Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 3 gün önce arabamın taban halısına tam 1.5 litre (evet 1.5) süt döküldü. Bu kokuyu gidermenin bir yolunu bilen var ise lütfen bana ulaşsın çünkü kafayı yiyeceğim. Şu an arabayı satmayı düşünmeye başladım. Lütfen yardım edin |
Aracıma süt döküldü :/

-
-
Geçmiş olsun. Çok zor bir durum. Süt orada kadı ve üzerinden zaman geçtiyse yapılacak işlem çok da kolay değil.
Aşağıdaki konuyu okumanızı öneririm.
https://forum.donanimhaber.com/arabama-sut-dokuldu-basimdan-gecenler--130783343
-
Geçmiş olsun, daha önce başına gelen arkadaşlar en sonunda taban halıfleksini değiştirerek çözüm bulmuşlardı. Malesef o kokunun bilinen bir çözümü yok. İstediğiniz kadar temizleyin havalandırın nafile, araba yazın kapalı kaldığı anda tekrar depreşen o ekşi koku yine canınıza okur.
Taban halısı dışında koltuk gibi bir yerde falan koku yoksa çıkma taban halısı arayışına başlayın derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşinin ehli bir detailing merkezine giderseniz hallederler, halının sökülüp altındaki yalıtım malzemelerinin yenilenmesi lazım emmiştir sütü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim , sorunu çözdüm. Taban halısını sökerek altındaki keçe parçayı kestim ve yenisini kestirdim. Ama fark ettim ki aslında onun da önünde motorun olduğu duvara kadar giden bir izolasyon parçasına da işlemiş. Lysol , Febreze, Hepsiburada'dan aldığım sadece süt dökülmelerine özel nano clean max adlı ürün , Büyük fabrikalarda temizlik amacıyla kullanılan konsantre bir esans , Ve yine büyük fabrikalara kimyasal üreten bir tanıdığımdan mikrop öldürücü dezenfektan ve koku giderici bir kimyasal ve domestos kullanarak sorunu çözdüm.
Yaklaşık 500 lira para harcadım ve kokudan eser kalmadı diyebilirim.
-
Sorunun çözülmesine sevindim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: horuswagArkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim , sorunu çözdüm. Taban halısını sökerek altındaki keçe parçayı kestim ve yenisini kestirdim. Ama fark ettim ki aslında onun da önünde motorun olduğu duvara kadar giden bir izolasyon parçasına da işlemiş. Lysol , Febreze, Hepsiburada'dan aldığım sadece süt dökülmelerine özel nano clean max adlı ürün , Büyük fabrikalarda temizlik amacıyla kullanılan konsantre bir esans , Ve yine büyük fabrikalara kimyasal üreten bir tanıdığımdan mikrop öldürücü dezenfektan ve koku giderici bir kimyasal ve domestos kullanarak sorunu çözdüm.
Yaklaşık 500 lira para harcadım ve kokudan eser kalmadı diyebilirim.
Hocam bildiğim kadarıyla süt öyle bir maddedir ki döşemeyi bırak, kaportaya kadar işler.
Eğer halledebildiysen tebrik ederim.
-
Yazın veya sıcak havalarda bakteri üretmezse sorun çözülmüştür diyebilirsin. Şu sıralar havalar soğuk olduğu için yanıltabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu kadar basit kurtulabilceğinizi düşnmüyorum.Havalar ısınınca gelecektr
-
Böyle durumlarda bakteriyi öldürebilmek mesele. Parfüm vs sıkılınca bakteri yaşamaya devam ediyorsa sıcaklarda orda çoğalıp tekrardan koku yapacaktır.
-
Az miktarda süz bir kaç Yıl önce bagaja döküldüğünde forumlarda okuyup aldığım bir kimyasal sayesinde kurtulmuştum. İlginç bir adı vardı, camsil şişesi gibi spreyli bir şişedeydi. Süt dökülen alana sıkmıştım.
Süt dökülmelerinde yapılan en büyük hata SU ile temizlemeye çalışmaktır. Aklınızda bulunsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X