Şimdi Ara

Aranızda bu tür kafa yapısına sahip olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda gerçekten düşünmeye başladım. Önceden çok dert etmezdim ama şu an gerçekten ben düşünüyorum ve kafa yoruyorum, acaba insanlar nasıl bu düşüncelere sahip olabiliyor diye.
    Merak ettiğim bi kaç tip var ve bunun dinen karşılığını merak ediyorum.

1. tip: Ramazanda oruç tutmuyor/alkol içiyor diye birine saldıran tip.

Bu kişileri anlayamıyorum. Gerçekten ne düşündüklerini, kendileri hakkında biraz empati yapmaya çalışıyorum ancak gerçekten hiç başarılı olamıyorum.

Şimdi benim şöyle bir sorum var; Ramazanda eğer alkol içen/yemek yiyen bir kişiye saldırdık diyelim, sebebimizde "Günah işliyor" olsun. Biz bunu yaptığımızda Allaha şirk koşmuş olmuyor muyuz?

Çünkü Kuran'da Allah bu dünyada günah işleyenlerin cezasını kendisi öbür dünyada vericeğini söylemiş. Bunun üzerine gidip hala birisine "günah işliyor" diye saldırırsak Allaha "sen dur önce cezasını ben vericem" demek değil mi bu ?

2. tip: "Açık giyinen kadına laf atarım/bakarım veya onun hakkında "yollu" diyebilirim" diyen tip.

Bu tiplerin kafa yapısınıda çok merak ediyorum gerçekten. Açık giyinen kadına salyaları akarak bakarlar. Eğer onun giyindiğinde "Nesi var istediğini giyer" dersen onun cevabı klasiktir "senin anan bacın böyle giyse..." olur. Arkadaşım, benim anam bacım öyle giyinmeyi tasvip etmeyebilir. Ben onun giyimine kuşamına "normal" dediğim için anam bacımda öyle giyinecek diye bir kuralda yoktur. Sadece ne senin nede benim onun giyimi kuşamı hakkında söz sahibi olma hakkımız yoktur diyorum. Ama onun kafasında o kadın öyle giyindiği için, zaten o kadın laf atılmasını bakılmasını istiyordur mantığıyla hareket ediyor. Benim annem muhafazakar birisi, ancak açık giyinen bir kadın gördüğünde kadını ne rahatsız edici bir gözle süzüyor "Bunu yapan kadınlarda var, açık giyinen kadın görünce yüzünü ekşitip sanki şeytan görmüş gibi bakanlar var etrafta" ne de onu rahatsız edecek ve duyabiliceği bir laf ediyor. Sadece bana yaklaşıp "hiç mi rahatsız olmuyor tövbe estağfurullah" diyor, bende doğal olarak "sanane istediğini giyer" diyorum ve haklısın biz karışamayız diyor kapatıyor muhabbeti.

Biraz yorgunum çok güzel bi yazı olmadı ancak gerçekten merak ediyorum. Aranızda yukarıdaki tiplerden birisi varsa uzun uzun tartışmak isterim..

• forumda sürekli fiziksel kafa yapısıyla ilgili konu açan eleman zannedenler :d
  • 2 Numaraları insanım istediğin kadar özgürlük palavralarını sırala. Olması gerektiğinden fazla açık giyinen kadın beni fizyolojik olarak nefret ettiğim bir duruma sokar ve bende onu rahatsız ederek durumu eşitlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 7 Haziran 2017; 1:46:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

2 Numaraları insanım istediğin kadar özgürlük palavralarını sırala. Olması gerektiğinden fazla açık giyinen kadın beni fizyolojik olarak nefret ettiğim bir duruma sokar ve bende onu rahatsız ederek durumu eşitlerim.

