Şimdi Ara

Aracım Sola çekiyor? [VIDEO eklendi..]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 95 model Corolla xei aracım sola doğru çekiyor.

Sanayide ön takımlara bakıldı. Ön sol salıncak arızalı dendi ve yenisiyle değişti. Üzerine rot-balans yapıldı. Fakat sorun ala devam ediyor.

Direksiyon araç kalkarkende hızlı giderkende sola doğru hafif dönüyor ve ddüz gidebilmek için hafif sağa doğru tutmak gerekiyor sürekli.
    Sizce sorun başka ne olabilir?

Not:Hidrolik direksiyon araç.

Videolar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_can -- 9 Mayıs 2015; 13:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sol önden kazası falan var mı aracın. Şasede eğiklik olabilir belki. Bir de sağ tekerleğe göre sol tekerlek biraz önde veya geride olabilir.
  • ben de aynı sorunu symbol'de yaşamıştım.bariz sola kayıyordu araç.lastik değişirken balansta jant eğri çıktı.şimdi dümdüz gidiyor maşallah
  • Usta Sanayide aracı yukarı kaldırıp salıncak değişmesi gerekli dediğinde lastiği şöyle tutup sallamıştı.salıncak değişince düzelir sandım ama sorun yine devam ediyor.

Direksiyonla alakalı olduğunu düşünmeye başladım.

• amortisör olabilir
    amortilerin her ikisininde aynı anda monte edildiğinden eminmisiniz
    eminseniz amortisör simetri ölçümü yaptırın

• lastikleriniz eskiyse de rot-balans tutmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

amortisör olabilir

Çukura ani ve sert girdiğimde sol ön amörtsörden tak diye ses geliyor. Usta baktığında amörtsörlerde birşey yok demişti sözde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ip 6 ön kamera ters çekiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01018

lastikleriniz eskiyse de rot-balans tutmayabilir.

Lastikler orta halli. Ama şöylede bişey ar. Dediğim sorun mesela kırmızı ışıkta yavaş yavaş hareket etmeye başladığımda bile aracın çektiği hissediliyor. Yani lastik konusu enazından biraz hızlanınca fark ettirir gibime geliyo. Ama bu park ettiğim yerden kalkarken bile kendini hissettiren bi çekme sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: I_can

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

amortisör olabilir

Çukura ani ve sert girdiğimde sol ön amörtsörden tak diye ses geliyor. Usta baktığında amörtsörlerde birşey yok demişti sözde.

direksiyon hidrolik pompası basıncında sorun olabilir pompa kaçırıyor olabilir amortisör yuvasına baktırın birde eğer lastik ve jant sorununuz omadığını düşünüyorsanız bunlar kaynaklı olabilir rot kollarında veya salıncaklarda eğilme olabilir sert çukura girmeden dolayı tahminim gene salıncak rot amortisör yuvalarında sorun olduğu yönünde boşluk vardır muhtemelen yani yuva ağzı bozulmuştur

• Rot veya jantlarda sıkıntı olabilir, rota baktırdım demişsiniz, jantlarda eğrilik olabilir, yada daha kötüsü şase eğik olabilir.

Bi tam bakıma sokun aracı
  • direksiyon kutunuz sorunlu sanırım.
  • quote:

95 model Corolla xei aracım sola doğru çekiyor.

Sanayide ön takımlara bakıldı. Ön sol salıncak arızalı dendi ve yenisiyle değişti. Üzerine rot-balans yapıldı. Fakat sorun ala devam ediyor.

Direksiyon araç kalkarkende hızlı giderkende sola doğru hafif dönüyor ve ddüz gidebilmek için hafif sağa doğru tutmak gerekiyor sürekli.

Direksiyonu tam sağa çevirince de sağa çekme oluyor mu hafifte olsa? Bir de hangi şehirdesiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

quote:

Direksiyonu tam sağa çevirince de sağa çekme oluyor mu hafifte olsa? Bir de hangi şehirdesiniz?

Hayır sadece sol sorun. Çanakkaledeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

quote:

Hayır sadece sol sorun. Çanakkaledeyim.

Anladım, rotlara bakıldı mı peki?

• Aynı sorun benim araçta da vardı. Serviste genel bir bakıma sokunca hallolmuştu. Ön takımda ayar adı altında yazılmıştı bu yüzden tam sebebi bilemiyorum. Araç yaylanırken gıcırtı geliyordu bunun içinde rotiller ve tabla tümden degişti. Belki bir fikir verir diye yazdım. Bu arada masraflıdır uyarayım ama tabi bu şekilde kullanmak gerçekten igrenç bir şey insanın sinirini bozuyor. Benimki direksiyonu serbest bırakınca hafif sola gidiyordu yoksa düz tutarken hiçbir sorun olmuyordu.
  • Lastikleri bir ön arka yaptırın. Belki de lastikten olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Aynı sorun benim araçta da vardı. Serviste genel bir bakıma sokunca hallolmuştu. Ön takımda ayar adı altında yazılmıştı bu yüzden tam sebebi bilemiyorum. Araç yaylanırken gıcırtı geliyordu bunun içinde rotiller ve tabla tümden degişti. Belki bir fikir verir diye yazdım. Bu arada masraflıdır uyarayım ama tabi bu şekilde kullanmak gerçekten igrenç bir şey insanın sinirini bozuyor. Benimki direksiyonu serbest bırakınca hafif sola gidiyordu yoksa düz tutarken hiçbir sorun olmuyordu.

Bu şekilde kullanmak gerçekten cok rahartsız.biraz dalgınlıkla araç yoldan çıkabiliyor. Serviste maliyetli oluyor evet. Şu amostsörden gelen ses ve fren balatalarınıda bi kontrol ettireceğim yakında.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Lastikleri bir ön arka yaptırın. Belki de lastikten olabilir.

biz böyle çözmüştük
  • direksiyonu araç düz gidecek şekilde çevirip devam ettiğinizde düz gitmeye devam ediyorsa direksiyon, aks, rot sisteminden değildir. çukurlarda yön değiştirme mevcut ise salıncak, amortisör, kule vs. hiç biri değilse lastik, jant olma ihtimali yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

direksiyonu araç düz gidecek şekilde çevirip devam ettiğinizde düz gitmeye devam ediyorsa direksiyon, aks, rot sisteminden değildir. çukurlarda yön değiştirme mevcut ise salıncak, amortisör, kule vs. hiç biri değilse lastik, jant olma ihtimali yüksek.

Düz gitmek için direkyonu devamlı sağa çekerek tutmak zorunda kalıyorum. Bırakınca yada elimi gevşek tutunca yine çekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.