Şimdi Ara

Araç kiralama hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayatımda ilk kez araç kiralayacağım. Yolu yordamı nedir bilmiyorum. Örneğin; aracı bu akşam üzeri saat 17 de alsam yarın aynı saatte teslim etsem 24 saat oluyor. Peki gün döndüğü için 2 gün mü sayılır yoksa günlük mü fiyatlandırılır.

Bir diğer konu ödeme peşin mi oluyor. Ve herhangi bir teminat isteniyor mu? İsteniyorsa aşağı yukarı meblağ ne kadardır. Bu tutarı nakit mi istiyorlar yoksa kredi kartından mı çekiyorlar.

Son olarak Anadolu yakası, Kadıköy semti için güvenilir işin ehli bir araç kiralama şirketi var ise tavsiyelere açığım.

Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ödeme işlemi arabayı teslim alırken yapılıyor kredi kartından belli bir miktar (arabasına göre değişir ) teminat olarak ipotekleniyor. İl ilçe fark etmeksizin garenta veya budget önerebilirim tabi ki iyice araştırmanız daha faydalı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurumsal firma tercih edin. Mahalle arasındakiler için çok fazla şikayet var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurumsal firmalardan kiralarsan, rezervasyon yapıp teslim alacağın gün ve saat yine teslim edeceğim gün ve saati girersen ödeyeceğin ücret çıkar. Teslim şartlarını sitesinde belirtir. Ödemeyi kredi kartından peşin ödeyebilirsin. Ayrıca aracı siz teslim alırken kredi kartından bir miktar güvence parası kesiyorlar. Arabayı teslim ederken güvence parasını anında iade ediyorlar.

• 1- kurumsal firmalar dışında kiralama. Kurumsal olanlarda budget, garenta, Avis. Bana göre en iyileri bunlardır. Diğerleri çokta güvenilir değil. Bence. Kesinlikle merdiven altı yerlerden kiralama yapma.
    2- kredi kartı kullanman lazim.
    3- KKB puanin önemli.
    4- net 1 gün. Garenta 1 saat gecikme hakkı veriyor.
    5- alacagin araca göre kredi kartindan on provizyon keserler. Aracı teslim ettikten sonra bir, iki iş gunu sonra geri iade edilir.
    6- alırken de tam sigorta yaptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 3 Ağustos 2019; 21:56:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Kiralama Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Karavan Kiralama İşi Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Uzun dönem araç kiralama hk
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar cevaplar için tekrar teşekkürler. Kararım kesinlikle işin erbabı kurumsal firmalar olacak. 👍

• Avis ve Budget'tan şaşma. Onlarca kez kiralama yaptım ikisinden de. Bu iki şirketin sahipleri aynı sanırım, benim bulunduğum ilde şubeleri aynı işyerinde, aynı kişi bakıyor hatta. Neyse, bu iki şirketin diğerlerinden farkı, araçlarda KM sınırı olmaması. Günlük 300-500 KM'den fazla gidemezsin gibi bir şartları yok. İstersen 24 saat içinde 2.000 KM git, sana kalmış. Zaten aracı dolu depo verip dolu depo istiyorlar. Lastik, far ve cam sigorta kapsamına girmiyor, bilgin olsun. Ben eskiden hep sigortalı alırdım; ama artık sigortasız alıyorum, sana kalmış bir şey. Kaza yaparsan kasko karşılıyor zaten. Sadece lastik, far ve cama bir şey olursa senden gidiyor. Aracı sana temiz veriyorlar, kirli iade ediyorsun. :) İnternet üzerinden kiralayınca ofise göre daha ucuza geliyor. Bir de Avis ve Budget'ta 4 ve 7 gün ile üzeri kiralama yapınca daha ucuza geliyor, bilgin olsun. 7 gün ve üzeri olunca indirim daha çok oluyor. Mesela ben hesapladım, 1 günlük kiralayınca günlüğü 200 civarı bir şeye gelirken, 7 gün ve üzeri olunca günlük 165 TL civarına geliyor.

