Şimdi Ara

Aracın deposunda hiç kullanılmayacak yakıt kalır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdan bir arkadaş söylemişti. O günden beri aklımda.
    Mesela 42-45lt. deposu olan bir aracın deposunu fulledikten sonra ışık yandıktan sonraki belli km. mesafe de yakıldıktan sonra yani araç yakıtı bittiği için artık duracak hale gelmesinin ardından depoda aracın kullanamayacağı yakıt kalır mı? Kalırsa bu 4-5lt. felan olur mu?

Bunu soruyorum, çünkü ışık yandıktan sonra 45-50km. daha gidip benzin aldığımda depoyu fulle dediğimde tabanca tam 35lt.ye gelince her zaman atıyor ve depo 42-45lt. aslında. Yani ben kalan 7lt.yi de aslında kullanabilir miyim? Lamba yandıktan sonra 50km. mesafeyi öteye geçmeden benzin alıyorum, iyice bitip yolda kalırım diye ama ne zaman benzin alsam 35lt.de aynı şey oluyor. Valla bigün araba stop edene kadar gidecem diyorum ama beklenmedik bir yerde yolda kalmak da var, ayrıca araca zararlı diye de biliyorum. Ne dersiniz?

• valla aracı yazmamışsın.

ben en son depoda dizel getzi ışıktan sonra 50 km kullandım ve depoyu tıka basa doldurttum 48 litre aldı.depo 45 litre bu arada
  • Arkadaşım,
    Bende Ford Mondeo dizel var.
    Işık yandıktan sonra en fazla 80 km gittim OPET bulucam diye inad etmiştim
    Yol bilgisayarı ışık yandığı anda 88. km daha gidilebilir diyordu.
    Ancak dizel araçlarda fazla kastırmak hava yapma diye bir probleme yol açıyor ve bayağı uğraştırıyor.
    Tavsiyem elbette kullanılmayan bir miktar yakıt hep kalacaktır depoda.
    Ancak sonuna kadar kastırmayıp max. 30 km daha gitmendir.
    Ondan sonra hava yaptı, filtre tıkandı diye uğraşır durursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

valla aracı yazmamışsın.

ben en son depoda dizel getzi ışıktan sonra 50 km kullandım ve depoyu tıka basa doldurttum 48 litre aldı.depo 45 litre bu arada

Abi mumkun degil depo 45litre. Bence senin yakıt aldıgın istasyon 1litre yerine 850-900ml basıyor.
    Anca ozaman 48litre alır depo

Birde yakıtı fazla aldıgında pompacıların yalanı, Abi bu arabalarda yedek depo var; yedek depoyu da doldurduk ondan fazla aldı derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 2 Şubat 2006 10:12:36 >

• valla total doco.

bilemiyorum artık.aslında bide servise sormak lazım.tam boş halde kaç lt alıyo diye
  • quote:

valla total doco.

bilemiyorum artık.aslında bide servise sormak lazım.tam boş halde kaç lt alıyo diye

Evet katalokta 45 litre yazıyor depo için ama belki 48 litredir. Servise sormak lazım.
    Ama bana işin içinde iş var gibi geliyor.
  • DEPONUN HACMİ 45 LT. FAKAT TAM DOLDURMA YAPTIĞIN ZAMAN DEPONUN ÜST KISMINDA AĞIZDAN GELEN BORU KISMINA DA MAZOT ALIYOR ORASI DA ( ARABASINA GÖRE DEĞİŞİR AMA) RAHATLIKLA 3-4 LT ALIR GALİBA.

EĞER PETROLCÜDEN ŞÜPHELENİYORSANIZ 10 LİTRELİK PLASTİK BİDONLA GİDİP ELDEN BENZİN, MAZOT ALABİLİRSİN. HATTA 2,5 LUK KOLA ŞİŞESİ BİLE YETER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TURBOSU BOZUK ARAÇ KULLANILIR MI?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracım benzinli.
    Şimdi bu kalan diğer 7-10lt. benzinle en azından 100km.daha yol gidilebilir. Bunu deneyeyim mi dersiniz?
    bir de bu sefer 50km. değil de 80km. gidip öyle fulleyeceğim depoyu. Bakalım 35lt.den ne kadar fazla alacak?
    Ayrıca benim 5lt.lik bir yedek benzin bidonum var, onu da doldurup bagaja atıp araç yolda kalana kadar gitmeyi, yolda kalınca da o bidonu depoya döküp benzinciye gitmeyi düşünmüyor değilim.
  • Yolda kaldıktan sonra araç benzin koysanda zor çalışıyor. Bence deneme.
  • hatta bazı dizel araçlarda mazot tamamen bittiğinde depoya takviye yapsanda çalışmıyo .mazot filitresini söküp içine bi miktar mazot koyman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turbo_diesel

hatta bazı dizel araçlarda mazot tamamen bittiğinde depoya takviye yapsanda çalışmıyo .mazot filitresini söküp içine bi miktar mazot koyman gerekiyor.