Peki birisi senin yaşam hakkından rahatsızlık duysa senin yaşam hakkını elinden alması onun özgürlüğü olucak ve biz burda bu konu hakkında konuşursak özgürlük palavrası sıkmış olucağız öyle mi? Dar bi bakış açısı bence, biraz asosyal bakış açısı da olabilir. Açık giyinen bir kadının seni fizyolojik olarak rahatsız etmesi sorunlu birisi olduğun anlamına gelir?
  • Hoş geldin arkadaşım

O tür insanlar genelde müslüman görünümlü münafık insanlardır

Kendi vicdanlarını rahatlatmak için sağa sola sataşırlar

Bunlar oruc tutsalarda akıl sağlıkları sıhhat bulmaz

Oruc tut sıhhat bul sözü bunlara geçerli değildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Stalker Batman

quote:

2 Numaraları insanım istediğin kadar özgürlük palavralarını sırala. Olması gerektiğinden fazla açık giyinen kadın beni fizyolojik olarak nefret ettiğim bir duruma sokar ve bende onu rahatsız ederek durumu eşitlerim.

Peki birisi senin yaşam hakkından rahatsızlık duysa senin yaşam hakkını elinden alması onun özgürlüğü olucak ve biz burda bu konu hakkında konuşursak özgürlük palavrası sıkmış olucağız öyle mi? Dar bi bakış açısı bence, biraz asosyal bakış açısı da olabilir. Açık giyinen bir kadının seni fizyolojik olarak rahatsız etmesi sorunlu birisi olduğun anlamına gelir?

Kimsenin makul sebeplerle yaşam tarzımdan rahatsız olacağını sanmıyorum fakat karşı cinsin absürt giyinmesi etkilenmek için kesinle makul.

Bir toplum düşün ki, fuhuş'dan gıda sektörüne kadar seks için tüketim yapıyor. Aynı toplum bugün birbirlerini rahatsız etmemek adına bu dönemde sokakta su bile içmiyor ki hepsi bir kaç saat sonra güzel güzel içecekler sularını yani sokaktaki kadınlardan tahrik olmak sorunlu bir durum değil özellikle ülkenin genel seks durumunu ele aldığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 7 Haziran 2017; 2:12:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Stalker Batman

quote:

Kimsenin makul sebeplerle yaşam tarzımdan rahatsız olacağını sanmıyorum fakat karşı cinsin absürt giyinmesi etkilenmek için kesinle makul.

Bir toplum düşün ki, fuhuş'dan gıda sektörüne kadar seks için tüketim yapıyor. Aynı toplum bugün birbirlerini rahatsız etmemek adına bu dönemde sokakta su bile içmiyor ki hepsi bir kaç saat sonra güzel güzel içecekler sularını yani sokaktaki kadınlardan tahrik olmak sorunlu bir durum değil özellikle ülkenin genel seks durumunu ele aldığında.

Açık giyinmek ile fuhuş ve cinsel sektörün pek alakasını kuramadım. Sanırım yukarıda açık giyinen kişiye "yollu" kalıbına sokanlardan birisiniz. Tatil beldelerinde plajda 1000 kadın var ise 1000 ide yollu oluyor sanırım sizin için.

Toplumda bazı şeylerin kıstasları var, sen eğer tatil beldesinde etek giyersen dikkat çekmezsin. Ama konyanın çarşısında giyersen dikkat çekersin. Çünkü oradaki insanların çoğunluğu kapalı giyinir. Ancak kapalı giyinmelerini sağlayanda yine o laf atan bakan tipler oluyor.

Sanırım senin gibi düşünceye sahip birisinin Türkiyede yaşaması güzel bir tesadüf olmuş. Avrupa ülkesinde olsan hapsi boylardın sanırım insanların hür yaşam haklarına saldırmaktan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok acik ve abartili giyinen kadinlar bana itici gelir ve sevmem. Ama bu insanlara laf atmak veya taciz etmek gibi davranisimda olmaz. Herkes 1 kere geliyor bu dunyaya. O yasam hakkinida baskasina gore sekillendirmesin bir zahmet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.