kim vardi diyorsa bosuna aglak aglak gezmesin ortada aradan 20 yil gecmis.
-
Ben girdikten sonra kapandı, son sınıfta sınava gireceğim zaman sistem değişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iyi de ben meslek lisesinde hazırlık okurken meslek liseliler istediği fakülteyi tercih edebiliyordu,
ben meslek lisesinde 9. Sinifta okurken meslek liseliler istediği fakülteyi tercih edebiliyordu,
ben meslek lisesinde 10. Sinifta okurken meslek liseliler istediği fakülteyi tercih edebiliyordu,
11. Sınıfa geçtiğim yaz,hop sistem değişti 2 yıllıklar ve öğretmenlikler dışında tüm fakülteler imkansıza yakın hale getirildi.
Hala mi haksızlık değil? Hala mı ağlaklik ?
O dönemde izmir de sadece 1 fen lisesi vardı, kontenjan 50- 60 kişi falandır,o zaman Anadolu liselerine de ilkokuldan sonra ki sınavla giriliyordu şimdiki gibi heryer Anadolu lisesi değildi, düz lise ve super liseler vardı.
Dershanede amerikan kolejinde, Bornova anadolu liselerinde okuyanlarla aynı seviye sinifindaydim, ben ve 1 arkadaşım. Başa baş puanlar alıyordum.
Öyle her meslek liseliyi çok aşağılamayin, o yıllar için konuşuyorum gerçekten zeki çalışkan öğrenciler çıkıyordu.
Kendi öğrencim 11. Sinifta 1 senelik sıkı çalışma ile dershaneye giderek ODTÜ bilişim öğretmenliğine kazandı.ki son derece vasat bir öğrenciydi.ama hırs yapınca, insanlar gerçek kapasitelerini görebiliyor, kimi bunu ilkokul dan itibaren yapabilir, kimi ortaokulda kimi lisede.sende klavyeden yargı dağıtma, ben yaşayarak tecrübe ederek yazıyorum. Kağıt üstünde herşey mükemmeldi zaten ,ondan bu hale geldik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 9 Nisan 2022; 16:28:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben dediklerinize katılmıyorum.
Bu sistem bizde işlemez. Bizde devlet yönetecek insan çıkmıyor hep halka şirin görünecek tipler siyasete atılıyor. İlerisini düşünen yok.
Herkes üniversite mezunu olmak istiyordu. Al oldular ne oldu. Elinde diploma kös kös evde oturuyorlar
Bilmedikleri şey herkes doktor olamaz herkes mühendis olamaz herkes hakim olamaz. Bu kapasite ya da zeka ile alakalı değil bu toplum olmanın gereği
Bu gün işini adam gibi yapan tamirci kaportacı tesisatçı boyacı elektirikci insanlar doktordan da mühendis ten de fazla kazanma potansiyeline sahip.
Nerede kıtlık varsa orada talep çoktur. Bu kadar basit. Şimdi sokağa çık 10 genç çevir 5 tanesi mühendis çıkar. Ama elinden bir şey de gelmez.
Gerçekten üzücü bir nesil göz göre göre heba oldu gitti. Hep bir klişe Türkiyenin genç nüfus fazla diye o da çöp nufus oldu.
Ya halbuki o kadar basit ve bir o kadar kolay ki. Neyse gemisini kurtaran kaptan. Böyle şeyleri kafaya takmadan önce karnımızı sonra cebinizi dolduralım. Teh Teh
Bir sherlock tahmini yapayım
Kestanepazarı camii'sine düzenli gidiyorsun ve o zamanlar körfez dershanesine gittin ailen izmirli değil doğudan gelip taşındı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Nisan 2022; 18:2:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok aslanım Girit resmodan göç ettiler dedeler, 4 kuşatır izmirliyim, yerini bilmem o caminin, hatta camiye gittiğim sayilidir, izmir büyük dershaneye gittim, bütün sacmalamalarin yalan yanlış. Yazık lan ,insanları Oturduğunuz yerden karalamaya ne meraklısınız. İthamlar ithamlar yalanlar dolanlar, kısaca baya saçmaladın sherlock özentisi .daha cok zehir hafiye tahminleri oldu bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 9 Nisan 2022; 18:11:31 >
Tahmin dedim itham etmedim.
Neyse önemli soruları ortadan kaldırdığımıza göre bende sana ilginç bir bilgi veriyim İzmirde çok anadolu lisesi yok dedin ya o yıllarda bende 2010da liseye girdim gerçekten hiç yoktu elit yerler harici. 500üzerinden 380puan aldım 420den basliyordu hepsi o yüzden özele gittim.
