Şimdi Ara

Aranızda adı 'Satılmış' olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir insan çocuğunun ismine hangi haleti ruhiye ile Satılmış koyar? Hani Satılmaz koysa yine bir derece aklım erecek Yılmaz gibi falan düşüneceğimde bu nasıl bir isim? Çocuğun adına kısmet konur hani kısmetli olsun diye, mutlu konur, sevinç konur vs.. Satılmış konurken nasıl bir hayal kuruluyor nasıl bir beklenti içine giriliyor o isimden?

Satılmış isminin benim bilmediğim bir anlamı mı var arkadaşlar? Ya da ne biliyim adet ya da töreye mi bağlı bu isim?

• Allah'a satılmış manasındaydı galiba öyle duymuştum belki başka bi anlamı vardır net bi bilgim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: yarkanavci

Allah'a satılmış manasındaydı galiba öyle duymuştum belki başka bi anlamı vardır net bi bilgim yok

Zannetmiyorum çok abes ki, Allah ın alırken Tevbe haşaa ödeme yaparak aldığı birisini şimdiye kadar görmedim. Sanmıyorum.
  • bizim 2 sene önceki hocanın adı Satılmış Çilek'di.
    Hem isim hem soyisim sakat
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

quote:

Allah'a satılmış manasındaydı galiba öyle duymuştum belki başka bi anlamı vardır net bi bilgim yok

Zannetmiyorum çok abes ki, Allah ın alırken Tevbe haşaa ödeme yaparak aldığı birisini şimdiye kadar görmedim. Sanmıyorum.

• Satılmış, Yaşar, Ezel vb gibi isimler pagan kültüründen kalan adetlerdir. Amaç ölüm meleğini kandırmaktır. Buna benzer gelenekler toplumumuzda çok var. Mesela ağaca çaput bağlamak, tahtaya vurmak, türbelerde mum yakıp dilekler dilemek hepsi şamanizmden yani eski pagan Türk inancından gelir.
  •  Aranızda adı 'Satılmış' olan var mı?

Ya bunlar ne yapsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::KR@L:::

Ya bunlar ne yapsın

Gerçek olduklarına inanmıyorum bunların. Bir insanın soyadı nasıl "Pipi" veya "K.ltak" olabilir ya?

Soyadı Kanunu çıktığında bunlara Pipi soyadı verilmesinin nasıl bir açıklaması olabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Haziran 2009; 22:03:16 >

• çocuklarına satılmış ve diğer saçma isimleri koyanları bir yerde toplayıp sabaha kadar kırbaçlamak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

Orjinalden alıntı: :::KR@L:::

Ya bunlar ne yapsın

Gerçek olduklarına inanmıyorum bunların. Bir insanın soyadı nasıl "Pipi" veya "K.ltak" olabilir ya?

Soyadı Kanunu çıktığında bunlara Pipi soyadı verilmesinin nasıl bir açıklaması olabilir ki?

Bizim 3. sınıfta yemin ediyorum daş**ak vardı hemde kız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 23 Haziran 2009; 22:06:33 >

• quote:

quote:

KArdeşim Satmak derken bildiğin alışveriş manasında değil Allah'a adanmış manasında Allah yoluna kurban manasında zaten veren Allah kimin malını kime satacan
  • quote:

KArdeşim Satmak derken bildiğin alışveriş manasında değil Allah'a adanmış manasında Allah yoluna kurban manasında zaten veren Allah kimin malını kime satacan

Bende onu diyorum kimin malını kime satacaksın. Yani farklı bir anlamı vardır.
  • quote:

quote:

açıkladım ya yukarıda
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

quote:

quote:

açıkladım ya yukarıda

Tamam dostum neden sinirleniyorsun. Arkadaşa cevap verdim sadece

Bu arada teşekkürler cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 23 Haziran 2009; 22:30:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.