Bildirim
Araç Performans Hesaplama Formülü (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: vltg
Arkadaşlar hesaplamayı en basit şeklinde yazdım denemelerime göre düzgün çalışıyor. (win7) İsteyen deneyebilir:
rapid share.com/files/439974201/p.rar
Edit:
xpde denendi çalışıyor.
Eline sağlık, ama bir eksiği var, HDK'yı sormasına gerek varmıdır? Direkt olarak 0,28 ile çarpsa dah verimli olmaz mı?
İlk mesajda belirtilmiş. Binek araçlar 0.30 aldım demiş
quote:
Orijinalden alıntı: metinardicli
quote:
Orijinalden alıntı: vltg
Arkadaşlar hesaplamayı en basit şeklinde yazdım denemelerime göre düzgün çalışıyor. (win7) İsteyen deneyebilir:
rapid share.com/files/439974201/p.rar
Edit:
xpde denendi çalışıyor.
Eline sağlık, ama bir eksiği var, HDK'yı sormasına gerek varmıdır? Direkt olarak 0,28 ile çarpsa dah verimli olmaz mı?
İlk mesajda belirtilmiş. Binek araçlar 0.30 aldım demiş
Olur sabitleriz 0.30 alır kendisi.
rapid share.com/files/439993934/p_surtunme_sabit.rar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurKRN -- 30 Aralık 2010; 19:40:35 >_____________________________ 
-
quote:
Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer
( Hp / Ton x Çekiş x Vites ) + ( Devir x Max. Tork / 33 333 ) + ( 66 / 10 x H.D.K ) + ( HP )
Not : Hp /Ton oranı 115 ten küçük olan otomatik vites atmosferik benzinli araçlar için ilk parantezin sonucu 0.66 ile çarpılarak hesap yapılmalı.Turbo benzinli ve dizel araçlarda ise 0.85 ile çarpılmalıdır).
.....
Bu kısmı anlamadım
Düz vites atmosferik benzinlilerde ne alacağız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 30 Aralık 2010; 19:40:20 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: dexter48
quote:
( Hp / Ton x Çekiş x Vites ) + ( Devir x Max. Tork / 33 333 ) + ( 66 / 10 x H.D.K ) + ( HP )
Not : Hp /Ton oranı 115 ten küçük olan otomatik vites atmosferik benzinli araçlar için ilk parantezin sonucu 0.66 ile çarpılarak hesap yapılmalı.Turbo benzinli ve dizel araçlarda ise 0.85 ile çarpılmalıdır).
.....
Bu kısmı anlamadım
Düz vites atmosferik benzinlilerde ne alacağız?
1 al_____________________________ 
-
Düz vites önden çekişli araçlarda hp/ton u iki kere 1.1 le veya direk 1.21 ile çarpacağız. Hp /ton oranı 115 ten küçük atmosferik benzinli araçlarda ilk parantezin sonucu 0.66 ile çarpılarak hesap yapıyoruz. Aracın otomatik vites değil ise direk formülü uygulayabilirsin hiçbirşeye takılmana gerek yok.
Formülde HDK bölümü için direk 22 yazıp geçmek en mantıklısı.Hiç hesap yapmaya gerek yok yani oraya takılmayın.Sabit bir değer gibi düşünelim onu.En kısa zamanda düzeltmeleri yapıcaz zaten.Kafamda kurguluyorum sizlerle paylaşacağım zaten kafası bu işe yatan arkadaşlar hemen kendini belli etti eminim çok daha iyilerini yapacaklardır.Maksat hem eğlence hem de biraz beyin jimnastiği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MitsubishiLancer -- 30 Aralık 2010; 20:02:23 >_____________________________ -
Ya uğraştım ama beceremedim programda düzgün çalışmadı bende (bazı verileri sormadan sonuç hesaplıyor win7)
Fiesta 1.4 TDCI
HP: 68
Ağırlık: 1030
Tork: 160
manuel_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: fezalii
Ya uğraştım ama beceremedim programda düzgün çalışmadı bende (bazı verileri sormadan sonuç hesaplıyor win7)
Fiesta 1.4 TDCI
manuel
80 + 21 + 22 + 68 = 191 Puan_____________________________ -
quote:
quote:
Fiesta 1.4 TDCI
manuel
80 + 21 + 22 + 68 = 191 Puan
hadi ya baya kötü çıktı o zaman ben daha iyi bekliyordum :(_____________________________ -
Yükseklik : 1482 mm.
Ağırlık : 1287 kg.
Dingil Açıklığı : 2680 mm.