aynı şey benzinli otomobillerde de var
    benzin çalıştırmayacak kadar bitmişse o zaman tamamen bitmiştir ve dediğin gibi o kadar yoktur ki motorun benzini yemesi için açıp filtreye de bir miktar koymak gerekir bu mazotta da benzinde de böyledir.
  • bnm megane 1.5 dci yol bilgisayarında hep bakıyorum 100 km kalınca kırmızı ışık yakıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Arkadaşım,
    Bende Ford Mondeo dizel var.
    Işık yandıktan sonra en fazla 80 km gittim OPET bulucam diye inad etmiştim
    Yol bilgisayarı ışık yandığı anda 88. km daha gidilebilir diyordu.
    Ancak dizel araçlarda fazla kastırmak hava yapma diye bir probleme yol açıyor ve bayağı uğraştırıyor.
    Tavsiyem elbette kullanılmayan bir miktar yakıt hep kalacaktır depoda.
    Ancak sonuna kadar kastırmayıp max. 30 km daha gitmendir.
    Ondan sonra hava yaptı, filtre tıkandı diye uğraşır durursun.

Allahtan yolda kalmamışın

• Tamam, depoyu iyice bitirme olayını demekten vazgeçtik.
    O zaman bu sefer de lamba yandığında 50km. değil 80km. daha gidip benzin almayı deneyeceğim.
    35lt.den ne kadar çok alacak bakacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadoww

Tamam, depoyu iyice bitirme olayını demekten vazgeçtik.
    O zaman bu sefer de lamba yandığında 50km. değil 80km. daha gidip benzin almayı deneyeceğim.

arkadaşım sen gece gece başına dert mi arıyosun? ne zorun var da bunu öğrenmek için uğraşıyosun, gelicek başına bir dert sonra da yol kenarında, "hmm demek ki bu kadar gidiyormuş!!!" diye yardım bekleyeceksin bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Universia -- 3 Şubat 2006 0:43:00 >
  • Ya bunu gece gece denemiycem, bunu da nerden çıkardınız?
    Ayrıca öyle yapmayacağımı, normal bir şekilde benzini alacağımı söyledim zaten.
    Benim asıl öğrenmek istediğim benzin araç hareket etmeyecek şekilde bitse de depoda aracın hiç kullanamayacağı kadar benzin kalır mı sorusuna yanıt almaktı.
    Ancak gördük ki bunu kimse bilemiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Universia

quote:

arkadaşım sen gece gece başına dert mi arıyosun? ne zorun var da bunu öğrenmek için uğraşıyosun, gelicek başına bir dert sonra da yol kenarında, "hmm demek ki bu kadar gidiyormuş!!!" diye yardım bekleyeceksin bu gidişle.

• quote:

Ya bunu gece gece denemiycem, bunu da nerden çıkardınız?
    Ayrıca öyle yapmayacağımı, normal bir şekilde benzini alacağımı söyledim zaten.
    Benim asıl öğrenmek istediğim benzin araç hareket etmeyecek şekilde bitse de depoda aracın hiç kullanamayacağı kadar benzin kalır mı sorusuna yanıt almaktı.
    Ancak gördük ki bunu kimse bilemiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Universia

quote:

benim bi arkadaş var adam arabam tam olarak ne kadar yakıyo diye hesaplamak için arabanın benzinini sonuna kadar bitirip yolda kalıyodu sonrada kaskoyu çağırıp çektiriyordu arabayı.shadowwda öyle yapar herhal.

ayrıca depoda mutlaka kalır çünkü deponun içindeki hortum yada neyse deponun dibine kadar inmez biraz havadadır.çünkü sonuç olarak deponun içinde yakıt yüzünden pislik dolar ve bu hortum en alta kadar inerse o pislikleride çekebilir.o yüzden sona kadar indirmezler ve en az bi 3 lt felan kalır depo zemininde.

• quote:

valla total doco.

Hangi total bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.