Şimdi Ara

Aracına Bor Yağ Katkısı Kullanan Varmı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
84.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: cmk

Tüm araçlarına aşırı hassasiyetle yaklaşan bir arkadaşım şimdiye kadar kullandığı tüm araçlarda Bor katkısını kullandı. Son aracı 2007 model 2.0 TDİ 170 Hp Golf Goal modeli, yani demek istediğim öle 10-15 yaşında bir araba değil ve faydalı olduğunu memnun kaldığını her defasında dile getiriyor.

Benimse kullanmamamdaki tek sebep milyonlarca dolar yatırım yapan otomotiv üreticileri, yine aynı şekilde ar-ge çalışmalarına çok ciddi paralar harcayan yağ üreticileri vs. bu kadar faydalı ve cüzi bi ücrete temin edilebilen maddeyi neden direk araca veya motora entegre etmesinler sorusuna bir türlü cevap bulamamam oldu... Madem ki hem motor ömrünü uzatıyor hem yakıt sarfiyatı sağlıyor bununla da kalmayıp çekişi artırma gibi bir faydası da olsa neden üreticiler bunun farkında olmasınlar??

Mühendisin biri geçen sene ortaya çıktı. Yakıt sarfiyatını %50, hatta daha fazla düşüren yakıt katkı maddesi keşfettim dedi. Bunu ispatladı da. Sonra ne mi oldu. Petrol şirketlerinden ölüm tehdidi aldı.

Mesajı alabildin mi?

Ben mesajı aldım da şunu merak ediyorum; bir mühendisin bulabildiği bişeyi ar-ge çalışmalarına milyonlar harcayan şirketler bulamıyor mu da o mühendisi tehdit ediyorlar.. En nihayetinde %50 yakıt sarfiyatı sağlayan bir ürünü örneğin mobil yağ firması çıkarsa normal yağdan da 5 kat pahalı yapsa bu forumda hangimiz almayız? Adamı öldürmekten ziyade fikrini satın almak daha mı zor sizce?

• quote:

quote:

quote:

Tüm araçlarına aşırı hassasiyetle yaklaşan bir arkadaşım şimdiye kadar kullandığı tüm araçlarda Bor katkısını kullandı. Son aracı 2007 model 2.0 TDİ 170 Hp Golf Goal modeli, yani demek istediğim öle 10-15 yaşında bir araba değil ve faydalı olduğunu memnun kaldığını her defasında dile getiriyor.

Benimse kullanmamamdaki tek sebep milyonlarca dolar yatırım yapan otomotiv üreticileri, yine aynı şekilde ar-ge çalışmalarına çok ciddi paralar harcayan yağ üreticileri vs. bu kadar faydalı ve cüzi bi ücrete temin edilebilen maddeyi neden direk araca veya motora entegre etmesinler sorusuna bir türlü cevap bulamamam oldu... Madem ki hem motor ömrünü uzatıyor hem yakıt sarfiyatı sağlıyor bununla da kalmayıp çekişi artırma gibi bir faydası da olsa neden üreticiler bunun farkında olmasınlar??

Mühendisin biri geçen sene ortaya çıktı. Yakıt sarfiyatını %50, hatta daha fazla düşüren yakıt katkı maddesi keşfettim dedi. Bunu ispatladı da. Sonra ne mi oldu. Petrol şirketlerinden ölüm tehdidi aldı.

Mesajı alabildin mi?

Ben mesajı aldım da şunu merak ediyorum; bir mühendisin bulabildiği bişeyi ar-ge çalışmalarına milyonlar harcayan şirketler bulamıyor mu da o mühendisi tehdit ediyorlar.. En nihayetinde %50 yakıt sarfiyatı sağlayan bir ürünü örneğin mobil yağ firması çıkarsa normal yağdan da 5 kat pahalı yapsa bu forumda hangimiz almayız? Adamı öldürmekten ziyade fikrini satın almak daha mı zor sizce?

Bunu o adamlara sormak lazım.

