Şimdi Ara

Araç kredisi hakkında sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skoda SuperB 2016 model araç almayı düşünüyoruz dün samsun bayiisini aradım ortlama 110 civarı olacakmış benim istediğim özellikteki araç.
    Banka kredi işlemlerini sordum. %60 kredi olarak geri kısımda peşinat olarak talep ediliyor mert bey dedi.
    Şimdi benim o kadar bir peşinatım yok. bu durumu nasıl çözebiliriz sizce? Banka tamamına kredi vermez sanıyorum tamamına olmasada 100 bin tlsine verse bende 10-15 ini karşılarım kendim de.

    Peşinat içinde kredi çeksek nasıl olur alabilirmiyiz yada bu durumun içinden nasıl çıkarız.

    Aylık gelir 3200 tl olduğunu baz alalım.
    Bilgisi olan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum.



  • Hocam krediden pek anlamam ama o pesinatla o kadar yuksek bir araba almayin maasda dusunuldugunde sikintili olur ki araci alinca bitmicek olay yakit masrafi filan var allah korusun bir olay olsa parasini karsilayabilecek misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 100000 tl gibi bir rakamı ev için değerlendirseniz daha iyi olur araba hep gider işi yakıtı vergisi bakımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.Karakaya07

    Hocam 100000 tl gibi bir rakamı ev için değerlendirseniz daha iyi olur araba hep gider işi yakıtı vergisi bakımı

    Hocam haklısınız ailem başta olmak üzere herkes ev önceliğini belirtiyor.Bekarız, askeriz, genç yaştayız yani Allah izin verirse yolumuz uzun. Yaşlanınca binmektense şimdiden binmeyi tercih ediyorum bende nasıl olsa Allah ömür verdiği sürece görevdeyiz evi emekliliğe doğruda alırız diye düşünüyorum. Ha tabi bide işin bide eğlencesi var yani genç yaşta bu kadar lüks bir aracı alınca haliyle bir imajınızda artıyor.

    Kafam çok karışık yani maaşlarımız artacak diye biliyorum onlar kesinleşsin. Şayet 3800-4000 tl aracı bir rakama gelirse gözümü kırpmadan alırım diye düşünüyorum. Çünkü aylık 2-2,5 bin tl aracın taksidini ödesek 3-3,5 senede ödüyoruz inşallah.
    Zaten benim hiçbir giderim olmuyor ev faturalar vb gibi.




  • hiç mantıklı bir hareket deil yaptığınız ben 18 yıllık doktorum 90000 nakitim var 110 a passat alacağım ve 20 tl kredi çekmeye bile araba olduğu için sıcak bakmıyorum okadar kredi ile araç almak doğru bir hareket deil pişman olursunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aylık 3 bin gelirin var kenarda nakitiniz yok ama 100 binlik araç almaya kalkışıyorsunuz ve tamamına yakını kredi olacak şekilde çok yanlış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 22 Temmuz 2015; 20:20:31 >
  • Asker göze batarsın seni sürerler aklını başa devşir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pulpa

    hiç mantıklı bir hareket deil yaptığınız ben 18 yıllık doktorum 90000 nakitim var 110 a passat alacağım ve 20 tl kredi çekmeye bile araba olduğu için sıcak bakmıyorum okadar kredi ile araç almak doğru bir hareket deil pişman olursunuz..

    Sayın hocam, aslında söyledikleriniz mantıklı geliyor. Civic gibi bir araçla başlayıp yavaş yavaş yükseltmek daha mantıklı sanıyorum ? Sİz ne diyorsunuz bu konuda?
    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Asker göze batarsın seni sürerler aklını başa devşir.

    Hocam o dediğin bu gibi durumalrad olmuyor adam gider 300 bin tllik arabaya biner eyvallah sorun olmaz ama araştırma yapılır gizli olarak araştırma sonucunda hepsi kredi olduğu ortaya çıakrsa ve aylık ödenen taksit miktarı maaşın altındaysa sorun yok ama kredi değilde peşin almışsa yada taksit miktarı maaşı geçiyorsa o zaman deidğin olabiliyor. :)




  • avukatasor.org A kullanıcısına yanıt
    Hocam bence fazla acele etmeyin.

