Şimdi Ara

Aracı yakicam artık yardim lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. 2012 model yeni kasa bir Captiva aldım. Daha öncede 2 defa aynı aracı kullandım ve sattim. Hiç bir sorun yasmadim. Ama bu sefer gerçekten canımdan bezdirdi.

Araci aldıktan bir süre sonra egzoz manifoldu delindi. Captivalarda kronik sorunmus. Egzoz manifoldu plastik olduğundan bir süre sonra delinebiliyormus. 4500 TL verdim motor indi yeni manifold takıldı. Ses kesildi. Ancak bu sefer araç beyaz duman ve berbat bir koku yaymaya başladı. Partikül filtresi işlevini yitirmiş. Filtre ve egryi iptlal ettirip yazılım attırdım. Bir sabah aracı çalıştırmak için Marsa bastim ilk seferde almadi. İkincide calisti. Daha sonra motor arıza lambası, egzos emisyon lambası ve servis ışığı yanmaya basladi. Aracı makinaya bağladık egzoz sıcaklık sensörü devresi yüksek voltaj uyarısı verdi. Ö günden sonrada ilk marşta çalışmamaya başladı. Kontağı açıp ışıkların sönmesini bekliyorum. Diğer ışıklar sönüp motor arıza lambası, emisyon lambası ve servis lambasi yanık kallincaya kadar beklemezsem araç kesinlikle çalışmıyor. Ama ışıklar sonup yalnızca arıza lambaları kaldığında marsa basar basmaz çalışıyor araç. Arıza lambası 30 saniye içinde sönüyor. Egzoz emisyon lambası da araç yola çıkıp herhangi bir yerde durunca, yada yola çıkmadan gaz verip rolantiye inince sönüyor. Bu lamba sönmeden hareket ettiğimde araç koruma modunda çalışıyor ve 3000 devri geçmiyor. Hareket halindeyken vitesi boşa alıp araç rolantiye düşünce lamba sönüyor ve herşey normal.

Usta egzoz sıcaklık sensorunun yazılımla iptal edilmiş olması gerektiğini arızanın başka yerden kaynaklandığını söylüyor. Kızdırma bujileri, bujiler, enjektörler, akü, mazot filtresi hepsini değiştirdim bir dünya para doktum ama sorun ortadan kalkmadı. Yazılımı yapan arkadaşta yurt dışına çıktı ulaşamıyorum. Forum uyelerinin değerli yardımlarını bekliyorum. Yoksa gerçekten yakicam arabayı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aracı yakicam artık yardim lütfen...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmişler olsun, kia sorento kullanırken bende motor problemi yaşadım kimse bir türlü toparlayamadı yakıcam artık derken bir opelle takaslayıp bir daha bulaşmamaya yemin ettim. Umarım size yardım edebilecek birileri çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.