Şimdi Ara

Aracımın tavanında göçük oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Ankarada dün yaşanan şiddetli rüzgar esnasında, nereden geldiğini bilmediğim 2 mt uzunluğunda bir demir profil, evimin açık otoparkında bulunan aracımın tavanına düşmüş ve tavanda aşağıdaki gibi bir göçük oluştu. Kaporta servisi, tavanın açılıp alttan düzeltilmesi ve boyanması gerekebileceğini söyledi. Çok üzgünüm, moralim çok bozuk. Siz olsanız ne yapardınız?


    Aracımın tavanında göçük oldu.



    Olay gününe ait video haber;


    Aracımın tavanında göçük oldu.Ankara'da kuvvetli rüzgardan dolayı çatılar uçtu, ağaçlar devrildi - Dailymotion Videodailymotion
    Ankara'da kuvvetli rüzgardan dolayı çatılar uçtu, ağaçlar devrildi - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x8b260p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 24 Mayıs 2022; 16:1:20 >







  • Allah aşkına ne olacak ki ? yani eyvallah 2. elde değeri biraz düşebilir de bu ülkede malesef normal. Yani okey mala gelmiş sıkıntı bu ama telafisi var parayla telafi ediliyor. E cana gelse ne olacaktı ? düşün annene babana kız kardeşine varsa kardeşine veya çocuğuna demir beynine girseydi yaşasaydı ama felç kalsaydı ? veya ömrü boyunca aletlere bağlı yaşasaydı ? çok daha mı iyiydi ? gerek yok ya 2 günlük dünya zaten bugün varız yarın yokuz, bu kadar ölümüne dert etmeye gerek yok.

    Eski defterleri karıştırırken bu konu çıktı karşıma, yarım kalmış öylece.


    Aracın tavanını Ankara'da nam salmış bir kaporta servisine gösterdim, illa ki tavan döşemesi sökülüp alttan işlem olacak ama bunda bir şey yok dediler, böylece binmemi tavsiye ettiler ve ben de tavsiyelerini dinleyerek elletmedim, tavanda ilk fotoğrafta görünen çapraz uzun göçük duruyor ama o izler hepten çıktı. Boya izi olmayınca göçük olan yerde belli belirsiz hale geldi ve zamanla da görüntüye alıştım, artık gözüme bile batmıyor ve şu son deprem olayından sonra maldan, mülkten soğudum zaten, can sağlığı, ailemin sağlığı ve huzuru her şeyden önemli.


    Eskiden küçük kızımın arabada bir şey yemesine izin vermezdim kırıntılar dökülecek diye, havalar biraz ısınınca kış lastiğini değiştirirdim yıpranmasın diye, şimdi umurumda bile değil, ye kızım diyorum, lastik varsın yıpransın diyorum. Hayat böyle daha güzelmiş.

  • Fotoğraf ve video çektikten sonra sorun olacağını sanmıyorum. Bundaki işleme de taklalı muamele yapacak adam araba almasın.

  • Hocam fotoğraflarını, gerekirse videosunu çek. İnşallah sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satarken çok sıkıntı olacak . Neyse cana geleceğine mala gelsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Başka yerde olsa neyse de bu ülkede tavan hasarına direkt pert muamelesi yaparlar...

  • Karakola gittim, görgü tespit tutanağı tutturdum, onu da dosyaladım. 5-6 Farklı açıdan fotoğrafını da aldım. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sürekli ama insanın canı istemsizce sıkılıyor yinede.Aracımın tavanında göçük oldu. 

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    hocam bir muddet canınızı sıkacak bu durum. iştahınızı bile keser mutsuz eder. yapcak bişey yok hocam. yaptırcaksınız binceksiniz.dert etmeyin bu kadar.garaj olmayan aracın başına dısarda herşey gelebilir.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Yapacak bir şey yok hocam, Allah can sağlığı versin. Daha büyü kaza bela olmasın da halledilir bunlar, can sıkmaya gerek yok. Fotoğrafları, belgeleri saklayın satarken sıkıntı çıkmaz Aracımın tavanında göçük oldu. 

