Şimdi Ara

Aracında Bod Perde kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
38.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baran dizayn diye bir şirket var ordan edine bilirsiniz takmatik perde diye adlandırmışlar bod perdeyi.120 + kdv yani 130 ama araca özel birebir uyumlu marka model veriyorsunuz kargo ile adresinize gönderiyorlar.ben çok memnun kaldım takdir sizin.
  • hakkaten güzel bir olaymış.
    filmle ugrasmaya değmez.
  • 3-4 tl lik malzeme ile 100 tl lik fiyat biçmek, ne kadar saçma. al biraz tel, biraz tül, ikide klipsi, kendin ölç biç yap.
  • Çok güzel hele siyah araçta harika tavsiye ederim... Polisten dolayı kafa rahat... Hepsiburadadan kampanyali 90 tl ye almıştım gecen Ekim ayında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallyproco

3-4 tl lik malzeme ile 100 tl lik fiyat biçmek, ne kadar saçma. al biraz tel, biraz tül, ikide klipsi, kendin ölç biç yap.

Fiyat biraz fazla ama dediğiniz gibi değil ürünü görünce anlıyorsunuz malzeme çok kaliteli ve en önemlisi aracınızın modeline tam uyumlu...
  • hocam aracımın camını ölçerim, alırım telimi bu kalıba göre bükerim, sonra bu tele siyah tülü geçirir, 2-3 klips yada vantuzla yapışıtırırm, yakın zamandada yapmayı düşünüyorum zaten, sahsen bu ürüne 100 lira çokkk.

200-300 e fim çekiliyo diye alternatifi olan bu yöntem içinde 100-150 liramı uygun görülmüş???
  • Bu perde BMW gibi araçlarda camın iç kısmında çekilip takılan gibi mi?
  • hayır öyle sürgülü değil, sadece takıyosun öyle duruyo.
  • quote:

hocam aracımın camını ölçerim, alırım telimi bu kalıba göre bükerim, sonra bu tele siyah tülü geçirir, 2-3 klips yada vantuzla yapışıtırırm, yakın zamandada yapmayı düşünüyorum zaten, sahsen bu ürüne 100 lira çokkk.

200-300 e fim çekiliyo diye alternatifi olan bu yöntem içinde 100-150 liramı uygun görülmüş???

Teli bükmek ve klips takmak sorun değil de tülü nasıl geçireceksiniz ve tellerin uç kısmını çıkıntı olmayacak şekilde nasıl birleştireceksiniz? Zaten piyasada 5 liraya satılan güneşliklerden ne farkı olacak ki?

Tülün kenarlarını önceden dikip teli içinden mi geçireceksiniz? yada bildiğiniz başka bir yöntem mi var?

• yapımı şöyle yapcam;

öncelikle bi gazete kağıdını alıp aracın camının kalıbını çıkarcam,

bu kalıbı tül perdeye koyup kıvırma paylarıyla birlikte kesecegim.

daha sonra bu kalıba uygun telide bükünce, telin uçlarını kıvırırak ya da arada bir pipet gibi bişeyle birleştirmeyi düşünüyorum.

teli, tülün üstüne yerleştirip, toplu iğnelerle belli yerlerden sabitleyip, daha sonra dikeceğim.

şuan için tel, tül ve clips olarak ne kullansam diye araştırıyorum.

max maliyet 20-30 tl yi gecmemeli bana göre.

aslında şu ürünü alıp kendi aracımın boyutlarına göre oluşturabilirm.

3 tanesinden arka yan cam, arka yan bagaj camı, ve arka cam olarak toplam 5 parça ürün çıkartabilirm.

maliyette 7.5 tl olur.