Ben lisedeyken 2-3 sene sonra bir baktım nerdeyse herkes anadolu liselerine girebiliyor en dandik liseleri anadolu lisesi yapmislar birde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Nisan 2022; 18:16:12 >
Bak şimdi ben senden en az 15 yıl büyüğüm, o zaman ki olan bitenlerden Bi habersin ,muhtemelen 2000 senesinde alfabe öğrenip, kakaolu süt eşliğinde pikacu falan izliyordun.
O zaman bu şekilde ahkam kesme .
Belli ki anan da babanda para var, özel okul falan gidebilmissin. Boş yorumlar, tahminler yapma.insanlarin yaşadığı haksızlıkların üzerinde tepinip, dalga geçme. Bilmem anlatabildim mi ? Ben hepsini bizzat yaşadım, ve çaresiz kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 9 Nisan 2022; 18:15:45 >
Dayı geçmişi bilmek için herşeyi bizzat yaşamak şart değil.
Önyargılı davranmış olabilirim tabi sorry.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Nisan 2022; 18:16:55 >
Var ben dahil 3 kardesim. İhllileri kapatma ayağına meslek liselerini de yakmislardi. Simdi bakiyorum siyaset arenasina kimler kimlerle kol kola...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 9 Nisan 2022; 18:18:31 >
seni forumda muhtemelen en iyi anlayan kişi benimdir. meslek liseliyim, ve okul birincisiydim. bırakın mühendislik okumayı, öğretmenliği bile kazanmak için öss de neredeyse ful çekmem gerekiyordu. 2 yıllık okudum, bir sürü kişi yazmış dgs ne kadar kolaymışda falan filan, geçişler de öyle kolay felan değildi.
sene olmuş 2022, 1999 2000 yılını 20 yıl sonrasına göre yorumluyorlar.
sanki 20 yıl önce, 17 yaşında ortaokulu bitirmiş birisi, ben imam hatipe gitmek istemiyorum, ben meslek lisesine gitmek istemiyorum diyebiliyordu.
buradakiler bunu anlamazlar. anlatamazsın, senin siyasi görüşünü bilmiyorum ama, akp nin neden nasıl 20 yıldır iktidar olduğunu anlayamayan geri zekâlılara, bu söylediklerini anlatamazsın.
-
Parantez içinde yorumlarımı yazdım. bir önceki mesajımda da söylemiş olduğum gibi, sen ve senin gibi insanların bizi anlaması çok zor.
buradan aşağısı @EUGENICS88 İsimli kullanıcının yazısıdır, yıllar sorun bakıp da utanması dileğiyle
Tam bir yobaz kokusu alıyorum sizde. (aşşağılama tamam)
Düz veya anadolu liseye giremeyen adam herkesin (genelleme tamam) birbirini bıçakladığı hapishaneden farkı olmayan meslek liselerinden mezun olanlar üniversite sınavından çok iyi alıp 4sene üniversite okuyacak ha? [2-3 kaliteli meslek harici konuşuyorum] (meslekleri küçümseme tamam)
Evet ben öyle kişileri biliyorum hepsi fetocu (genelleme devam)
Köylü (küçümseme tamam, Atatürk'ün sözü nerede?) ve fakir edebiyati yaptiniz fetocu çobani,dilenciyi,yankesiciyi,tarikatda etek yalayanları 1.çıkardınız (tüm birinci çıkanları suçlama tamam) hileyle senelerce ve acayip mutlu ve gururluydunuz çünkü ilk 5de hiçbirzaman aksansız türkçe konuşan yoktu hile olmasaydı dereceye girecek en iyi fen liseleri ve anadolu liselerinden mezun temiz beyaz laik (buna ben de oha diyorum, faşistlik de tamam) insanlar çok daha alt bölümlere girmek zorunda kaldılar bir çoğunun hayali yok oldu.
-
-
kardeş, arkadaş konuyu açmış, bilmeden etmeden yazan bir dünya insan var. utanmıyor musunuz ya yalan konuşmaya, engel yokmuş muş. yaşın 35 den küçükse bu konuya yorum yazma, anlamadan etmeden.
-
insanları mahvettiler hocam, evet mahvettiler, bizzat şahid olanlardanım. arkadaş da muhtemelen öyle, ve bu mahvedilen hayatların ne kadar fazla olduğunu tahmin bile edemezsin.
AKP'nin iktidat olabilmesinin sebeplerinde birisi de bu mağduriyettir, AKP de bu durumun ekmeğini bolca yedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi select55 -- 9 Nisan 2022; 19:38:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X