|
Merhaba arkadaşlar, 2012 147xxx km 1.3 multijet corsa aracım var. Geçen gün farkettim motor soğuk çalışıyor (biliyorsunuz corsalarda hararet göstergesi yok) neyse bununla birlikte zaten araç servis ışığı yakıyordu. Bosch car servise gittim arızaya baktılar motorda arıza gözükmedi, termostat değişti araç artık 88-92 arası çalışıyor normal olması gerektiği gibi. Hatayı da sildiler. Kızdırma bujilerinin de sağlam olduğunu söylediler (genelde servis ışığını o zaman yakıyor). Servise gitmeden önce 1 kere arabayı çalıştırdığımda tekleme yaptı (1 silindir çalışmadı) motor 35-40 derecelere geldiğinde tekrar açtı normal yola devam ettim. Yarı depoda enjektör temizleyici attım depoyu fulledim 1 kez daha yaptı aynı şekilde kendine geldi. (üstüne 1 depo daha yakıt aldım) 2 haftadır ilk defa yeniden yaptı dün akşam bosch a sorduğumda çok sık tekrarlarsa gelin dedi ama enjektör temizleyici olduğu için yapmış olabilir tıkanıklıklar açılacaktır dediler. Aklıma gelen çok şey var egr olabilir dpf olabilir ama uzun zamandır 3000+ devir üstü 20 25 km aracı kullandım. Enjektör elektirik bağlantılarında oksitlenme olabilir. Fişleri kontrol ettim oturmama yok ama kontak temizleyici ile temizleme düşüncesindeyim. Bu tarz bir arıza başına gelen oldu mu ? Önerilerinizi bekliyorum. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler