Şimdi Ara

Aracına Bor Yağ Katkısı Kullanan Varmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
84.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Arınç bey ben teşekkür ederim de benim bireysel olarka zararı kanıtlamak gibi bir lüksüm pek tabiki olamaz sizin yararı kanıtlamak gibi bir iddianız olamayacağı gibi. Zaten benim konu başından beridir de dikkati çektiğim nokta şudur ki böyle bir olasılığın(ki bu olasılık motor yağı üreticiniz tarafından da tasdikleniyorsa) varlığı bile bu ürünü kullanmamak için yeterli etmendir diye düşünüyorum. Yani ben size desem ki X meyvesi kalbe cilde tansyona herşeye iyi geliyor ama alzheimer'a sebep olduğu yönünde araştırmalar var, tüketirmisiniz, pek sanmam.

yavzi dostum tamirciler bu yağın kullanılmasını istemiyor paranoyasını "yağ üreticileri bu ürürü istemiyor araçlar yağ yaksın istiyor" ile ayni derecede vahim nörolojik bir durum olarak görüyorum Ben içeriği ve boru tartışıyor değilim sayın arkadaşım zaten bu katkılar sonradan icat olmuş şeyler değiller, kaliteli motor yağlarının içerisinde binbir çeşit katkı maddesi vardır ve bu bor katkıları da "motora zarar vermeyecek miktarda" zaten yağınızın içinde bulunur. Öyleyse siz bu bor katkısını niçin 2 tane uyanık girişimcinin ellerinde ölçekle "aha da bu kadar koyalım" diyeceği bir üründeki yerine milyonlarca dolar arge yatırımı ile labaratuarlarda belirlenen ölçülerde kullanımını sağlanan sentetik yağlara itibar etmiyorsunuz bunu anlamam? Bakın herşeyin fazlası zararlıdır bunu anlamamız idrak etmemiz gerek, nasıl ki motor yağı yararlıdır diye maksimum çizgisinin üstüne 1 litre daha yağ koymuyorsak bu da böyle birşey.

Bir de bu son paragrafta "mikroskobik gözlemsel fantazimsi kurgu" tadında yazılmış alıntının da bilimsel bir anlam ifade etmesi için kanıtlanmış olması şart. Ve de dediğim gibi bu sadece olayın görünen yüzü, bu çok yüksek miktardaki motor katkılarının yağ ile reaksyona girmesi- yağın akışkanlığı ve yağlama özelliğini yitirebilmesi, yağda mevcut bulunan katkılar ile reaksyonu, yerleşik yararlı kurumlar ile hukuku vs vs gibi birçok soru sorulabilir..

Motor yağınızın belirlediği ölçülere itimat ediniz, bu ürünlere boşuna para vermeyiniz, motoru koruduğunuzu sanıp zarar verme ironisine düşmeyiniz. Siz olmayabilirsiniz ancak bu ürünün reklamı genel olarak gizli pazarlamacı ve komisyoncular tarafından yapılıyor ve her forumda iyilik timsali pollyanna tarzı mesajlarından da onları ayıklayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 10 Şubat 2010; 14:52:27 >

• Buradaki yazıları tek tek okudum, özellikle kalkıp servise gittim, usta ile görüştüm, durumu anlattım, ben tavsiye etmiyorum dedi. Uzun vadade problem çıkarıyor dedi... Ben ustanın yalancısıyım, deseydiki kullan ben alıp deneyecektim... Çünkü buradaki ürün hakkındaki bazı yazılar ürünü çok çekici kılıyor...
  • Ürün hakkında detaylı bilgi linkte. Yanlız bilgiler ingilizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Buradaki yazıları tek tek okudum, özellikle kalkıp servise gittim, usta ile görüştüm, durumu anlattım, ben tavsiye etmiyorum dedi. Uzun vadade problem çıkarıyor dedi... Ben ustanın yalancısıyım, deseydiki kullan ben alıp deneyecektim... Çünkü buradaki ürün hakkındaki bazı yazılar ürünü çok çekici kılıyor...

sayın yöneticim 5 senedir aynı servise gidiyorum bir dediğimi 2 etmezler hiç yanlışı olmadı bana özellikle tavsiye etti hatta aracın başındayken birisi geldi bende bundan koydum simsiyah duman çıkıyodu bunu koyduk geçti dedi diri leşti dedi araba her neyse ya istiyen koysun isteyen koymasın bundan fakat ben ilerde bişiy olursa bunla ilgili gene buraya yazarım
  • demek ki dürüst servismiş
  • merhabalar arkadaslar. Buradaki yorumlar sayesinde kafam allak bullak oldu
    benim aracım fusion 1.4 tdci 114000 de ustamla görüştüm ki kendisi araçların modifiyesini yapıp yarıslara katılır. yağ değişimi zamanı özellikle bor power kullanalım dedi, kesinlikle faydasını görürsün dedi.
    ama ben birde sizlerin değerli fikirlerinizi almak isterim, ne dersiniz sizce bor power kullanmalımıyım
  • 2 yağ değişiminde bor katkılı ürünler kullanmıştım. Birisi 444 bor, diğeri nnt bor power. Araç 1999 ford focus 117.000 km de. Performansta ya da yakıt tüketiminde aman aman bir etkisini görmedim. Ancak motor sesini neredeyse sıfıra indiriyor bu bir gerçek. Kırmızı ışıkta beklerken bazen motorun çalıştığından şüphe ederdim. Son yağ değişiminde (1000 km önce) bor katkısı eklemedim ve motor sesi kafamı şişiriyor. Bor katkısı varken 3500 devir gibi motor sesi rahatsız etmeye başlarken şimdi 2000 deviri geçtiğinde aynı sesi çıkarıyor.
  • Bence bir faydası yok daha önceki aracımda kullanmıştım ama bir yararını görmedim onun yerine kaliteli bir yag kullanmak daha iyi
  • hiçbir faydası olmadığını 2 defa kullanarak anlamış oldum
  • Sürekli tüketimi takip ederim..Kullandıktan sonra yakıt ortalamam bariz bir şekilde arttı..Ses dahil hiç faydası yok..Motor ömrünü uzatıyor diyenlere de tek kelimeyle "çok safsınız" diyorum..
  • Arkadaslar ben de denemek amaciyla aracimin 10000 km deki ilk yag degisiminde koydum. Aracimin performansini ciddi bi sekilde dusurdu. Bunu gaz pedalini dibine yapistirdigimdaki aracin kafa kaldirmak diye tabir ettigimiz seyi yapamamasindan bariz bi sekilde anladim. Yakit tuketimimi de hic bir sekilde azaltmadi. Nie koydun diye sorucak olursaniz; sadece kendi aracimda kendim test etmis olmak icin. Yani kisacasi merak
    Sunu da eklemek istiyorum. Tonlarca para harcayip son teknolojiyle donatilmis laboratuvarlarda surekli denemeler testler deneyler vs. yaptirip duran firmalar bilmiyor mu bu katkiyi yaglarinin icine eklemeyi. Gercekten bu kadar efsanevi bir sey olsa toptan ucuza alip fabrikada boca ederler yaglarinin icine

• Arabanızın yağ değişimini yaparken motora kattığınız yağın bir kısmını 100 ml sini filan bir köşeye ayırıp üzerine ultra super nano bor power yazdığınız bir kutunun içine koyun..Sonra bu kutuyu iyice çalkalayıp ısınmış motor yağının içine katın 3 dakika rölantide çalıştırın ya da 5 dakika normal hızda seyahat edin.. Arabanızda sesin azaldığına yakıt tüketiminin azaldığına ve performansın bir miktar arttığına şahit olacaksınız..

Deneyin arkadaşlar farkı mutlaka göreceksiniz ayrıyeten bunu her 10 bin km de bir tekrar ederseniz otor ömrü ciddi derecede artacaktır..

