Şimdi Ara

Aracıma ses sistemi kuruyorum öneri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pioneer TS-F1634R 200 Watt 16 cm 2 Yollu Hoparlör
    Xetec Box-814 İnce Slim Kabinli Oto Subwoofer (20 cm)
    Jameson Usa-70.4 X70 Watt 4CH 2200W Oto Anfi
    Pioneer Mvh-S315Bt Bluetoothlu Oto Teyp

    Bütçe olarak 1000-1500 arası düşünüyorum amaç bangır bangır değil kaliteli ses almak sizce bu sistem iş görürmü?

    Tavsiye edebileceğiniz alternatif ürünler var mı?

    Şimdiden teşekkürler.



  • ++++

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xetec Box-814 İnce Slim Kabinli Oto Subwoofer (20 cm)

    Pioneer Mvh-S315Bt Bluetoothlu Oto Teyp

    Pioneer TS-G1620F 300W- 40W Rms-16 cm -Tweeterli- Hoparlör 2018 Yeni Model

    arkadaşlar son olarak bu sisteme amfi seçmek konusunda yardımcı olabilirmisiniz
  • Aracın markası ve modeli nedir , bazı araçların orjinal hoperlörleri kötü markalardan daha kaliteli ses verir , siz yüksek ses aldığınız için kaliteli sanarsınız başta ama sonra anlarsınız kulak tırmalanmaya başlayınca.

    Öncelikle yazdığınız jameson markanın hoperlör için usa 505 ve subwoofer için D500 modellerini daha önce kullandım , usa505 1 takım jbl oval hoperlörü besliyordu ses yüksek ancak kalite parası kadardı , yani taktığım arabanın (A5 octavia) kendi hoperlöründen kalitesiz ses veriyordu , mecbur 38 cm 600rms subwoofer ı bastırmak için yüksek sese ihtiyaç vardı o zaman ki bütçemle onları almıştım.Şuan hoperlör,subwoofer,amfi alpine yıllarca bas alıcaz diye çamur ses dinledim , hatta eski sistemi söktüğümde 1 hafta orjinal hoperlörleri taktım o bile çok tatlı geldi jameson'dan.Burada aracınızın hoperlör kalitesi gerçekten çok önemli zaten orada yazdığınız ts hoperlör 25w rms , 200watt yazması sizi aldırmasın gerçek değer rms tir.İsterse 5000watt 100rms yazsın 1000watt 250rms yazan daha güçlüdür.Yani o hoperlör çöp desek yeridir.Zaten 2000 üretimi çoğu aracın teyp çıkışı bile 4X45 wattır.Siz o hoperlörü degil amfi ye aracın kendi teyp'i ne direk bağlasanız biraz sesi açın patlar.Direk subwoofer alın amfi yi bağlatın amfinin zaten bas kontrolu var teyp ten bası kısar tiz ve orta sesleri açarsınız.Hatta hoperlör 50w rms e kadar olucaksa direk pioneer teyp'inize bağlatın hada kaliteli ses alırsınız o amfidense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 27 Ocak 2020; 5:35:51 >




