Şimdi Ara

Aracımda Yanıp Sönen Işık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sabah farkettim aracımda bu sarı ışık yanıp sönüyor. Yanlış bir tabir olabilir ama bu yanıp sönme senkronize bir halde değil.

2 saniye yanıyor sönüyor. Daha sonra belki de yarım saniyeden daha az yanıp sönüyor. Bu ne anlama geliyor ve ne yapmam gerekli pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar iyi forumlar.

Aracımda Yanıp Sönen Işık

Ekleme: Araç 2000 model PUG 306 XR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCHITECT -- 11 Haziran 2014; 21:38:42 >

• Motor arıza ışığı pc ye bağlamadan söylemek imkansız.
  • Bu ışık yandıktan hemen sonra kontak kapattığınızda hrmen peşinden kontağı açıp marş basmadığınız halde yanıyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap biraz geç oldu kusura bakmayın otoparka inip dediğiniz şeyi denedim. Tam söylediğiniz gibi oluyor.
  • ARCHITECT kullanıcısına yanıt
    Araç benzinli Peugeot sanırım, büyük ihtimalle ateşleme problemi yaklaşıyor. Yine de emin olmak için bir pc'ye bağlayın.

Benim Citroen'de yandığında gaz yemiyordu, yığılıyordu, map sensörü değişti düzeldi şükür.

• DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Benzin+LPG'li 2000 model 306. Bundan 2 ay önce PC'ye bağlattım, rölanti sensörü ve ısı müşürü uyarı gösterdi. Araç rölantisini ayarlayamıyordu. Eski sahibi çin malı rölanti sensörü taktırmış. Orijinaliyle değiştirdim sorun düzeldi. Bu ışığın ısı müşürüyle bir alakası var mıdır acaba, onu halen değiştirmedim çünkü.

Ekleme: Araçta gaz yememe ya da yığılma gibi bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCHITECT -- 11 Haziran 2014; 22:15:32 >
  • ARCHITECT kullanıcısına yanıt
    Isı müşürüyle alakası varmı hiç bilmiyorum inanın. Tekrar bir pc'ye bağlatmadan zor. Ama kitapçıkta bu lamba ateşleme sistemi hatasıdır diyor. Buji, buji kablosu, ateşleme bobini, hatta benim örneğimdeki gibi map sensörü de olabiliyor.

Aracın çekişi, harareti, yakıtı ne durumda? 1.6 90bg 8v olanlardan mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Çekişte ve yakıtta bir farklılık yok, hararete hiç dikkat etmedim pek de anlamam zaten. Evet 1.6 90 bg olandan, cevaplarınız için teşekkür ederim yarın fırsat olursa baktırıcam araca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu ışık yandıktan hemen sonra kontak kapattığınızda hrmen peşinden kontağı açıp marş basmadığınız halde yanıyor mu?

arkadaş adamı sevmiyorsunuz tamam da mesajı okuyun bir rica ediyorum yaa, neye kızıpda eksilediniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

quote:

Bu ışık yandıktan hemen sonra kontak kapattığınızda hrmen peşinden kontağı açıp marş basmadığınız halde yanıyor mu?

arkadaş adamı sevmiyorsunuz tamam da mesajı okuyun bir rica ediyorum yaa, neye kızıpda eksilediniz

Bende kıllandım bu durumdan, acaba benle dalga falan mı geçti diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARCHITECT

quote:

quote:

yok hocam dalga geçmiyor arkadaş, hatta ilgilendiği için yazmış ama garip bir durum

• Araç LPG li olduğu için fakir karışımdan dolayı ışık yakıp söndürüyor. Gaz ayarını açtırırsanız ışık temelli söner fakat yakıt artabilir. Peugeotlar full grup enjeksiyonlu oldukları için LPG yi pek sevmezler. Anlayacağınız kafaya takılacak bir şey değil.
    Not: Eski bir 306 kullanıcısı

• burglar08 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ciddi bir sorun olmamasına sevindim.

Bu ışık önceden yanıp sönmüyordu, sonradan çıktı. Aracın gidişinde ya da yakıt sarfiyatında da bir sorun ya da değişme yok, şimdilik.
    Son alınan gazdan falan mı oldu acaba. Ve aracım şuan satılık yani ilanda, alıcı bu ışığı gördüğünde bu durumdan benim gibi pek hoşnut kalmayabilir. Gaz ayarıyla falan oynamadan ben bu ışığı eski haline nasıl dönderebilirim acaba?
  • O halde LPG filtresi kirlenmiş olabilir. Özellikle bayır çıkarken falan yanıp arabanın rahat ilerlediği yerde söner. Dediğim gibi önemli bir şey değil. Alıcı için sorun teşkil edecek bir sorun değil. Belirtirsiniz LPG den dolayı yandığını. Zaten alıcı computeste götürdüğünde yada servise farketmez diagnostic taranırken zengin yada fakir yakıt karışımı olduğu çıkar.

• burglar08 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için çok teşekkür ederim, sevindim bir sorun olmadığına.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARCHITECT

quote:

quote:

yok hocam dalga geçmiyor arkadaş, hatta ilgilendiği için yazmış ama garip bir durum

Bence de baya garip :)

• quote:

quote:

yaşını başını almamış emoların eksilemesini kaale almayın o kadar
    onların kendilerine bile sevgileri yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.