• Kardeş ben çok araştırdım bu meleti ,servise gittim tavsiye etmedi usta ''kullnmış bi araç geldi motorda 3 binliralık hasar var dedi adamda senin gibi gelmişti bende ona izah etmiştim ama dinlememiş, şuan serviste dedi ona göre düşün'' dedi. Ama yine inanmadım çok yakın dostumuz bi ustaya gittim oda servisteki ustanın dedigine benzer şeyler söyledi o sırada motoru indirmişler bi aracın onlarda o meletten kullanmışlar onu gösterdi bana. Dogrusu benimde gözüm korktu ayrıca yine almaktaydı niyetim ama bor kullanıpta 30.000-40.000 km yi deviren bi arkadaşın yorumuna rastlamadım herkes araç kullanmış 300-500 vs .. kısa vadede iyi hallerinden yazıyolar, kısa vadede olumlu seyri uzun vadede ciddi hasarlar vermeyecegi anlamı taşımıyo degilmi.
  • Borpower yada Motorsilk yağ katkısı değildir. Viskosite oranları ile filanda alakası yoktur. Zaten açınca görürsünüz, beyaz bir sıvıdır. BMW ve Mercedes kapalı motorlar üretimini tamamladı. 600.000 km. motor açılmayacak, bitincede yenilenecek. Bunun içinde Bor katkılı ürünler kullanımı ile ilgili anlaşmış durumdalar. Ha, bu Borpower olur, Motorsilk olur bilemem.

Yani bu ürünlerin katkıları gerçektir. Diğer merdiven altı katkılarla karıştırmayın. Zaten çalışma mantığını okuyun,anlayacaksınız. Yani sabit fikirli olmamakta, araştırma yapmakta fayda var. Devir değişti, NASA teknolojileri bile artık sır değil. Örnek Teflon tava. Uzay mekiklerinin dış kaplaması. Ama biz yemek yapıyoruz. 40 sene önce desenize uzay mekiğinin dış yüzeyinden tava olur diye. Engizisyona'a yollasınlar cadı diye.

Aşağıdaki yazdığım daha net anlatabilir sabit fikirli olmamayı. Okuduğunu anlamanın ne kadar gerekli olduğunu.

Greater Idaho Falls Bilim Fuarı'nda, bir lise öğrencisi, yöre insanlarını hazırladığı projeyi imzalamaya davet etti. Delikanlı,"Dihidrojen Monoksit" adlı maddenin kullanımının tümüyle yasaklanmasını, mümkün olmadığı taktirde çok sıkı kontrolunu istedi.

Duvarlara astığı afişte açıklanan zararları,

1-Yoğun terlemelere ve kusmalara sebep olabilir.
    2-Doğaya büyük zararlar veren asit yağmurlarının ana unsurudur.
    3-Gaz haline geçmiş hali, çok ciddi yanıklara sebep olabilir.
    4-Kazara solunması, ciğerlere dolması ölüme yol açar.
    5-Erozyona yol açar.
    6-Otomobil frenlerinin etkinliğini azaltır.
    7-Ölümcül kanser tümörlerinin hepsinin içinde bulunmuştur.

Bir saat içinde tam 50 Bilim Fuarı meraklısı insan delikanlının kampanya açtığı standı ziyaret etti. 43 kişi, yasaklama isteğini ısrarla destekledi. 6 kişi kararsız kaldı.

Sadece bir kişi yasaklanması istenen "Dihidrojen Monoksit" in H2O, yani hayatın can damarı "SU" olduğunu söyledi.

Delikanlının bu projesi "Ne Kadar Kolay Aldatılabiliyoruz." yarışmasının birincisi ilan edildi...!

Ve bu olay daha mantıklı olduğunu düşündüğümüz insanların katıldığı, Bilim Fuarı'nda gerçekleşti. Delikanlı, "Amacım, kolayca saptırılmış, saçma cümleciklerle, toplumların nasıl yanlış yönlendirildiklerini göstermekti." dedi.

