Şimdi Ara

Aranızda katsayı mağdurları var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Öyle büyük harflerle yazınca birşey değişmiyor.

    Şu puanı aldım bu puanı aldım diyorsun bu senin beyanın. Şimdi ben bunun doğruluğunu mu soruşturayım?


    Sen 1995 senesinde girebiliyorken girseydin ya? Bize de sistem değişecek dediler öss kalkacak 10-11. sınıf dersleri sınav müfredatına eklenecek dediler. 2006 yılında sınav böyle yapıldı ben dedim mi niye muaf değilim diye? 2008'de sınava gireyim dediğimde hiç görmediğim fen konuları vardı ben bunları görmedim demedim aldım kitabını çalıştım.


    Alesten 1000. olman birşey ifade etmez. Bende dgsde 850. oldum girdim okula bitti gitti. Yüksek lisans bile yaptım. Sende 2 yıllık okuyup ortalama kasıp dgsde dereceyi patlatsaydın? Tutan mı vardı?


    O katsayıdan bende mağdur oldum senin beğenmediğim 2 yıllığa gitmek istedim anladın mı? Okuyorsun ama anlamıyorsun. 2 yıllık sağlık istedim 0,3 katsayıyla puanım kırpılarak bile giremedim. Çünkü meslek liseliler sınavsız geçişle önceliğe sahipti. Başka 2 yıllık bölüme girdim. Sonradan sağlık myo kazandım danıştay o 4 yıllık mezunu olarak 2 yıllık diplomayı devlette kullanamazsın dedi. Devlet benden de mi korktu?


    Yok öyle başarılıymış böyle bilmem neymiş gitmişin meslek lisesine ne anlatıyorsun? Vizyonun yoksa ben ne yapayım? Gitseydin fen lisesine kral eğitim görseydin istediğin gibi üniversiteye girseydin. Hadi onu da beceremedin hiç akıl veren yoktu meslek lisesinin yolu kapanınca açık liseye geçseydin ya? Onu yapanlar vardı.


    Aradan geçmiş 20 seneden fazla ömrün bitmiş hala mağdurum da mağdur. 3-5 örneği göstererek bütünü temsil edemezsin. Meslek liselerine kimlerin gittiği ortada. Önceden de mesleğin olsun diye o okula gidilirdi. Müfredatı ona göre.





  • Bende mağdurum
    Benim meslek lisesinde yediğim dayağı.
    Askerde yiyen yoktur.

    Birde kredili sistem yok mu. Ne çektim be.

    Ayrıca bu adam olmaz deyip. Baştan önümü kestiler.
    Hakkımı yediler.

    Yoksa birlemiş milletlere genel sekreter olucak adamdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 9 Nisan 2022; 6:59:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların bir şeyleri algılaması çok uzun sürüyor. Bu yüzden gelişmemiş ülkeyiz. Bu yüzden fakiriz.

    Üniversitenin bir akademi olduğunu meslek edinme kursları olmadığını hala öğrenemedik. Bu sene 3 milyonu aşkın kişi üniversite sınavlarına girecek. Şaşılacak şey. Bu kadar akademik kariyer yapmaya eğilimli bir toplum yoktur. İşin açıkçası herkes sadece modaya uyup buna girisiyor

    Bu dediğim şey temel olsun. Meslek lisesine giden bir kişiden akademik kariyer yapmasını beklemek mantıksız bir düşünce olur bu anlamda o zaman sayıca az olan üniversitelere girişlerini zorlaştırmak doğru olandı. İnsanlar boşa üniversite hayali kurmayip kendini başka işlerde geliştirmek durumunda kaldılar

    Bugün herkes bakın çok açık olarak herkes ama herkes ağır mental gerilige sahip değilse üniversite okuyabilir. Demiyorum odtü elektronik elektrik okur. Hayır bir yerde kuytu bir bölüm de olsa üniversite mezunu olabilir.

    Böylesi daha mı iyi her sene 1 ile 1.5 milyon civari insanı üniversiteden mezun edip bunların ezici çoğunluğunun işsiz kalması daha mı hoş.

