Bildirim
Aracımın vitesini kopardım sanırım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
vites değil debriyaj teli kopmuş. -
zararı çok mudur hocam umut var mı masraf nasıl çıkar -
Buradan sadece tahmin yürütebiliriz. Kesin çözüm budur demek yanlış olur ama aklınıza bir ihtimali daha sokmak isterim.
Vites topuzu dediğiniz şey çoğu araçta alt çubuk kısmı ile birlikte ince bir demirin dışındaki kılıf gibidir. O şekilde düşünün ve tamir takımları ile bir arada dururlar. Eğer o tamir takımları kırılmış ise yaşadığınız soruna benzer belirtiler gösterebilir.
Ama dediğim gibi sadece tahmin. Kesin çözüm budur diyemez kimse görmeden. -
debriyaj teli 30-40 lira bişeydir tahminimce siz arabaya yapılana kadar binmeyin bence şanzımana zarar vermeyin -
basligi okuyinca kahkaha attim.vitesi koparmak nasil bir olaydir gecmis olsun buarada.debriyaj telidir sanirim kopan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: anka0658
basligi okuyinca kahkaha attim.vitesi koparmak nasil bir olaydirgecmis olsun buarada.debriyaj telidir sanirim kopan.
Bunu yazmak için gelmiştim -
sağolun cevaplar için içim rahatladı -
quote:
Orijinalden alıntı: mk15
zararı çok mudur hocam umut var mı masraf nasıl çıkar
debriyaj teli maksimum 100 tl filandır ama işçilik ücreti parçadan daha fazla tutar. -
Lütfen kızma ama çok güldüm. Neden mi? 200 yılında İş Bankası 4. Levent projesinde çalışırken çok sevdiğim bir abim vardı. Cevdet abim. Nur içinde yatsın rahmetli. 1992 model Tavria arabası vardı ve bir gün geç geldi işe. Elinde bir kol ile geldi. O zamanlar 45 yaşlarındaydı. Sakin şekilde gir içeri ve "arabanın vitesi çıktı yerinden geç kaldım bende" dedi oturdu yerine. Biz bunu duyar duymaz gülmekten yerlere yattık. Elinde vites koluyla işe gelen bir adam. E abi nasıl geldin peki vitessiz arabayla tamirci mi çağırdın dedik. Ben siz miyim vitesim çıktı diye ortalığı ayağa kaldırıp tamirci çağırayım..! Onu ancak siz yapar işe bile gelmezsiniz demişti gülerek. Lokma anahtarı vs. tutturmuş vitesin yerine ve o şekilde gelmiş işe. Direkt konuyu görünce bu anım geldi aklıma. -
O kadar oynarsan olacağı bu ...
( alıntı )
Acaba yıllar önce ki anımı eksileyenler neyi beğenmedi de eksiledi anlamış değilim. Sanki hakaret içerikli bir yorum. -
eski aracımla giderken anıt mezardan vatan caddesine giriş yaptım orduevinin önünde vites kolu dipten kırıldı.
ben de kenara çektim körüğü çıkartıp, bagajda ki tamir çantasından kalın ağızlı tornavidayı vites kolu gibi araya sokup aracın aksaray'da ki tamircilere kadar gitmesini sağladım 2 saatlik bir tamir neticesinde yeni parça monte edildi. -
quote:
Orijinalden alıntı: CAD34
Acaba yıllar önce ki anımı eksileyenler neyi beğenmedi de eksiledi anlamış değilim. Sanki hakaret içerikli bir yorum.
sirf eksileyenlere inat,ben verdim artini
quote:
Orijinalden alıntı: anka0658
quote:
Orijinalden alıntı: CAD34
Acaba yıllar önce ki anımı eksileyenler neyi beğenmedi de eksiledi anlamış değilim. Sanki hakaret içerikli bir yorum.
sirf eksileyenlere inat,ben verdim artini
Sağol.. Derdim tabi ki -/+ değil. İlk yazdıktan 15-20 dk. sonra baktım ki 2 - 3 tane eksi gelmiş. Şaşırdım, anlam veremedim. 14 yıl önce çok sevdiğim ve 13 yıl önce rahmetli olan bir abimin yaşadığı olay ve diğer arkadaşlarımla benim komiğimize gidip gülmemiz. Yani masumca bir anı konuya istinaden. Sonra zaten diğer yorumu yazınca eksiler + olmuş.
-
Yanlış anlama ama ben bu yazını başka bir yorumda da görmüş olabilir miyim çok tanıdık geldi Tavria ve lokman anahtarı kelimelerini aynı yorumda gene görmüştüm. Sadece meraktan sordum yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35
Yanlış anlama ama ben bu yazını başka bir yorumda da görmüş olabilir miyim çok tanıdık geldi Tavria ve lokman anahtarı kelimelerini aynı yorumda gene görmüştüm. Sadece meraktan sordum yani.
Aynen, benzer bir konu da yine anlatmıştım bu anımı. -
aracı sigortamın çekici yardımı ile ücretsiz olarak sanayiye götürdüm sanayide parça aldım 80 tl vites teli işçilik ise 100 tl tuttu 180 tl masrafla çözdük sorunu sağolun yorumlar için Not yol yardım sigortasının faydasını çok gördüm yaklaşık 35 km civardan getirdim aracı ücretsiz olarak.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X