Şimdi Ara

Araç kiralayacağım ( Şirket ) ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba , araç fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemlerde oturup hesap yaparak bir araç aldığımda bana ne kadar patlayacak , kaç lira zararım olacak diye birşey çıkardım . Kredi faizidir , Yıllık Mtv tutarıdır , servis bakımıdır , ıvırı zıvırıdır bana senelik 17.000 lira araba fiyatı hariç para çıkıyor . Bende Araç alacağıma , kiralayım diyorum .

Zaten filo kiralama şirketlerinde çok cazip fiyatlar var , aracı aldığındada sıfır geliyor . Bende kendime bakıyorum bir tane , ancak ne alsam karar veremedim , siz değerli foruma danışmak istedim .

Öncelikle herkesin şirket aracı gözüyle baktığı bir araç olmasını istemiyorum . Büyük bir ihale kazandık , beni üzecek bir araç olsun istemiyorum , ortalama üstü bir konfor versin yeterli ( önceki şirket aracı 2011 mıdel Symboldü ve sinek gibi kayıyordu ) Güvenliği iyi olsa fena olmaz .

Bu şartlarda bana ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz ? Teşekkürler şimdiden .

• Up
  • tavsiyem kiralama satın al. kiralama işi sadece kiralan firma ve filosu olan şirketler için avantajlı bizim gibi 1 tane arabası olupta kiralama yolunu seçenler için dezavantajlı.
  • Hocam dediğim gibi sadece araç bakım mtv ve kredi faizleri 17000 civarı birşey çıkıyor .
  • istediğiniz marka model ne? ona göre bir hesap yapalım her türlü satın almanın daha ucuza geleceğine inanıyorum.
  • Aslında Passat düşünüyorum . Ancak Son kasa focusta olabilir .
  • Kiralama ikinci elde çok değer kaybeden araçlarda karlıdır, örnek olarak laguna, mondeo ikinci elde tutmaz sıfır alıp 3 sene sonra satmaya kalksan çok zarar yazar, ama passat alırsan şu anki piyasa şartlarında 3 sene sonra aldığın fiyatın üzerinde satabilirsin, Şirket kendinizinse kiralamada tüm kira tutarı ve kullandığınız yakıtı gelir vergisi matrahından düşebilirsiniz, aracı satın alırsanız yakıtı, bakımları ve ÖTV+KDV (özel araç statüsünde olan araçlarda) gelir vergisi matrahından direk düşülebilirken aracın geri kalan kısmı 5 yılda eşit taksitler halinde düşülüyor, aracı sattığınızda da %1 KDV ye tabi ayrıca satış fiyatı üzerinden yine gelir vergisi var, bunların hesabını yapmışsınızdır sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Kiralama Hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Şirket aracı hk.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki zaten aracı alırken araç kendi şirketim üzerine geçiyor . Zaten benzin mastaflarını direk gider olarak gösteriyorum . Mevcut araçlar için böyle , fakat aracı satın aldığımda veya alacaksam hem 75 bin lira passata veremem hemde kredi yükünü ve bakım fiyatlarını ve kaza yaparsam kaza ile ilgili uğraşmak istemiyorum . Aracı alırsam 1 sene bineceğim . 1 sene sonra zaten yeni araç alma durumum olacak , zaten 1 sene kullanazcağım araç için niye zarara uğrayımki ?
  • O zaman siz hesabı şu şekilde yapacaksınız, passatın yıllık kira bedeli ne kadar, 1 yıl sonra passatın 2. el değeri tahmini ne kadar, bunun üzerine normal bakım giderlerini koyun, arada fazla fark yoksa tabiki kiralama daha mantıklıdır, birde yıllık 17000 tl bakım ve kredi gideri koynussunuz sanırım çok kilometre yapacaksınız bu durumda yine kiralama daha mantıklı olabilir.
  • Aylık 700 Avro civarı . Kaza yapsanız sıfırını veriyorlar , mtv yok , bakım derdi yok , kendileri yptırıyor . Kısacası sadece bana benzin doldurmak kalıyor . Heralde 700 avroya highline modelini veriyorlardı .
  • eğer aylık 700 avro ise ve bakım kredi masrafı vb 17000 tl tutuyorsa pek fazla düşünmeden kiralanabilir, zaten arada hemen hemen hiç bir fark kalmıyor birde satarken yok km fazlaydı yok boya vardı vb derdin olmaz, bir sene sonra verirsin aracı ya yeni model yada farklı bişey kiralarsın
  • Bende sizin gibi düşüyorum , fakat daha araç önerisi alamadım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç tavsiyesi istiyorsan D grubu bişey kiralada ne kiralarsan kirala, aracı sanırım siz kullanacaksınız o nedenle B veya C grubu önermem, PASSAT, MONDEO, AVENSİS, veya kiralama şirketinin çalıştığı herhangi bir marka D grubu olur
  • Evet , ama şöyle bişey var kafamda . D sınıfı birşeeyler kiralarsam , aracın zevkini almak için fullunü kiralamak gerekir . C sınıfı kiralarsam zaten şirket aracı olarak göreceğim için donanıma pek gerek yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcan007

Aslında Passat düşünüyorum . Ancak Son kasa focusta olabilir .

yeni passat iyi bir seçim olur.
  • C180 de kiralanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

C180 de kiralanabilir

C serisi çok kaçar hocam , milleetin diline düşeriz sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Budget'tan Ford focus dizel, yeni kasa, aylık 390 €
    http://www.budget.com.tr/budgetonline/tr/budget.nsf/c/arac_kiralama_firsatlari_kampanyalar,yurtici-kampanyalar,uzun_d%C3%B6nem_kiralama_da_firsati

Evet hocam bu olabilir , benim baktığım şirket 450 Avro istiyordu .
  • yeni c4lerde fena olmaz gibi sanki,otomatik dizel,zira ben yarın kiralamayı düşünüyorum intercityden :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.