• neden olmasın bütün büyük firmalar zaten belirli oranlarda bunu kullnıyorlar oranlarını açıklamayabilirler. Ama herşeyin fazlasının fazla olduğunu da unutmamak gerekir.

katkılar için linke bakınız

http://www.tribology-abc.com/abc/solidlub.htm#boron

quote:

Orijinalden alıntı: set

Boru kendi yağın içerisinde kullanan yağ firması varmı? Varsa hangisi? Yoksa neden kullanmıyorlar?... Madem daha iyi oluyor neden kullanmıyor bu dev firmalar?
  • quote:

quote:

Mesajı alabildin mi?

Link?

• konu için teşekkürler
  • konu kapanalı baya olmuş ama ben bi hortlatayım konuyu.
    bi arkadaşım ikinci el toyota corolla aldı ve içi rahat olsun diye bakımlarını yaptırmak üzere burada bulunmayan 60 km uzaktaki toyota servisine gitti.
    tüm bakımları yaptırdıktan sonra servistekiler alttan yağ tapasını takmayı unutup yağı motora boşaltmışlar ve arkadaşı tamam deyip yollamışlar, 60 km. yol gelen arkadaşım ilk arabası olduğu için yağ ışığının ne anlama geldiğini de bilemiyor ve yine de 60 km boyunca sorunsuz geliyor ve sanayiye çekiyor. birde bakıyorlar ki arabada gram yağ yok. şimdi bu toyotanın sağlamlığından mı yoksa daha inceki sahibi acaba bor falan mı kullandı, yoksa her araba 60 km yağsın gidebilir mi.
    bende yağ değiştireceğim de kararsız kaldım şimdi araştırma yapıyorum.
  • Yağsız giden motorda illaki hasar oluşmuştur bunun tam anlamıyla anlaşılabilmesi için motorun açılması gerekir. Dıştan araç gidiyor diye düşünerek yorum yapılması hatalı olur.
  • çoğu usta şöyle dedi böyle dedi diye yazmış. patent alınan malzemeler bunlar. yani deneylerle ispatı gerçekleştirilmiş ürünlerdir.
    ustalar dediğiniz adamlar bulamadıkları sorunları bazı durumlara bağlayan ya da bu olayı ben biliyorum bundan başka bir çözümü olamaz dediğiniz kişiler. yoksa arabaları argeleri olan firmalar değil tamirciler geliştirirdi.

bor denen malzeme eğer ki yapışmayan malzemeyse katman oluşturur fikrini sorgulamanız gerekir.

buradaki yorumlar şuna benziyor. ' baz istasyonları kanser yapıyomuş ' diyip ayaklanan milletin ' yaw burda da çekmiyor bu' demeye benziyor
    kısaca çok fazla kafanızı takmayın.
    arkadaş yazmış motor yağ yakıyor. motor devirden düştü. performans gitti gibi durumlar.
    bor kullanmadan bunlar olduysa bor kullandıktan sonra da birşeylerin olabileceği kesindir.
    yani kullansanız da olur kullanmasanızda arabada bir durum hasıl olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberta12

çoğu usta şöyle dedi böyle dedi diye yazmış. patent alınan malzemeler bunlar. yani deneylerle ispatı gerçekleştirilmiş ürünlerdir.
    ustalar dediğiniz adamlar bulamadıkları sorunları bazı durumlara bağlayan ya da bu olayı ben biliyorum bundan başka bir çözümü olamaz dediğiniz kişiler. yoksa arabaları argeleri olan firmalar değil tamirciler geliştirirdi.

bor denen malzeme eğer ki yapışmayan malzemeyse katman oluşturur fikrini sorgulamanız gerekir.

buradaki yorumlar şuna benziyor. ' baz istasyonları kanser yapıyomuş ' diyip ayaklanan milletin ' yaw burda da çekmiyor bu' demeye benziyor
    kısaca çok fazla kafanızı takmayın.
    arkadaş yazmış motor yağ yakıyor. motor devirden düştü. performans gitti gibi durumlar.
    bor kullanmadan bunlar olduysa bor kullandıktan sonra da birşeylerin olabileceği kesindir.
    yani kullansanız da olur kullanmasanızda arabada bir durum hasıl olur.

bor kullanmaya aracınız yeniyken olmalıdır ..araç yağ yakıyo ses yükseliyo tıklamalar var haydi bor kullan tamam ses kesiliyo sürtünme ve performans artıyo AMA önceki arızalar devam ediyo ama günü uzatıyo onarım yapmıyo aşınmış yerlerden arıza yeniden ama geçte olsa arıza veriyo..