    Aracınız yoksa, idareten bir araç alın ve kullanın derim.

    Kariyerinizde daha sağlam bir yere geldiğinizde ve birikiminiz de almayı düşündüğünüz aracın toplam tutarının %70'ine denk geldiğinde, kredi almayı düşünebilirsiniz.

    Belki başka fikirlere ihtiyacım yok,prosedürü söyle diyebilirsiniz ama daha az stresli bir yaşam için yukarıda yazdığımı unutmayınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bu olay komedi değil de nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110 bine bizim ordan bir yazlık al 2 ayda 7 bin lira getirir sana 10 ayda evin senin olur Allahım sen şu isanlara akıl fikir ver.
  • 3200 tl gelirle ve kenarda çok fazla bir şey olmadan ... (En az 50 bin gerek bu araç için).. 110 bin tl lik araba almaya çalışmak benim mantığıma yatmıyor... Hatta bu ne cesaret... Ancak kişisel tercihler çok fazla bir şey dememek gerek..

    http://forum.donanimhaber.com/m_105643489/mpage_6/f_//tm.htm#108320193
  • 15in varsa 15lik araba al
  • peşinat için tüketici kredisi üstüne araç kredisi ile aracı alırsınız fakat 3200tl geliri olan adam 50.000/36 ay desen eder 2000 tl (faizle) 60.000/48 ay dessn 1.500tl (faizle)ayda toplam. 3500tl krediyi nasıl öder ?
    3200-3500=-300 bu değirmenin suyu nerden geliyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsunda nerede çalışıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Martinez55

    samsunda nerede çalışıyorsun?

    Samsun bayisini aradım hocam samsunda yaşamıyorum.
  • biz 10 bin tl kredi çekmeye korkuyoruz millet 100 binden bahsediyor.
  • Soruya cevap: aynı gün farklı bankalardan birisine ihtiyaç birisine de taşıt kredisi için başvuruyorsunuz ve bankaların kullandığı sistem sizi ilk 15-20 gün göremediği için bu açıktan faydalanıyorsunuz.

    Olay için analiz:
    1) superb ile içinde bulunduğunu grubu etkileyebileceğinizi zannetmiyorum. Size lazım olan Audi A5 coupe, Mercedes C180 Coupe amg, BMW 330 Coupe, Jaguar XF gibi premium ve seksi görünen otomobiller. Superb Dediğin Passat çakması, yaşlı adam Arabası. Aynı paraya gidip önden çeker Mercedes CLA 200 al, 350 bin lira sayıp aldım de. 8 kişiden 3'ünü avlarsın. Aynı paraya Volvo alsan bile daha iyi bir imajınız olur.
    2)Emekli olunca ev alamayabilirsiniz. Burası Türkiye. Emekli bile olamayabilirsiniz.
    3)temel ihtiyaçlardan lüks ihtiyaçlara doğru bir Çözümleme yapmak daha emniyetli olacaktır. Önce yiyecek sonra sığınacak bir Mağara. Sonra binilip gezilecek bir at. Sonra o ata uygun bi avrat. En son da hobi için silah lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a1g0rithm kullanıcısına yanıt
    Çok şükür mantıklı ve çözüm odaklı bir cevap geldi çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun.
  • Herşeyi geçtim de bekar genç adamsan Superb'i ne yapacaksın Allah aşkına :)

    100000 lira 36 vadeli kredi çeksen aylık ödemesi 3.5 falan oluyor bu arada. Yani senin hesap kurtarmaz :) 2.5'a falan düşürmek için 48 ay falan olması lazım en az.

    3200 lira maaş alıyorsanız 1500 liradan fazla ödemeye girmeyin derim. Yoksa kafanız rahat binenezsiniz o araca.

    Benim öyle tanıdıklarım var çılgınlar gibi kredi ile ev araba aldılar. Araba kapıda duruyor işe minibüsle gidip geliyor. Öğle yemeğinde en ucuz yerlere gidiyor vs. ne anladım o zaman ben o arabadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.