Şimdi Ara

aracım 58 kuruş yakıyor [LPG] 9 litre 65km [edit]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, aracim sxa. genel halk tabiri ile kuruş cinsinden hrsaplayinca 58 kuruş, litre ile de 9 litrelik lpg 65 km gitti. araç çok acayib yakıyor gibime geliyor. fabrika verisi 100km/9.5LT olarak gözüküyor. ben 40km kaybediyorum.

-diğer açtığım konuda teker sürtüyor demiştim o düzeldi fakat gene aynı.
    -subap ayarim yerinde ne sıkı ne gevşek, motorda titreme vs vs. yok.
    -motorda eskimiş bi parca soz konusu degil zaten 90binde araç.
    -hava filtresi yeni değilmiş ve birde karbüratör yeri var orasi da yeni değişmiş değil.

bu iki durum yenisiyle değişince gözle görülür bi fark olur mu? normalde 40-45 krs yakmasi gerekirken 58krs yakmasi normal mi?

GECE EDITI: bugun arac 40 krş aşağısında yakıt yaktı. araçta anormallikler hala devam ediyor. bi az yakıyor bi çok hala çözüm bulamadım.

EDIT: arkadaşlar LPG şamandıra olayında şöyle bi durum var. hani genelde 4 tane ışık yakar ya. ha işte babamın arabasında sağa sola dönüşlerde o değişirdi fakat düzlüğe çıkınca normale dönerdi. benimkinde dönerken değil gaza yüklenince yani araba arkaya yatınca gaz ışığı düşüyor. frene abanınca yükseliyor. düzlüğe çıkınca geri gelmiyor aynı yerinde kalıyor. sırf düştüğünü görmemek için gaza bile basamıyorum artık, bisikletle geçerler beni heralde

29subat editi: lastiklerin havasina baktim. önler 21 ile 19 - arkalar 28 ile 42 basılmış. lastikciden yeni kış lastiği almıştık geçen hafta kontrol ettirdik böyle basılmış. bugün hepsine 32 bastım. performans olarak biraz rahatlama oldu en azindan yapisip kalmiyor yere. yakıtı daha deneme firsatim olmadi.

1 mart editi: tüm gaz ayarları yapıldı. yakıtı yarın deneyip sonucu yazicam. hem kış hem küçük şehir hem kısa mesafe olayından dolayi çok yakması normal karşılıyoruz artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 1 Mart 2020; 7:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mutlaka fark edecektir..
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    hocam yorum için teşekkürler. peki bunların temizliği veya değişim fiyatları uygun mudur? 19 yaşında öğrenciyim, ailemden şuan uzaktayım tek başıma halletmem gerekiyor o yüzden öğrenmek istiyorum. malûm öğrenci hâli işte

• 100km de 14lt lpg yakıyor kış mevsiminde eski model bir motor için normal sayılabilir
    Aracı kullandığınız yer çok dur kalk veya yokuşsa gayet normal

• 9.5lt benzin.
    LPGde 12-13lt gaz tüketimi var.50krş civarı tüketimi normal.
  • cqr52 C kullanıcısına yanıt
    Rkx kullanıcısına yanıt
    peki bunu biraz olsun azaltmanın yolu yokmudur? 1.4 ten 1.6 ya geçtim ama bu kadar da fark olmasını istemezdim. 50 kuruş altına dusurebilsem kafi. 45-46 gene yeterli olacaktır benim için.

• Eski 1.6 sxa sahibi olarak amma cok yakiyorsunuz gaz 2.80 ken sehir ici 10 litre sehirdisi 7 itre yakiyordum

Gaz kasıkta geziyordum ben ondqnda olabilir bi ara baya kismisim ışıklarda istop ediyordu .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 28 Şubat 2020; 20:26:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    gaz kısmak istemiyorum. çok çekişten düşüyor bu sefer. en azından 100kmde 10-11 lt lere kadar çekmek için ne yapabilirim? sanai dışında ekstra benim yapabilecegim durumlar nelerdir? örneğin lastik hava basıncı gibi...

• Kucuk sehirdemi yasiyorsunuz tempra konforuna gore yakıt iyi derim her zaman da

Ben gazi kesince cok az yakıyordu gaz açıkken delicyakit vardı bendede kısınca arada benzine geciyordum gazlamak için gazlamak dediğimde 130 140 :)

20 kurus yakıyordum uzun yolda 2.80 ken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 28 Şubat 2020; 22:53:8 >
  • Aracı hafifletmek işe yarayabilir.
  • Sürüş stilinizi biraz yumuşatmak biraz fark yaratabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    hocam arabayi o kadar nazik kullanmaya calisiyom ki 131 leri bile sollayamiyorum

burdurdayim hocam. evet küçük.

• Rkx kullanıcısına yanıt
    ne gibi hafifletmek hocam?

• Hocam nasil kullaniyorsunuz aracı tapa.gaz zorlama vs varmı ben aldiğimda benzinde çalışmıyordu örnek karbüratörü temizletip kullanmıştım

• 3.2 cayenne 16 lt 100 km ile 60 kurus civari yakiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    arabaların motor bölümü hariç herşeyinden anlarım fakat işte motor oldumuydu ben yokum. o yüzden kafam karışık. zorlama vs vs. yok. sakin kafayla kullanıyorum. bugünde araç 58krş aksine 40krş yaktı. biraz daha devam ettirebilirdim, son bi kaç kmde sürat yaptım. ama daha önceleri hiç yapmamıştım. neden böyle yapıyor hala anlamadım. fakat babamla aldıgımızda "bunun hava filtresini - karbüratör bişeyi bişeyini " bunlardan biriydi galiba değiştirelim eskimiş dediydi. işte tam anlamıyorum şuan aileden de uzak olunca kendim bişeyde yapamıyorum. ustanın birine gittim bişi yok bunda dedi. ama araç alttaki arkadaşın cayennesi gibi yakıyor. benim motorun 2 katı fakat aynı yakıyoruz bana anormal geliyor hala. motor bölümü dışında sürücünün ne gibi durumlar gerçekleştirmesi gerekir hocam yakıt azaltma konusunda? hız yapmamak dışında onu herkes bilir zaten. beni aydınlatın hocam valla sıkıldım bu durumdan ya. bi az yakıyor bi çok yakıyor. şamandıra mı bozuk anlamadım ki??

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    hocam 1.6 motor arabayla aynı yakıyoruz şuan ne yapmamı önerirsiniz aracım enjeksiyonun aksine karbüratör lü bir araç. bu kadar yakması normal değil. 9 LT olarak gözüküyor. ve şunu demek istiyorum. Cayenne'ye LPG mi taktınız
    LPG 2.80 iken 20 krş yakıyormuşsunuz. şuan burada LPG 3.90 yani ortalama şehir dışı 30 krş a tekabül ediyor. şehir dışı deneme fırsatım olmadı. fakat şehir içinde bunun 2 katı kadar yakını yakma durumu var şuan.
  • normal degerler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.