daha önceden benzer bir başlık açıldıysa özür dilerim ancak herkesin malumu artık araba alırken en çok dikkat ettiğimiz şeylerden biri bütçemize uygun aracın ne kadar yakıt tükettiği.. benzin, dizel, lpg tartışmalarının sonu gelmez, elbette aynı model araç kullanıcıdan kullanıcıya göre farklı yakıt tüketir ancak genel bir izlenim yaratması için araçlarımızın ne kadar yakıt tükettiğini bir başlık altında toplasak fena olmaz diye düşünüyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_51325499/tm.htm linkinde de görülebileceği üzere ben de bir otomobil almayı planlıyorum ve konuyla ilgili ilk bilgileri de vermiş olayım.
3 ay önce sattığım 2004 Opel Corsa 1.2 Essentia (benzinli) km.de 25 kuruş yakıyordu (5.6 lt civarı - yol bilgisayarı olmadığından 100 tl benzinin 400 km götürmesine göre hesapladım)
şu an kullandığım 2011 Nissan Qashqai 1.6 Tekna 4X2 M/T ise şehir içi-şehir dışı yaklaşık 8 lt / 35 kuruş civarı yakıyor. şehir dışı 6.8 lt gibi (30 kuruş) bir ortalama veriyor
Dizel astra 1.3 4.8LT/100Km. Benim hesaplamama göre 18 -20 kuruş arası filan.
Çok kasarsam imzamdaki değerler mümkün. Tıklayıp video çekimlerimi izleyebilirsiniz..
suzuki grand vitara 1.6 motor şehir içi 11.5-12 lt şehir dışı 8-9 lt lere kadar düşüyor. Akıtıyor sanırsam biyerden
quote:
Orijinalden alıntı: lagaluganet
suzuki grand vitara 1.6 motor şehir içi 11.5-12 lt şehir dışı 8-9 lt lere kadar düşüyor. Akıtıyor sanırsam biyerden
Deponuz delinmiş..
quote:
Orijinalden alıntı: JasoNBuraK
quote:
Deponuz delinmiş..
Bazen gerçekten düşünüyorum mahallede gece hortumla 1lt-1lt çekiyorlarmı diye anlaşılmasın hesabı abartmıyorlardır belki Sanırım arabamın yardıma ihtiyacı var Buyüzden 3 aydır doğru düzgün araba arıyorum ve hala bulamadım ; 3 günde 1 istasyona gidip benzin koymaktan sıkıldım beni tek teselli eden paro puan ve pompacının sarılıp gözyaşlarımı silmesi ...
quote:
quote:
quote:
Deponuz delinmiş..
Bazen gerçekten düşünüyorum mahallede gece hortumla 1lt-1lt çekiyorlarmı diye anlaşılmasın hesabı abartmıyorlardır belki Sanırım arabamın yardıma ihtiyacı var Buyüzden 3 aydır doğru düzgün araba arıyorum ve hala bulamadım ; 3 günde 1 istasyona gidip benzin koymaktan sıkıldım beni tek teselli eden paro puan ve pompacının sarılıp gözyaşlarımı silmesi ...
Depoya pislik atın araç benzini çekemesin. İdare etsin vaziyeti. Ya da kullanmadığınızda arka koltukları sökün ne bileyim. Ne hallere düştük yahu..
2011 suzuki grand vitara 1.6 3k şehiriçi 10 lt, şehirdışı 8lt yakıt tüketimi var. ama gaza daha az basarsam 80-90 km hızla çok rahat şehirdışı 6.5 lt ortalamayı görüyorum. bu arada ekleyeyim şehiriçi sürekli kısa mesafe kullanmama rağmen (2-3-4 km civarı) hatta çok sıkışık trafikte bile henüz 10 litreden fazla yakmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: levyeli
Dizel astra 1.3 4.8LT/100Km. Benim hesaplamama göre 18 -20 kuruş arası filan.
Kardeş nası yaktırabiliyosunuz katalog değerinden az bana biriniz öğretin...
İmzamdaki 1.3 Cdti / manual araç
Şehiriçi Çok dikkatli ve sakin kullanırsam: 6,5 lt /100 km yakıyor Şehiriçi Normal kullanırsam : 7,2 lt / 100 km yakıyor. Şehiriçi Agresif kullanırsam 8-8,5 lt /100 km
Şehirlerarası 100-120 km arasında hiç basmadan, çoğunlukla hız sabitleyici kullanıp düşük devirde yolculuk ederek : 5.0 lt / 100 km yakıyor..
