Şimdi Ara

Aracını muayeneye götürecekler dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜVTÜRK'ün araç muayene hizmeti sırasında yaptığı incelemeleri belirleyen kusur tablosu güncellendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni kusur tablosu 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.
    Buna göre, sürücünün görüş alanındaki cam hasarları, standart dışı basılan plakalar ve vida, boya, yansıtıcı folyo vb nedeniyle rakam ve harfleri elektronik denetleme sistemleri tarafından okunamayan plakalar ağır kusurlu olarak değerlendiriliyor. Bu araçlar, araç muayenesinden kalıyor.
    TÜVTÜRK, yeni kusur tablosuyla ilgili araç sahiplerinin daha iyi bilgilenmesi için en çok sorulan 4 soruyu da cevapladı.
    Standart dışı plaka ne anlama geliyor? Aracımın plakasının standartlara uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
    Yasalar gereği ülkemizde araç plakası basımında tek yetkili kurum, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) olarak belirlenmiştir. TŞOF'un yine yasalarla belirlenen karakterde harfler ve rakamlarının bulunduğu plakalar standart plaka olarak kabul edilmektedir. Plakanızın standartlara uygun olup olmadığını görmeniz için kontrol edebileceğiniz noktalar ise şöyle;
    18 Temmuz 1997 tarihinden itibaren ilk kez tescil edilen veya model yılı 1998 ve sonrası olan araçların plakalarında 1 adet TŞOF mührü ve plaka üzerinde TR AY-YILDIZ ile dalga şeklinde bir hologram bulunmalıdır. Ayrıca plakanın solunda, mavi zemin üzerinde TR yazısı da yer almalıdır.
    9 Eylül 2011 yılından önce basılan plakalarda Emniyet Genel Müdürlüğünün mührü ile plakayı basan TŞOF'un birlikte mührü bulunabilmekteydi. Yine geçmiş yıllarda, basıldığı tarih itibari ile mavi zemin üzerine TR yazısı olmayan plakalar da vardır. Bu plakalar da muayeneden geçebilmektedir. Önemli olan plakanın yetkili kurum tarafından basıldığının belirlenmesi ve sonradan izinsiz bir değişiklik yapılmamış olmasıdır.
    Aracımın plakasında TR yazısı mavi değil, kırmızı zeminde. Muayeneden geçebilir miyim?
    Plakalarda yasal standartlar, zeminin mavi olmasını gerektirmektedir. TR yazısının zemini mavi renkten farklı olan araçlar, muayeneden ağır kusur nedeniyle kalmaktadır.
    Plakanın üzerinde bir ekleme var. Standartlara uygun mudur?
    Mühürlü ve hologramlı olsa bile yetkili kurum tarafından basıldıktan sonra, harflerin ve karakterlerin boya, kabartma vb. yollarla değiştirilmesi, kenar çizgisinin kesilmesi ve boyanması, plakanın folyo veya camla kapatılması, plaka üzerinde karakteri değiştirme potansiyeli olan çivi, vida gibi her türlü izinsiz müdahale ağır kusur olarak değerlendirilmektedir. Ve bu araçlar muayeneden kalmaktadır.
    Ön camda küçük bir hasar var. Muayeneden geçebilir miyim?
    Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.
    Buna göre,
    – Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozan tüm hasarlar (ağır hasar) sürücünün görüş alanında olsun veya olmasın ağır kusur olarak değerlendirilir.
    – Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozmayan sürücünün görüş alanındaki her türlü çatlaklar ve kırıklar ağır kusur olarak değerlendirilir.
    – Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozmayan sürücünün görüş alanındaki küçük taş izleri hafif kusur olarak değerlendirilir ve muayeneden geçebilir. Ancak, taş/cisim çarpması nedeniyle oluşan sürücünün önündeki taş izinden büyük, hasar ve çatlaklar ağır kusur olarak değerlendirilir.http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/aracini-muayeneye-goturecekler-dikkat-1987429/

Para lazim hadi eller cebe

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bayadır var forumda konuşulmuştu. Bugün gittim klasik far ayarı dışında sıkıntı çıkmadı. 2 yılda 1.2mm yemişim lastikten de sıkıntı yok
  • 3.fren lambasının yanmaması da Ağır kusurmuş,dün kalınca öğrendim.
  • Tüvtürk ün bilgilendirmesini okudum ama benim camdaki çatlakla ilgili ne çıkacağını anlayamadım.

Yolcu tarafına kalan kısımda ön camda 60 cm çatlak var ve sürücünün görüşüne hiç etki etmiyor. Bu muayenede ağır kusur olur mu? Eger bu ağır kusursa arabayı satın aldığım adam bu çatlakla muayeneden nasıl geçti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buz61 B kullanıcısına yanıt
    Senelerce sürücü tarafında taş çarpması sonucu noktasal cam çatlağı olan arabayı kullandım sonra çeyiz olarak akrabaya verdim.

Bir süresorunsuz kullanmış ama rüzgarlı bir havada arabayı tam çalıştırıp yola çıkacakken ön cam komple patlamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: behram40

3.fren lambasının yanmaması da Ağır kusurmuş,dün kalınca öğrendim.

önceden de ağır kusurdu, 3. fren lambasının amacı dışında yanması da ağır kusur sayılıyor. bazıları park ışığına bağlıyor ya da çakar koyuyor içine. onlarda ağır kusur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

önceden de ağır kusurdu, 3. fren lambasının amacı dışında yanması da ağır kusur sayılıyor. bazıları park ışığına bağlıyor ya da çakar koyuyor içine. onlarda ağır kusur.

American tampon sinyali de ağır kusur

Muayeneci sök gel hallederiz deyince hemen bitişikteki sanayiye uğradım ustaya durumu anlattım

Usta bağlantı kablosunu keseriz muayeneden sonra bağlarız dedi

Ve bu şelilde geçtim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

American tampon sinyali de ağır kusur

Muayeneci sök gel hallederiz deyince hemen bitişikteki sanayiye uğradım ustaya durumu anlattım

Usta bağlantı kablosunu keseriz muayeneden sonra bağlarız dedi

Ve bu şelilde geçtim.

amerikan park modülü için açılıp kapanan sistemler var. parlaklık açıp kapatabiliyorsunuz, yani ister orjinal ister parlak ister az parlak kullanabiliyorsunuz. hiç kullanmadım bir aralar özenmiştim ama gereksiz olduğunu düşündüm. kablo kesme de öyle modülden kablo çıkarılıyorsa o şekilde de halledebilirsiniz aklınızda olsun. kazasız iyi sürüşler dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.