  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Mala geldiğinde de can sıkılıyor doğal olarak.
    Boyasız göçük düzeltmede çok iddialı yerler oluyor onlarla görüşmenizi tavsiye ederim belki çok para isterler ama değer. Boya olmadan göçük düzeltme ve rötuşla kurtarılabilir belki.
    İkinci seçenek lokal boya. Tavanın tümünü boyatmak gerçekten olumsuz bir algı yaratır. Hasarlı bölgenin usta ellerde boyanması en azından taklalı muamelesi görmesini engeller. Ton farkı olur gibi düşünmeyin bunun da ehli olan ustalar var, gerekirse 8-10 sefer deneme plakalarında boya yapıp aynı tonu yakalıyor.
    Son çare ise tam boya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende tavan içine girdi sandım.

    canın sıkılması çok normal benımde sıkılırdı ama karaları bağlayacak bir durum yok. tam boyatma kurtara bildiğim kadar kurtar. gerisini takmadan bin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam eklemem öyle binerim . Yada yaptırın bilemedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Onu da düşünmüyor değilim, böylece kalsın, satarken millete dert anlatmakla uğraşmam diyorum, diğer yandan daha önceden de olan 2 yer var (biri marşpiyelde diğeri benzin dolum kapağının yanında), onları da yaptırayım tertemiz bineyim diyorum bu seferde 3 yerde lokal boya olacak. Tertemiz araba, her yeri vuruk muamelesi görecek.Aracımın tavanında göçük oldu. 

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Yaptırmasanız da alacak kişi yaptırılmış gibi fiyat teklif edecek, benzer durum başıma geldi, fırtınada mantolama düştü 0 aracımın üzerine tavan ve çevresinde ezikler çizikler oldu, kime gitsem boyatma dedi öyle de binemezdim boyattım yetkili serviste ama tavandaki boya rüzgarın etkisiyle pul pul açılıyor ön camın bittiği tavanın başladığı yerden ve bunun çözümü yok maalesef, piyasa fiyatının %20 altına aldığım bayinin 2.el kısmına verdim takasa, 2015 te piyasa fiyatı 35 bindi ben 28 bine falan anca saydırabilmiştim aracı, galeri normal piyasa fiyatının %5 aşağısına ilan koyup 3 günde satmıştı aracı, boyayıda belirtmişti ilanda..

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    yer temiz yapsan ne olacak usta, 1 seneye kalmaz gene çizik gene vuruk gene göçük olacak.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun, hiç üzülmeyin & moralinizi bozmayın. insanlık hali hepimizin başına gelebilir. zaten gereken şeyleri yapmış, tutanak tutturmuş, fotoğraflar çekmişsiniz. zaman içerisinde "tavana saksı düştüğü için boyandı" yazan ilanların büyük yüzdesinin yalan söylediği imajı haklı olarak oluştu insanlarda ama sizin durumunuzda zaten saksı da, saksının her açıdan fotoğrafı da olmuş oluyor. hatta yetkili servis kaydına da "tavana metal çubuk düşmesi gereği onarım&boya yapıldı" gibi bir ibare de ekletin isterseniz. satarken ibraz ettiğinizde bilinçli alıcılar için sorun teşkil etmez böylece. Allah beterinden saklasın.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Allah aşkına ne olacak ki ? yani eyvallah 2. elde değeri biraz düşebilir de bu ülkede malesef normal. Yani okey mala gelmiş sıkıntı bu ama telafisi var parayla telafi ediliyor. E cana gelse ne olacaktı ? düşün annene babana kız kardeşine varsa kardeşine veya çocuğuna demir beynine girseydi yaşasaydı ama felç kalsaydı ? veya ömrü boyunca aletlere bağlı yaşasaydı ? çok daha mı iyiydi ? gerek yok ya 2 günlük dünya zaten bugün varız yarın yokuz, bu kadar ölümüne dert etmeye gerek yok.

  • Geçmiş olsun bence çok kötü gözükmüyor. Demir profil demişsiniz arabanın yanında olabilirdiniz kafanıza düşebilirdi. Daha kötüsü ailenize zarar verebilirdi. Cana geleceğine mala gelsin...

  • Gecmis olsun.Ben olsam elletmezdim.Yetkili serviste olsa fabrika boyasi gibi olmaz.Fotosuda olsada yinede fiyat kirmak icin ugrasacaklar.Belkide tavana mat siyah kaplama yapılabilir boyamadan.Hemde goze batmaz...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önce çok geçmiş olsun.


    Bence hasar veren direği de saklayın. Aracı satarken "ama taklalı bu" diyenler olacaktır, o zaman lazım olur.

  • Üzülmeyin bunda hiçbir şey yok tavanı felan açtırmayın sakın. Önce güzel bir pasta yaptırın sonra rütuş boyası hazırlatıp iğne ucuyla metal gözüken yerlere dikkatlice sürün belli bile olmaz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.