• bır sefer kullandım audi 80 marka aracıma hıc bır fark goremedım ne ses ne yakıt sarfıyatında bır sonrakı yag degısımınde kullandıgım yagın uzerınde baska katkı maddelerı kullanmayınız yazıyordu bende dıkkate alarak kullanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arabanızın yağ değişimini yaparken motora kattığınız yağın bir kısmını 100 ml sini filan bir köşeye ayırıp üzerine ultra super nano bor power yazdığınız bir kutunun içine koyun..Sonra bu kutuyu iyice çalkalayıp ısınmış motor yağının içine katın 3 dakika rölantide çalıştırın ya da 5 dakika normal hızda seyahat edin.. Arabanızda sesin azaldığına yakıt tüketiminin azaldığına ve performansın bir miktar arttığına şahit olacaksınız..

Deneyin arkadaşlar farkı mutlaka göreceksiniz ayrıyeten bunu her 10 bin km de bir tekrar ederseniz otor ömrü ciddi derecede artacaktır..

Kesin denicem hocam benimde böyle bir tavsiyeye ihtiyacım vardı

• Boru kendi yağın içerisinde kullanan yağ firması varmı? Varsa hangisi? Yoksa neden kullanmıyorlar?... Madem daha iyi oluyor neden kullanmıyor bu dev firmalar?
  • Tüm araçlarına aşırı hassasiyetle yaklaşan bir arkadaşım şimdiye kadar kullandığı tüm araçlarda Bor katkısını kullandı. Son aracı 2007 model 2.0 TDİ 170 Hp Golf Goal modeli, yani demek istediğim öle 10-15 yaşında bir araba değil ve faydalı olduğunu memnun kaldığını her defasında dile getiriyor.

Benimse kullanmamamdaki tek sebep milyonlarca dolar yatırım yapan otomotiv üreticileri, yine aynı şekilde ar-ge çalışmalarına çok ciddi paralar harcayan yağ üreticileri vs. bu kadar faydalı ve cüzi bi ücrete temin edilebilen maddeyi neden direk araca veya motora entegre etmesinler sorusuna bir türlü cevap bulamamam oldu... Madem ki hem motor ömrünü uzatıyor hem yakıt sarfiyatı sağlıyor bununla da kalmayıp çekişi artırma gibi bir faydası da olsa neden üreticiler bunun farkında olmasınlar??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmk

Tüm araçlarına aşırı hassasiyetle yaklaşan bir arkadaşım şimdiye kadar kullandığı tüm araçlarda Bor katkısını kullandı. Son aracı 2007 model 2.0 TDİ 170 Hp Golf Goal modeli, yani demek istediğim öle 10-15 yaşında bir araba değil ve faydalı olduğunu memnun kaldığını her defasında dile getiriyor.

Benimse kullanmamamdaki tek sebep milyonlarca dolar yatırım yapan otomotiv üreticileri, yine aynı şekilde ar-ge çalışmalarına çok ciddi paralar harcayan yağ üreticileri vs. bu kadar faydalı ve cüzi bi ücrete temin edilebilen maddeyi neden direk araca veya motora entegre etmesinler sorusuna bir türlü cevap bulamamam oldu... Madem ki hem motor ömrünü uzatıyor hem yakıt sarfiyatı sağlıyor bununla da kalmayıp çekişi artırma gibi bir faydası da olsa neden üreticiler bunun farkında olmasınlar??

Mühendisin biri geçen sene ortaya çıktı. Yakıt sarfiyatını %50, hatta daha fazla düşüren yakıt katkı maddesi keşfettim dedi. Bunu ispatladı da. Sonra ne mi oldu. Petrol şirketlerinden ölüm tehdidi aldı.

Mesajı alabildin mi?

• Hayır,bu kadar kolay değil...

Yağ üreticileri bu kadar yararlı bir maddeyi kullanmıyorsa vardır bir soru işareti... Yağ üreticileri arasında kalite konusunda rekabet var, neden yağlarına bor maddesi ilave ederek daha kaliteli yağlar elde etmeyi düşünmüyorlar?...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.