Şimdi Ara

Araç pert olurmu?? (Resimli) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Takla atarken airbag ne işe yarayacak? Hadi 1 takla attınız açıldı. 2. taklada ne olacak?
  • Semsam S kullanıcısına yanıt
    Euro Ncap Testleri 64 km/s hız ile yapılıyor.O testte araçların nasıl dağıldığını görüyoruz.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Airbagin görevi ne? Baş ve göğüs yaralanmalarında korumak değil mi? Evet.
    Airbag ne farz edilerek tasarlanır? Sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmış olmalarına göre.
    Şayet sürücü ve yolcuların emniyet kemerleri takılı ve bu kazayı baş ve göğüs bölgelerinden darbe almadan kurtulduysalar ve bir yaralanma olmadıysa aracın airbag açmasını gerektirecek bir durum da olmamıştır.
    Kazada yaralanan olmadığına göre airbag açmaması da gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Euro Ncap Testleri 64 km/s hız ile yapılıyor.O testte araçların nasıl dağıldığını görüyoruz.

Yanlış ifade ettim kendimi.Ben arabanın o hale gelmesine değil,47 km hızla oraya nasıl girdi onu merak etmiştim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semsam -- 6 Ağustos 2015; 4:28:57 >
  • Semsam S kullanıcısına yanıt
    Hocam orada vurmak kolay bir iş değil.Bir araç sıkıştırmış olabilir,uyumuş olabilir sürücü ya da anlık bir dikkatsizlik sebep olmuş olabilir.Burası Kadıköy'de biliyorum yeri orada yolda yoğun saatte bile baya hız oluyor.Bakınca sabah erken saatler gibi duruyor.O saatte hız ile kontrolü kaybetmiş olabilir sürücü.
  • Pert olacak kadar ağır bir hasar yok. Motorda sıkıntı yoksa en fazla 7-8 binlik hasar var o da yetkili servisin fiyatlandırmasıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLKANNGUNGORR

Ve dahada ilerisi insan hayati ucuz diye yorum yapan arkadaslara cevabim insan hayati ucuz degil ve o hava yastiklarinin calismasi icin emniyet kemerini takana kadar oter sistem ama bizler takmayiz sesini kapatiriz iptal etmenin yollarini arariz yeni sorunun cevabi su o araci yapan senin insan oldugunu ve kemeri unutabilecegini hata yapabilecegini dusunup senin hayatini senden daha iyi dusunuyor kabahati kendimizde aramak lazim

emniyet kemeri takılı olmadığını nereden çıkartıyorsun? emniyet kemeri takılı olmasaydı bu kazadan yara almadan çıkmak mümkün mü sizce sayın bilirkişi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam orada vurmak kolay bir iş değil.Bir araç sıkıştırmış olabilir,uyumuş olabilir sürücü ya da anlık bir dikkatsizlik sebep olmuş olabilir.Burası Kadıköy'de biliyorum yeri orada yolda yoğun saatte bile baya hız oluyor.Bakınca sabah erken saatler gibi duruyor.O saatte hız ile kontrolü kaybetmiş olabilir sürücü.

nokta atışı yaptınız hocam. Yukarıda belirttiğiniz gibi sürücü uyuması sonucu ve sabahın 6 sında gerçekleşti.
  • Motorda bak hasar var mı ? var ise expere ulaş ben pertini istiyorum bu arbaanın airbagları açılmadı istemiyorum onu soğudum gibisinden konuş experin sovtaj yapacak %90 zaten model araç olduğundan sovtajda gider sende pert paranı alır mutlu mesut takılırsın.
  • hyundai alanlara gecmış olsun
  • Çok geçmiş olsun. Motorda bir hasar yok gibi gözüküyor, sanırım radyatör tampon ve kaput işlem görecek. Alt takım, çamurluklar hatta farlarınız bile düzgün duruyor.

Pert olmaz. Allah dermansız dert vermesin.
  • öncelikle geçmiş olsun. o bariyerler benı cok rahatsız ediyordu. iyi yapmıssınız. elinize sağlık
  • Yolun ortasında bariyerin ne işi var anlamak imkansız.İspark böyle giderse oturduğum dairenin wc sinden bile para alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nıghtman -- 6 Ağustos 2015; 9:34:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Ben bu hava yastiginin olayini cozemedim.Bir bakiyorsun araba rogar kapagina takiliyor butun yastiklar patliyor baska bir kazada adam takla atiyor yastik acilmiyor.

Her zaman soyluyorum bu yastiklar sizin hayatinizi kurtarma olasiligi emniyet kemerinin yaninda sonuk kalir.Atiyorum kemer %40 koruma sagliyorsa hava yastigi %10 koruma saglar.Birde kemer takmadiginiz zaman kaza yapip yastik acilirsa gogus kafesini kirarak akcigerleri kesip nefessizlikten bile oldurme sansi varmis.

Cok gecmis olsun hocam.Yastik acilmadi diye dava acmak pek mantikli degil bir kilifini bulurlar yine dava masrafi size kalir ulkede insan caninin onemi yok malesef.

Alakası yok. 130 km/s hızla kaza yaptım 20 günlüktü araç pert oldu (Ford Focus 2.5). Kemer takılı değildi o hızla hava yastığı açıldı. Allaha şükür burnum bile kanamadı. Hava yastığının nasıl önemli olduğunu yaşayarak gördüm.
    Ben kemer takmamıştım yanlış bir davranış siz takın ancak fikrim şu ki bazı kazalarda insanlar kemer yüzünden ölüyor. Tekrar söylüyorum kemerinizi takın ama hava yastığının açış prensibi daranışını gördükten sonra şahsi fikrim kemere çok da ihtiyaç yok. En azından benim yaptığım kaza şeklinde.

• Geçmiş olsun.araç pert

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert olacak gibi durmuyor, ön kaputta tamponda farda filan problem var,ayrıca motorda klima ve soğutma radyatörü zarar görmüş gibi.Haricen bir şey göremedim.Çok geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Hayatta almam hundayı.

Ölüyken alır mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

47km/s hızla ispark bariyerlerini katlayarak ilerlemiş. Araçta hiçbir airbag açılmamış. Salı günü eksper aracı gelip gördü ve şimdilik tamir işlemi yapılmayacağını, hasar tespiti yapıldıktan sonra pert olup olmayacağı kesinleştikten sonra işlemlere başlanacağını söyledi. %30 oranında bir masraf olursa pert olunacağını duydum sigortada konuşulurken, sizce 15.000 civarında bir masraf çıkar mı? Motora ya da şanzımana bir zarar gelmiş olabilir mi?

Aracı bir hyundai servisine çektiyseniz, tamir/onarım masrafını gördüğünüzde, aracın kesinlikle perte çıktığını göreceksiniz. Masraf çok çıkacaktır.
    Büyük ihtimal pert kararı verilir.

• Hava yastığına çok takılıyorsunuz, hava yastığı açılmasını gerektiren bir kaza değil.

Ayrıca araçta sadece kaporta hasarı var radyatör falanda girmiştir illa ki neye dayanarak pert diyorsunuz ? Bir Kaput bir çamurluk değişince genelde ülkemizde araçlara mahfolmuş gözüyle bakılıyor cidden ilginçsiniz.

Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.