Sürekli kiraladığım için size de yardımım dokunsun istedim, yoksa bana ne? Maaş almıyorum bunun için. Ölsen de mahalle arası yerlerden kiralama. Araçta senlik olmayan bir sıkıntıyı sana kitlerler. Bir de internetten rezervasyon yaptığın araç yerine aynı segment başka bir araç verme hakları var. Daha düşük segment vermezler. Mesela Clio kiraladın, yoksa Focus verirler, Corolla verirler gibi. Genelde de internet üzerinden kiraladığın aracı vermezler zaten. Bana hep başka araç veriliyor. Ya aynı segment, ya üst segment. Kiraladığın aracın manuel mi, otomatik mi, dizel mi, benzin mi olduğuna dikkat et. Tasarruf için ekonomik gruptan dizel araç tercih et. Symbol veya 301 verirler büyük ihtimalle en düşük fiyattan kiralarsan. Gerçi şehirden şehire araçları değişebilir, kesin değil o.

Hadi iyi geceler.

• Draden kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim teşekkür ediyorum.

Orijinalden alıntı: Draden

Avis ve Budget'tan şaşma. Onlarca kez kiralama yaptım ikisinden de. Bu iki şirketin sahipleri aynı sanırım, benim bulunduğum ilde şubeleri aynı işyerinde, aynı kişi bakıyor hatta. Neyse, bu iki şirketin diğerlerinden farkı, araçlarda KM sınırı olmaması. Günlük 300-500 KM'den fazla gidemezsin gibi bir şartları yok. İstersen 24 saat içinde 2.000 KM git, sana kalmış. Zaten aracı dolu depo verip dolu depo istiyorlar. Lastik, far ve cam sigorta kapsamına girmiyor, bilgin olsun. Ben eskiden hep sigortalı alırdım; ama artık sigortasız alıyorum, sana kalmış bir şey. Kaza yaparsan kasko karşılıyor zaten. Sadece lastik, far ve cama bir şey olursa senden gidiyor. Aracı sana temiz veriyorlar, kirli iade ediyorsun. :) İnternet üzerinden kiralayınca ofise göre daha ucuza geliyor. Bir de Avis ve Budget'ta 4 ve 7 gün ile üzeri kiralama yapınca daha ucuza geliyor, bilgin olsun. 7 gün ve üzeri olunca indirim daha çok oluyor. Mesela ben hesapladım, 1 günlük kiralayınca günlüğü 200 civarı bir şeye gelirken, 7 gün ve üzeri olunca günlük 165 TL civarına geliyor.

Sürekli kiraladığım için size de yardımım dokunsun istedim, yoksa bana ne? Maaş almıyorum bunun için. Ölsen de mahalle arası yerlerden kiralama. Araçta senlik olmayan bir sıkıntıyı sana kitlerler. Bir de internetten rezervasyon yaptığın araç yerine aynı segment başka bir araç verme hakları var. Daha düşük segment vermezler. Mesela Clio kiraladın, yoksa Focus verirler, Corolla verirler gibi. Genelde de internet üzerinden kiraladığın aracı vermezler zaten. Bana hep başka araç veriliyor. Ya aynı segment, ya üst segment. Kiraladığın aracın manuel mi, otomatik mi, dizel mi, benzin mi olduğuna dikkat et. Tasarruf için ekonomik gruptan dizel araç tercih et. Symbol veya 301 verirler büyük ihtimalle en düşük fiyattan kiralarsan. Gerçi şehirden şehire araçları değişebilir, kesin değil o.

Hadi iyi geceler.
    geçen sene kapadokya'ya gideceğimiz vakit internetten kayseri'de ki kiralık araç firmalarına baktım sixt ile telefonda görüştüm 4 günlüğüne 2 adet 301 istedim en ucuzu oydu, havaalanına geldik araçları teslim alacağız yetkili adam abi senin hem boyun hem de kilon var 301 de rahat etmezsin dedi istediğim ekipmanları 301 den çıkartıp fluence'e taktılar arada 50 lira fark fardı onu bile talep etmediler 4 aile 2 araca bindik karttan ön ödeme bile almadılar.