  • blacksea533 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim.
    Aracım 2015 symbol orjinal teybin bluetooth u bozuldu bende sistem yapmaya karar verdim ama orhinal hoparlörü nedir bilmiyorum? Ve amfi çıkışı yok orijinalde diye biliyorum.
    Benim amacım bangır bangır değil ses yükselsede kalitesi bozulmayacak ses almak. İlk mesajımdaki hoparlörleri 2. Mesajımda değiştim 40 w rms pioneer düşünmüştüm. Xetec te okuduğum her yerde hep olumlu yorumlar almış. Bangır bangır değil kalitesi bas sesi diye ve slim diye seçtim. Orjinal hoparlörünü öğrenme şansım ancak açılınca olabilir ama çok iyi gibi gelmedi bana dinlerken. Hoparlör bas ve amfi öneriniz varsa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • crespo52 kullanıcısına yanıt
    Ben eski sistemi çok ucuz bir fiyata verdim mono amfi ve 4 kanal amfi + cadence fxs600 38 cm sub 1.000tl gibi komik bir rakam :)Tekrar ediyorum ikinci el dahi olsa 1000-1500 tl gibi rakamlara kaliteli bir ses alamazsınız.İdare eder kulak yırtmasın derseniz pioneer ve sony nin 4X70-80rms lerde amfileri var 500-1000 arası değişiyor.Sub olarak slim hiç kullanmadımda dinlemedimde , bununla ilgili tavsiye veremem.Aracınızın hoperlörleri yüksek ihtimal kötüdür yeni clio larda filan idare ederde symbollerde iyi olduğunu sanmıyorum , genelde alman araçlarının standart ses sistemleri iyi oluyor.Araçta amfi çıkışının olmaması sorun değil çevirici takıyorlar , birde eğer aldığınız hoperlör teyp in ses çıkışından fazlaysa amfi ye takın gain kıstırın çünki amfi 70rms önerinizdeki ama yarı yarıya kıstırın 35rms gibi değerlerde çalışsın , teyp e taktırmayın hoperlör arasında 10rms fark var hoperlör yanar.Her zaman hoperlörün gücü amfi çıkışlarından ufak yüksek olması avantajdır zorlanmaz.Mesela benim amfi 5 kanal 4X100rms , orta kapıya biraz düşük alpine g seri comp takımı taktım 70rms , gain i ne kadar kıssamda tweeterımın birini yaktı , ama ön kapıdaki r serisi comp 100rms hiç sıkıntı yaşamadım.Biraz çetrefilli anlatıyorum belki aklınız çelinirde rakamları yükseltip kaliteli ses alırsınız diye :) çünki insan pişman oluyor sonrasında keşke biraz daha düzgün model alsaymışım diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 27 Ocak 2020; 20:46:35 >




  • Aslinda haklisiniz fakat butce bu kadar malesef benim tek olayim duzgun ses almak ekstra bangir bangir bi ses istemiyorum sevmemde.
    Anlattiklariniz cok guzel ama iste butce bu malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar hocam ses sistemini kurdun mu?
    Bende de ayni teyp var onceden amfisizken bluetooth ile telefon gorusmesi yapabiliyordum amfi taktirdim suan ses gelmiyor anladigim kadariyla amfiye ses cikisi yok ustaya goturdum 2 kere kontrol etto ayarlarda sorun yok anlamadim bende niye ses cikmiyor dedi sizde de ayni sorun varmi acaba ses aliyor musunuz amfi cikisindan telefon konusmasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha kırmadım hocam ama ilk defa duyuyorum bu şekilde problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size önerim yüksek değilde kaliteli ses istiyorsanız tercihiniz ön kapılara mid arka kapılara mb8 midrange olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar SONY , PIONEER oto hoparlörler öncede Vatan,Teknosa,MediaMarkt mağazalarında satılıyordu. Artık neden satılmıyor bilgisi olan var mı? Piyasada çok taklit ürün var diye duydum. İnternette bazı mağazalar online satış yapıyor hatta birisinden Sony hoparlör aldım ama garanti belgesi filan çıkmadı. Orjinal oto hoparlörü internet üzerinden güvenle alabileceğim , tavsiye ettiğiniz siteler var mı?

  • Citroen C4 orjinal blutothlu ana üniteme

    5 kapıya FOCAL 165 CA1 takılı. (Kapılar ERKURT zift izolasyonlu)

    Deck çevirici uygulattığım ana üniteme
    DLS RA 10 mono amfi ve FOCAL 33v1 takılı.

    Gain potans ile dinlediğim FLAC parçalara göre (kulağıma hoş gelmesi adına) bass seviyesini arttırıp azaltabiliyorum.

    Tertemiz ses alabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.