• daha önceki aracımda 95 model broadwayimde bor power kullanmıştım gerçekten de hem yakıt sarfiyatında hemde çekişinde fark oldu şöyle alpetten aldığım gaz ile sanki aygaz almışım gibi araç seri oluyordu...
    şun da 2000 model siena ma yağ değişiminde koydurmak istedim usta 444 var aynı hatta daha iyi falan dedi ancak nafile bir faydasını görmedim
  • Motor yaptırmadan önce yağ yakan motora bor koymuştum ve geçici süre yağ yakmayı kesmişti araç. Yakıtı da düşmüştü Allah için yalan yok.
  • kullandım faydalarını gördüm.

ara hızlanmalar +
    az yakıt sarfiyatı +
    daha sessiz motor +

benim hissedebildiklerim bunlar.
  • araba rahatladı 4.viteste anca 85vuran 110km hıza vurdu
    42,5kuruştan 28kuruşa indi..
    2500cc kia pregio panelvan 2011 verilerim..
    444 bor
  • arkadaşlar bor katkısı yağlarda genel olarak ince film oluşturmak için kullanılır. Sürtünmeye etkisi ne derece olur bilemem ama bildiğim bişi var. yağ yakan araçlara konulur. Segmanla silindir arasında tabaka bıraktığı için araba yağ yakmayı keser fakat normal tip yağ koyunca tekrar yağ yakmaya başlar.
  • ilk aracım 1987 murattı düzce merkezden denize gitmek için akçakoca gidiyorduk her gitmemizde hararet tavan yapıyordu bir arkadaşın tavsiyesiyle aracın hali belli koyalım dedik (bor power) harareti kesti benim izlenim bu yaşadıklarım anlatıyorum sonraki araçlarımada koymaya başladım.
  • bende 4 senedir sürekli araba kullanıyorum motor okudum hemde araştırıyorum bilmediklerimi hep buraya sorarım illaki cevap da gelir saolsun üyeler. zaten ne diyor ürün kullanma klavuzunda yeni yağ ve filtre değiştirince koyun diyor yeni yağda zaten araba rahatlar. o zaman sırf bu bor dan koyalım da motor daha kuvvetli olsun az yaksın pistonlar sürtünmesin hararet yükselmesin. ilk zamanlar heves etmiştim 100lerce yorum okudum forumlardan hepsi psikolojik yada bi miktar artış olsa performasnta vs makineye sokulduğunda anlaşılır. yorumlarda denilen vaatleri gerçekleştirmediğini gördüm. alın en iyi yağı koyun mis gibi 10 binde değişcekse 7 * 8 bin de değiştirin motor ve turbonuzu korursunuz. he yağ mı yakıyor ona da engel değil bu katkılar bir üst kalın numara yağa geçin.
  • sedobey kullanıcısına yanıt
    bende hort lattım konuyu

motorlarda yağ kuruyanakadar veya iyice sızana kadar yol devam eder ama yağ kurudu bitti ortalık karışır kol çıkarır piston kilitler sekman kırar siboblar yamulur kırar bor kullansada normal 60 km gidiyosa borla 80 km gider yani
  • Bir kere Bor power diye bir marka koymuştuk sanırım,araba traktör oldu nedense,sonra yağı gene değiştirdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 2008 corollasi olan bir tanidigim koyuyor aracina.0-100 2 sn azaldi demisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsaviorx -- 15 Eylül 2015; 4:52:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KESİNLİKLE KULLANMAYIN NEDEN Mİ ARACIN MOTORUNU AÇTIKLARINDEA GÖRDÜKLERİM YETTİDE ARTTI NEYDİ O KAPAĞIN HALİ ÖYLE :S YAĞI BİLE BOZUYORDU KULLANMAMA RAĞMEN
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.