• @rallyproco

katılıyorum sonuçta çok basit bir şey, biraz düşünüp kafa yordukdan sonra 15-20 liralık bile masraf çıkarmadan yapılabilir bence.
  • Çok büyük bir maliyet bence bir perde için. 40 TL ye film taktırılıyor günümüzde kalitesiz olsa da. Bence çok da gerekli bir harcama değil gibi. Tabi herkesin kendi takdiri.
  • Bod perde benzerini kendiniz bir şekilde yaparsınız ama yaptığınız perde bod perde gibi olmaz.
  • film yaptır . Bişey olmaz.
  • Ben geçen sene bravoma almıştım ön ve arka yan camlara ve arka cama yaptırmıştım 5 parça toplam 120 tl gibi bişeydi,ankara da opel de çalışan bir arkadaş söylemişti orjinal GM olanlar pahalı olduğundan denizlide bir firmaya yaptırıyorlarmı, kullanılan tül acayip kaliteli duruyor ben ilk kez yeni astrada görmüştüm acayip havalı duruyordu,görüştüm adamlarla normalde ön camlara yapmıyorlarmış ben isteyince adam bayiiye gidip ölçüsünü felan almış normalde ön yanları kullanmıyorum sadece yazın uzun yolda kullanıyorum faydalı oluyor,tavsiye ederim...
  • quote:

yapımı şöyle yapcam;

öncelikle bi gazete kağıdını alıp aracın camının kalıbını çıkarcam,

bu kalıbı tül perdeye koyup kıvırma paylarıyla birlikte kesecegim.

daha sonra bu kalıba uygun telide bükünce, telin uçlarını kıvırırak ya da arada bir pipet gibi bişeyle birleştirmeyi düşünüyorum.

teli, tülün üstüne yerleştirip, toplu iğnelerle belli yerlerden sabitleyip, daha sonra dikeceğim.

şuan için tel, tül ve clips olarak ne kullansam diye araştırıyorum.

max maliyet 20-30 tl yi gecmemeli bana göre.

aslında şu ürünü alıp kendi aracımın boyutlarına göre oluşturabilirm.

3 tanesinden arka yan cam, arka yan bagaj camı, ve arka cam olarak toplam 5 parça ürün çıkartabilirm.

maliyette 7.5 tl olur.

geçen yaz ben yaptım,
    3 adet vantuzlu arka cam perdesi aldım, 10 tl felan tuttu sanırım,
    itinayla söktüm,
    büyük beyaz naylon üzerine cd kalemi ile arka ve yan camların kalıbını çizerek çıkardım,
    perdelerden çıkan telleri elimle kalıba uygun şekillendirdim, yine kendi metal parçası ile kolayca tel demir çubukların uçlarını birleştirip pense ile sıktım,
    tülleri sıcak silikonla tellere sabitledim,
    geldik en zor kısma, tel demirler ile tülün birleştiği kısmı örten ve kenarlardan geçen küçük bez parçaların dikilmesine, tanıdığınız bir terzi varsa işiniz kolay, yoksa elde dikmeyi düşünmeyin bile.

2 gün birkaç saat uğraşarak bitirdim

geçen yaz kullandım, gayet güzel oldu, ben yaptım deyince insanlar şaşırıyor,
    ancak 2 problem var
    1- işçilik kusurları
    2- perdenin vantuzları pek kullanışlı değil ve güneşten kullanılamaz hale geliyorlar,
    bod perde canlı canlı görmedim ama klipsli sistem mutlaka daha iyidir diye düşünüyorum.

• Kendi aracım ford focus hb'de kullanıyorum. Sürücü ve yolcu camlarında yok.
    Arka yolcu camları, kelebek camları ve bagaj camı olmak üzere 5 parça.
    En basitinden performans olarak şöyle örnekliyeyim.
    Hani otobanda 130la giderken birden arkanıda akıl yoksunu sürücülü xenonlu transporter dibinizde biter ya...
    İşte artık bu durumda dikiz aynasını karartılı duruma getirmek zorunda kalmıyorum.

Ayrıca polis streside yok. Zaten filmli şekilde polis yakalarsa ceza yazınca tekrar tüve gidip 130tl filmsizdir diye muayeneye vermeniz gerekiyor.
    Bu streste bitti. Kullanışlı bir ürün denilebilir.
  • güzelmiş film sakıncası olanlar için ideal..
  • arkadaşlar bende dün aldım gittigidiyor dan aracım corolla 2004 sedan karşı komuşuda da corolla var ancak o film yaptırdı camlara kayseriye gidince ceza yedi bende bod perde aldım gayet güzel kullanışlı tavsiye ederim arka cam süper ama yan camlar idare eder.. birde fiyat aralığı 90-125 arası ben 90 tl ye aldım kargo onlara aitti film derdinden kurtuldum hayırlı olsn ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalim32 -- 18 Eylül 2011; 15:41:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.