Bildirim
Araç marş basmıyor & çalışmıyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
marş motorunda sorun var gibi sanki, zamanında aracımı suya sokmuştum marş motoru su almış pert olmuştu aynı senin bahsettiğin gibi bir durum olmuştu tık ve ses seda yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 1 Haziran 2013; 13:03:58 > -
2 hafta önce marş dinamosundaki kömür bitmiş ve araç çalışmamıştı. kömür değişti çok rahat çalışıyor
anahtarı çevirince sadece sigorta sesi gibi tık sesi geliyordu. kömür bitmiş olabilir. -
Aynı sorun benim uno aracımda da var. Her zaman değil ama ara sıra yapıyor(özellikle uzun yoldan gelince) üç dört denemeden sonra marş basıyor. Aküde, marş motorunda sıkıntı yok. Marş dişlisi ve otomatiği yeni değişti elektrikçi kömürleri sağlam dedi. Daha sonra başka bi elektrikçiye götürdüm kontaktan marş motoruna yeterli akım gitmiyor dedi. Çözüm olarakta kontaktan marş motoruna röle bağlıycaz demişti ama ben yaptırmadım. Sizinde kontakta sıkıntı olabilir bi elektrikçiye ölçtürün derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbAs.. -- 1 Haziran 2013; 14:34:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ywz10
Siena marka tüplü aracım var, aküde sorun yok, marşa basıyorum, tık sesi haricinde bir tepki vermiyor, hem lpg de hem benzinde denedim sonuç değişmedi...
Birde göstergelerde code diye bir ikaz lambası var, sürekli, yanıp sönüyor kontak açıkken...
Marş motorunun kömürü bitmiş gibi görünüyor. Oto elektrikçi çok kolay anlar. -
kaputu açıp tık sesinin geldiği kutuyu açıp fişleri çıkarıp taktım, şimdilik sorun çözüldü gibi.. umarım tekrarlamaz... -
quote:
kaputu açıp tık sesinin geldiği kutuyu açıp fişleri çıkarıp taktım, şimdilik sorun çözüldü gibi.. umarım tekrarlamaz...
Tekrarlarsa bir çekiç alın. marş selenoidine birazcık kuvvetlice vurun. Normale dönedr. Bir süre sonra yine yaparsa aynı yöntemi tekrarlayın.
Fakat bu şekilde uzun zaman gitmez. Geçici bir çözümdür. 2 ay sonra değil çekiç, tren vursanız yine çalışmayacaktır. -
quote:
kaputu açıp tık sesinin geldiği kutuyu açıp fişleri çıkarıp taktım, şimdilik sorun çözüldü gibi.. umarım tekrarlamaz...
benim kömür bittiğinde de bi ara kendi kendine çalışmıştı. ama sonra hiç çalışmadı. -
aracımın bir donanımı çalışmazsa ilk bakacağım yer sigorta kutusudur..
sigortaları ve röleleri tek tek söküp bacaklarında pas-oksit var mı bakarım..
içeriden düğmeye basınca ilgili röle "çıt" diye çekiyor mu kontrol ederim..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X