Şimdi Ara

Araç perte çıkar mı sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar,
    Geçen hafta sonunda bir kazaya karıştım. Kazada hiçbir suçum yok. Zaten hata tümüyle karşı tarafa verildi. Arabam yarı otomatik 2004 Fiesta 1.4 Comfort modeli. Otokoç'a götürdüm, eksper arabayı gördü. Telefonla eksper ile görüştüm. Arabanın iki kapisi, ön ve arka tamponu degişecek dedi ancak aracın perte cıkma durumu da olabilir dedi. Aracımın şu anki internetteki piyasasi 24-25 bin TL civarinda.
    Bana pek perte çıkacak bir durumu yok gibi geldi. Yürüyeninde bir problem yok. Arabayı kendim sürerek servise götürdüm. Tekerinden de darbe aldığı için hafif yalpa yapıyor ama fena görünmüyor.
    Sizin fikriniz nedir bu durum ile ilgili? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
    Araç perte çıkar mı sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hava yastığı açılmadıysa perte çıkmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava yastığı açılmadı ancak bir çok kişiden pert olayının hava yastığıyla çok da ilgisi olmadığını duydum. Sigorta şirketlerinin tamirin maliyeti ve arabanın piyasa değeri ile ilgili kararları oluyor diyorlar. Arabanın piyasa değeri de öyle çok yüksek olmadıği için tamir etmeye değmez gibi bir düşünce galiba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada sorduğunuz sorunun cevabı yüzlerce kez yazıldı. Perte çıkar yada çıkmaz durumu sigortanın hangi durumda daha az ödeme yapacağına bağlıdır.
    Aracınızın değeri 25.000 TL ise ve aracınızın onarımı 10.000 TL tuttuyorsa, sigorta aracı hasarlı haliyle 18.000 TL'ye satabiliyorsa aracınız perte çıkarılır. Çünkü aracınız yaptırılırsa sigortanın cebinden 10.000 TL çıkacak ancak perte çıkarsa cebinden 7.000 TL çıkacak.

    Aracınızı perte çıkarmak istemiyorsanız yetkili serviste onarım bedeli genellikle çok çıkar, siz aracı dışarıda iyi bir kaporta boya atölyesine götürür yaptırır ve binersiniz. Genellikle aynı aracı uzun zaman kullananlar ve yeni araç almak için cebinden çok para eklemek istemeyenler bu yola başvururlar. Yani aracınız 2004 modeldir siz onu 10 yıldır kullanıyorsunuzdur yada 3 yıldır kullanıyorsunuzdur ama tesadüf eseri çok temiz bulup almışsınızdır. Şimdi sigorta size 25000 TL verse bile siz temiz olması için en az 50.000 TL'lik bir araç almak için 25.000 daha ekmelek istemezseniz aracınızı yaptırır ve kullanırsınız.




  • Benim için piyasa değerine yakın bir fiyat verildiği sürece perte çıkmasında bir sakınca yok. Arabayı satıp degiştirmeyi düşünüyordum zaten.



    Peki resimde görüldüğü ve eksperin söylediğine göre (iki kapı, ön ve arka tampon) servisin çıkaracağı tahmini fiyat ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yinede buna 8-10 bin TL çıkar hocam geçmiş olsun

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perte çıkmaz sağlam araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde hasar kaportadaysa ikinci el fiyati yuksek olacagindan hasarli olarak sigortanin isine perte ayirmak gelecektir diye dusunyorum .... Bizim sol on ve sag arka hasarli araci bile perte cikardila cok sasirmistik ama o tip arabalar hasarli ikinci el iyi gittiginden pert edebiliyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Aracın haşatı çıkmış. Pert.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç pert

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SevilenAdam

    Hava yastığı açılmadıysa perte çıkmaz

    Park halinde dururken arkadan 120 ile tır çarparsa hava yastığı açılmaz. O zaman nasıl olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, ben de çok duydum airbag ile hiçbir alakası olmadığını. İlk cevapta söylendiği gibi tamamen sigortanın kar-zarar analizi yaparak verdiği bir karar. Aracın piyasa değeri zaten yüksek olmadığı için pek tamir etmek ile uğraşmazlar gibime geliyor şayet masraf söylendiği gibi 10 bin TL civarinda olursa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksper hasar tespiti yaptıktan sonra parça listesini ile birlikte ön raporunu sigorta şirketine göndermiştir. sigorta şirketi aracı ilana bile koymuştur şu anda ve gelecek teklifleri bekliyordur. aracın bu haline iyi para verirseler perte çıkar.
  • İleri görüşlü arkadaşları tebrik ediyorum. Araç pert

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.