Bagaj Hacmi : 450 lt.
Motor Yeri : Önde Enlemesine
Motor Tipi : DOHC (üssten çift eksantrik)
Motor Hacmi : 1596 cc
Silindir Sayısı : 4 adet
Valf : 16
Besleme : Çok Noktadan Enjeksiyonlu
Yakıt Türü : Kurşunsuz Benzin
Yakıt Deposu : 62 lt.
Max Güç : 109/6000 HP
Max Tork : 144/4000
Maximum Hız : 185 km/s
0-100 km Hızlanma : 12,6 saniye
Çekiş : Önden çekiş
Şanzıman Türü : Düz
Vites Adedi : 5
Lastikler : 205/60 R 16
Fren Ön : Hava kanallı disk
Fren Arka : Disk
Yakıt Tüketimi : 7,2 lt (Ortalama)
9,3 lt (Şehir İçi)
Hesaplarsaniz çok sevinirim.
:) bu arada konu çok faydalı olmuş.
Nissan primera Visia.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 30 Aralık 2010; 21:43:48 > -
quote:
quote:
Fiesta 1.4 TDCI
manuel
80 + 21 + 22 + 68 = 191 Puan
Programı denediniz mi hiç? Yanlışlık var sanırım ben 171 buluyorum
_____________________________ -
Nissan Primera 1.6 için : 93 + 27 + 22 + 109 = 251 .
Fakat bana kalırsa bu araç jant ebadından ötürü yaklaşık 235 lik bir performans verebilir.İnşallah ileride formülümüze lastik ebatları da girince daha net bir sonuç çıkarabiliriz._____________________________ -
Benim yeni 1.6 benzinli sportage 286 çıktı.. Gayet güzel.. _____________________________ -
quote:
Fakat bana kalırsa bu araç jant ebadından ötürü yaklaşık 235 lik bir performans verebilir.İnşallah ileride formülümüze lastik ebatları da girince daha net bir sonuç çıkarabiliriz.
Teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Çıkan sonuc sizce iyi mıdır? -
mıtsubishı arkadasım benı tanırsın. su benım v-tece de bı baksan
civic 2010
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Shift41
quote:
Fakat bana kalırsa bu araç jant ebadından ötürü yaklaşık 235 lik bir performans verebilir.İnşallah ileride formülümüze lastik ebatları da girince daha net bir sonuç çıkarabiliriz.
Teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Çıkan sonuc sizce iyi mıdır?
Gayet yeterlidir hocam.Fakat olay şu ki o puanın hakkını verebilmek için dizel araçtan çok daha fazla yakıt tüketeceğiniz aşikar.Yoksa sonuna kadar devirlendimi gayet iyi gider aracınız ki baya bir kullandım.İç mekan olarak hala çok hoşuma gider.patronumda 2.0cvt si var o daha da bir ayrı.
Civic 1.6 Otm. için ise. 1250 kg diye alıyorum yanlış olabilir.
252 puan çıkıyor.Tabi ilk kalkış anındaki hantallıktan ötürü böyle çıkıyor.Yani hp /ton 115 ten fazla olsaydı zaten manuel vites gibi kalkıp gidebilirdi. Genel ortalama için sonuç bu._____________________________
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Shift41
quote:
Teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Çıkan sonuc sizce iyi mıdır?
Gayet yeterlidir hocam.Fakat olay şu ki o puanın hakkını verebilmek için dizel araçtan çok daha fazla yakıt tüketeceğiniz aşikar.Yoksa sonuna kadar devirlendimi gayet iyi gider aracınız ki baya bir kullandım.İç mekan olarak hala çok hoşuma gider.patronumda 2.0cvt si var o daha da bir ayrı.
Civic 1.6 Otm. için ise. 1250 kg diye alıyorum yanlış olabilir.
252 puan çıkıyor.Tabi ilk kalkış anındaki hantallıktan ötürü böyle çıkıyor.Yani hp /ton 115 ten fazla olsaydı zaten manuel vites gibi kalkıp gidebilirdi. Genel ortalama için sonuç bu.
Özellikle 100.000 km'den sonra fazla yakıt yakmaya başladı ve baya sorun çıkarttı. Bir çok parça değişti motorda. Ama konforuna ve iç mekan tasarımına hala hastayim.
-
ben hiç hesaplamayım rezil olurum
_____________________________ Redder than in advance
With Donanımhaber since 2005 -
Birde bnm Benzin canavarını hesap edin, verdiğim arpaları hak ediyormu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

Hızlı