    Üniversite okuyan insan zavallı insandır. Üniversiteden mezun olduğunda çoğu kez hayatı kaçırmış ve argo deyimle baltaya sap olamamıştır. Üniversite okumak zengin işidir. Çünkü en verimli zamanlarınızi akademi için harcarsınız ve para kazanamazsınız.

    Ha turkiyede bu dediklerimin hiç biri geçerli değil. Türkiyede üniversite Amerika'daki standart bir kolejden farksız.

    Neyse bu dediklerimi bu sabah canım biraz sıkkın olduğu için yazıyorum zaten kim sallar benim dediklerimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 9 Nisan 2022; 8:9:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ebeveyn bilinçsizliği ya da başka nedenlerle meslek lisesine gitmiş ya da gitmek zorunda kalmış insanların hayatlarını etkileddi bu olay. Meslek lisesinde, doğru düzgün kültür dersleri verilmedi. Bu bakımdan normal bir liseyle aradaki fark fazlaydı. Bu öğrencilerin arasında gerçekten üniversite sınavlarında başarılı olabilecek ilk 50-100 bine girecek olanlar vardı. Bunların bir çoğu dgs ile mühendislik fakültesine girebildiler ama önce iki yıllık myo eziyetini çekmek şartıyla. Ayrıca bazıları da lisede öğretilmeyen matamatiği oturup öğrenerek yine dgs ile bir yerlere gelebildi ama bunlar sadece istisna bir grup. Çünkü oturup 20 yaşından sonra matematik öğrenebilmek çok kolay bir durum değil.

    Dgs ile geçiş bir seçenekten daha çok başarılı öğrencileri alan bir elemeydi. Her ünide kontejan bir ya da ikiydi. Mesala bir bilgisayar mühendisliği için ilk 1000'e girmeniz gerekiyordu. Onun için sınavı fule yakın yapıp bir de myo'da bölümü çok iyi bir dereceyle tamamlamanız lazımdı. Bunun için öyle kolay bir süreç de değildi.

    Meslek lisesinden iyi puan yapan adamı üniversiteye kabul etmemek deli saçması bir şey! Kardeşim adam, alıyorsa puanını, kazanacağı bölüme yerleştirmelisin. Yahu bugün ikinci üçüncü üniversite okuyan adamları üniversiteye kabul etmiyormuyuz? Ya da okuduğu bölümü değiştirmek isteyen kişiler yeniden sınava girip başka bölümlere gidemiyor mu? Sen üniversiteli adama bu tercihi verip liseli adama vermiyorsun. Kaldı ki meslek liseleri o kadar talep olan yerler de değil, düz liseye gidecek adamın yana tutuşa beni meslek lisesine almadılar dediği bir yer hiç değil. Ne kontejanından, ne hakkından bahsediyorsun? Durum aslında çok açık. 28 şubat süreciyle imam hatiplerin önünü kapatmak için bütün meslek liselerinin önünü kesildi. Olay bu kadar basit.

    Ayrıca şu da bilinmeliki meslek lisesinden mühendsiliğe geçiş yoktu. Sadece kendi alanındaki öğretmenlik için ek puan ve MTOK önceliğine göre (öncelik anadolu teknik ve teknikte olmak üzere) 2 yıllık myo geçiş hakkı vardı. Bazı arkadaşlar demiş biz giremiyorduk diye evet kısmen doğrudur ama yine öss puanıyla girilebilen önlisans programları her öss döneminde hemen her üniversite ve bölümde olmuştur. Bir süre sonrada her ünide sınavsız geçiş kontejanı ve öss kontejanı ayrılmıştır.