Bu arabayı çekemeyen dandik motorla 5 litrenin altında yakmak "neredeyse" imkansız..
Ben anlamıyorum siz nasıl 4 litre küsür yaktırabiliyosunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: kaganss
quote:
2011 suzuki grand vitara 1.6 3k şehiriçi 10 lt, şehirdışı 8lt yakıt tüketimi var. ama gaza daha az basarsam 80-90 km hızla çok rahat şehirdışı 6.5 lt ortalamayı görüyorum. bu arada ekleyeyim şehiriçi sürekli kısa mesafe kullanmama rağmen (2-3-4 km civarı) hatta çok sıkışık trafikte bile henüz 10 litreden fazla yakmadı.
Benimkide 2004 model 1.6 3k hocam, bütün bakımlarını zamanında veya önce yaptırırım. Yakıt olayı ile ilgili filtreleri değiştirdim bujileri değiştirdim bir ara oksijen sensörü arızası verdi onu değiştirdim orjinali ile egzoz sistemi değişti ama araba banamısın demiyor. Bilgisayara bağladık herşey normal. Şehiriçi diyorsamda trafik vs yok neredeyse. 3 km gidip geliyorum hergün hadi toplasanız 10 km olsun git gel bu yolda bomboş rahat 140-150 süratlere çıkabileceğiniz duble bir yol trafik yok yani ancak en son ölçümde 11.5 lt yaktı. Araçta zaten performans yok gaza bassanızda anca bağırmaktan ibaret. En sakin kullanım ile yani vites 3000 deviri geçmeden vites değiştirerek ve 70 km hızı aşmayarak 100 tl ile 230 km yol yaptım şehiriçinde buda 10.5 lt demek. Sizden bir arzum var madem sizi yakaladım bana birara kontrol edip aracınızın 3.-4. veya 5. viteste herhangi bir devirde kaç km hızla gittiğini pm olarak atarmısınız? Artık şanzumandan fln diye düşünüyorum Araba sadece bağırıyor gitmiyor yahu. 100 ile giderken kendime ne zaman havalanıcam diye soruyorum. Ancak arazi performansına lafım yok
98 bmw 318 ti.300.000 e dogru ilerliyorum.su aralar 10-12 gibi yakiyor.gunluk kullanimim ortalama 60 km ve surekli dur kalk.(sehir ic ve kopru trafigi.)
Imzadaki arac 20lt yakiyor sehirici. Benzinciden cikamiyorum valla. Sehirdisi da 15 falan. Haftasonu gunde 2 kere benzin aldim
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
Imzadaki arac 20lt yakiyor sehirici. Benzinciden cikamiyorum valla. Sehirdisi da 15 falan. Haftasonu gunde 2 kere benzin aldim
Türkiye'desin zannettim bir an yok artık dedim içimden. Senin doldurduğun fiyattan doldursak her gün 5 kere alırım benzin-mazot..
linea 1,3 dizel 5,4 lt ş.içi sakin kullanım...
quote:
azmış benim zj ortalama 22.4 . basarsam rahat 30 lt ş içi . genelde köy yolunda kullandığımdan sürekli yokuş iniş .asfaltta 12 lt ye düşürdüm en az.
tez elden bi prins lpg tavsiye ederim .ne performansı düşer nede bi zararı olur araca.
quote:
Orijinalden alıntı: kaiser şoze
quote:
azmış benim zj ortalama 22.4 . basarsam rahat 30 lt ş içi . genelde köy yolunda kullandığımdan sürekli yokuş iniş .asfaltta 12 lt ye düşürdüm en az.
tez elden bi prins lpg tavsiye ederim .ne performansı düşer nede bi zararı olur araca.
@berk984 Amerika'da olduğu için..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kaiser şoze
quote:
@berk984 Amerika'da olduğu için..
ee orda sorun değildirki şikayet eder gibi yazmış . amerikada olsam fordun şu kamyonlarından alırdım f 150 miydi neydi 8.2 00 cc 10lt falandı ortalaması manyak bi alet.
Kurus hesabindan zerre anlamiyorum,sanki fiyatlar sabit gibi.
Yakit olarak shell in gazi en az yakani,opetten gaz alinca degerler nerdeyse 1 lt yukari cikiyor,cok ilginc bir durum.Yani eurolpg+ olaylari fasafiso.
Opel astra h 1.3 cdti şu anda ort. tüketimim 5,3 lt. ama uzun yolda 4-4,.5 lt arası anca yakıyor........ Burda da videosu var kendi çekimim amatör ama....