şimdi sixt firmasından devamlı mail alıyorum her şeyde bilgilendirme mesajı gönderiyorlar

2 ay evvel memlekete gideceğimiz vakit trabzon havaalanında suv tarzı araç istedim genelde bu tarz araçları güneye gönderdiklerini ama kesin gitme sözü verirseniz hallederiz demişlerdi, trabzon'a indiğimizde 3008'i hazırda bekletiyorlardı, kurumsal firmalar her zaman ciddi çalışırlar, müşteri memnuniyetine önem verirler.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Goldcar da da buna benzer şartlar var mı.
    AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD
  • Bir arkadaş detaylı yazmış ama bende bunun üzerine birşeyler yazayım, bende devamlı avisten kiraladım. Budget 3-5 pahalı avise göre, enterprise avisle kafa kafaya fiyatı mevcut.
    Türktelekom prime tarife kullanana %50 indirimli
    Avisin bazı kampanyaları %30 a kadar
    Enterpris kiralarsın büyük olasılıkla birşekilde prime tarife kodu bulursun.
    Bu firma avisle aynı yukardaki arkadasın dediği gibi yalnız avisten tek farkı veya dezavantajı ilk kiralamada lüx arabaya izin vermiyor ilk araba clio egea megane va gibi kompak araba bir diger 2. Kiralamanda istediğin arabayı seciyorsun.

Para konusuna gelince
    Kapora alınıyor, sectiğin arabaya göre degişiyor fakat 750-1000 lirayı hazırla ve kredi kartından çekiyorlar parayı bloke koyuyor. Kimi araba için iki kredi kartı kimisine tek,
    Ve kurumsallar arabayı vermek için banka puanınada bakıyor zaten o anda söylerler.

Nakit almıyorlar herşey kredi kartı üzerinden gerçekleşiyor.
    Depoyu ful alıp full teslim ediyorsun
    Arabayı verirken inceliyorlar fakat sende ordaki kişi harici incele her parcayı kaportada cizik ezik vs
    Koltuk kılıf, camları, direksiyon vs
    Gerekirse video çekin.

Teslim ederken verdikleri gibi 2 katı inceliyorlar.

Kaskoyu arkadas yanlış açıklamış.
    Evet tüm arabaları kaskolu fakat firma kendisi için yaptırıyor.
    Müşteri için degil
    Dogal olarak siz kaskolu araca binseniz dahi imzaladıgınız sözleşmede kasko yapıldı veya yapılmadı tüm herseyi kabul ediyorum diyorsunuz.

Kaza oldu arac servise cekilde , servis 5 bin 10 bin 30 bin fiyat çekti o parayı sizden firma paşa paşa alıyor.
    Firma kendi kaskosuyla işlemleri hallediyor.

Dolayısıyla firma sizden aldıgı parayı kasasına koyuyor.
    Araba kaç gün serviste yatıyorsa o günler için günlük kiralama tarifesi uyguluyor.

Kasko yaptırdınız diyelim , yaptırdıgınız kasko 2000-3000 civarı maddi hasarı karşılıyor. Kasko yaptırmakta çözüm degil.

Kısaca arabaya hasar vermediğiniz sürece haklı veya haksız
    Arac kiralama bedeli dışında hiç bir ücret ödemezsiniz memnun ayrılırsınız.

Bu tüm kurumsal firmalar için gecerli, işleyişleri aynı.

Ayriyetten hgs geçişleri kaporadan düşülür.
    Trafik cezası yediğinizde sizi arayarak kredi kartı ile ödeme yaptırıyorlar dogal olarak ve 2 ay sonra 40-50 tl sizden habersiz para çekimi gercekleşe bilir başıma geldi
    Bu 40-50 tl ücreti hizmet bedeli adı altında yapılıyor.