    Sonuç olarak diyeceğim şu ki; bu kararın altına imza atanlar, hayatlarının baharındaki gencecik nsanları mağdur etti. Devletin bu insanlardan özür dilemesi lazım. Hiç kimse, bir insanın hayatındaki bir günün bile hesabını veremez. Kaldı ki burada heba olan yıllar ve belkide hayatlar. Her ne kadar bu karar sonradan düzeltilmiş olsa da, olan bu geçişteki gençlere oldu. Devlet yanlış kararı düzeltip, hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam etmemeli. En azından bu insanlara bir özür çok görülmemeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 30 Mayıs 2023; 21:4:53 >




  • Meslek lisesi 2008 yılı mezunuyum. O yıllarda katsayı yüzünden hiçbir fakülteye giremedim. AÖF'deki ön lisans programları olmasaydı DGS'ye girip istediğim fakülteyi kazanmam mümkün değildi. O şekilde de istediğim fakülteyi kazanmam ancak 2014 yılını buldu. Şimdi ise yüksek lisans yapıyorum.

  • acr kullanıcısına yanıt

    Çok güzel yazmışsın, ne yazık ki ülkemizde kimse kimseye acımıyor, ve her devirde güçlü kimse onun borusu ötüyor, ve hala daha utanmadan bu zihniyet destekleniyor.

    Ben İzmirliyim, ortaokulda vasat bir öğrenciydim, bizim zamanımızda fen lisesi izmir de 1 taneydi 40-50 kontenjanı vardı, onun dışında ortaokuldan sonra Anadolu liselerinin sınavı da yoktu, super lise ve genel liseler vardı ve meslek liseleri .ailem de İngilizce öğrenmem için özellikle beni Anadolu teknik lisesine gönderdi. Gayet iyi bir İngilizce eğitimi aldım, kpds c seviyesi puanım var .

    Ve haftada 46 saat derse girip, hem meslek hem kültür dersleri alarak, it gibi çalışarak, dershaneye giderek ,arada ki farkı kapadım, tek isteğim elektronik yada bilgisayar mühendisliği okumak - kazanmaktı.

    Bu ülkede başarı hiçbir zaman cezasiz kalmaz boşuna denmemiş..kaldı ki 14-15 yaşında gençleri nasıl dar kalıplara hapsedebilirsiniz? Sırf meslek liseli diye?? İstediği puanı yettiği hangi bölüm varsa okusun, isterse İngilizce öğretmeni olsun ister mimar, kime ne be ? Siz bunun kararını nasıl verebilirsiniz ? Ve bunu desteklerinizi? İnsanların hayallerinin çalınmasına nasıl destek verirsiniz? Böyle bir haksızlığı mazur gösterirsiniz? Allah gönlünüze göre versin hepinizin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sene 2022 artık birkaç üniversite ve bölüm dışında ne universite okumanin ne mühendislik okumanın neredeyse bir anlamı kalmadı, artık herkes umutsuz herkes mutsuz herkse mağdur aslında....
    Bu işe yol açanlar en azından bu durumda payi olanlar kimler ? Arada muhakeme edin sorgulayın bakalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben burada içimi döktüm, bizzat yaşadığım çaresizlik hissini paylaştım, insanların bakış acılarını , empati kurabilecekler mi merak ettim sadece .artık üzerinden çeyrek asır geçmiş, olan olmuş bitmiş.

    Ama gördüm ki bu ülkede herkes herseye kendi penceresinden bakıyor, ve herseyi de siyasete çekerek bağlamindan koparıyor. Olan ülkenin gençlerine oluyor, dünde oldu bugünde oluyor, kısaca sistem altta kalanın canı çıksın şeklinde işliyor...

    Ben AKP nin önünden ömrümce geçmedim hatta deist denecek kadar da dine uzağım, feto tarikat cemaat ömrümce önünden bile geçmedim .

    Ön yargılarınızı, sadece kendi pencerelerinizden bakmayı bırakıp ne zaman olan bitene objektif ve tarafsız bakacaksınız o zaman bu ülkede biseylerin düzelme şansı olabilir...yoksa olan ve kazanan " tek şey altta kalanın canı çıksın. "


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek liseleri bitti, bitirildi ben 16 senedir meslek lisesinde çalışıyorum, 4 işlem bilmiyor öğrenciler..ne zeka pırıltısi ne disiplin ne çalışma azmi hiçbir şey yok..o zaman alınan yanlış kararlar, bugünlere de etki ediyor işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Saçma yazdıkların hocam. Uyarayım. Yanlışın var hem de çok. Ben de 2002 lise mezunuyum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.