Bu yazdıklarım korkuta bilir ama korkmanıza gerek yok. Olması gerektiği gibi aracı düzgün kendi malınız gibi kullanıp korumak.

• quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Arkadaşlar goldcar sabiha gökçen şubesinden kiralama yapacağım.
    Enterprice havalimanı şubesi ya uçak ile gelen yolcu yada daha önce kiralama şartı arıyor.
    Goldcar da da buna benzer şartlar var mı.
    Daha önce kiralama aramıyor enterprise
    Sadece lüx araba vermiyor ilk kiralamada
    B segmenti c segmenti kiralayabiliyorsunuz. Belkide c segmentide lüxse girebilir.

Bu durumu ben araştırdım, hatta genelmüdürlükle görüşme sağladım detay veremiyorum kendilerince bazı kişiler için önlem amaçlı yapılmış durumda.
    Bu önlem onlar için nekadar dogru tartışılır bana kısmen mantıklı geldi ama sonuç itibariyle bir şekilde yapılan uygulama mantıksız.

Yine enterprise teşekkür ediyorum ilgi alakalarından dolayı
    Beni kırmadılar, fazlasıyla güvence verdim farklı şekilde
    Tam kiralıyordum avis son anda beni arayarak istediğim araba boşa çıktıgını söyledi tekrar avisten kiraladım

Kurumsalların şu huyunu seviyorum
    İstediğim araba 2 hafta önce boşa çıktı 2 hafta aracı bekletip müşteri memnuniyeti sağlıyorlar.

Bana vercekleri aynı gurup arabayı başkasına veriyorlar.

Zaten ellerinde kiralamış oldugunuz araba yoksa yani grup sekilde (fluence,focus gibi) size direk üst segment araba veriyorlar hiç bir fark ödemeden.

Europ car ıda seviyorum
    C segmenti manuel vites araba zaten hiçbir şekilde yok
    Otomatik manuel farkı 50 tl olması lazım
    Manuel secip internetten randevu alıp aracı almaya gittiğimde otomatik veriyorlar

Europ carı da tercih edebilirsiniz güvenilir kurumsal.

Egea b segmenti durumunda manuelleri var

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    kasko ile ilgili yazdıklarınız biraz korkutucu. arabanın kaskosu olsa bile eğer kaza yaparsanız kaza hasar bedeli + aracın bekleme süresindeki iş kaybını kiralayan mı öder?
    yoksa hasarı kasko öder ama kiralayandan duruma göre değer kaybı ve bekleme nedeniyle iş kaybı mı alinır?

Siz kaza yaptınız, servis 10.000 tl fiyat belirledi
    3000 tl yi ajenta düşüyor geri kalanı 7 bini sizden alıyor.

+ araba kaç gün serviste kaldıysa onun parasını siz ödüyorsunuz
    Servis aracı 5 günde verdi siz aracı günlük 250 den kiraladınız
    1250 tl arabanın yattı parasını alır.

Siz 10 günlük kiraladınız 5. Günde kaza oldu
    Arabayı servise çektiler geri kalan süreniz için size tekrar araba verirler.

Aracın deger kaybını almazlar.
    Servis ne fiyat çekerse onu alırlar.

Kurumsal olmayan yerden kiralarsanız
    Deger kaybını bile alırlar.

Korkulacak durum yok , ilk defa kiralayacagınızdan dolayı tedirgin olabilirsiniz yazdıklarımdan.
    Kimse kaza yapmak istemez. Sadece siz kiralamıyorsunuz
    Tüm herkes kiralayıp biniyor. Kimse kötüyü düşünmüyor

Zaten kötüyü düşündükten sonra kiralık araba ocağa incir agacı diker.
    Benim kiraladıgım arabaların çogu 250 bin tl degerindeydi
    Bir kacına kasko yaptırdım digerlerine yaptırmamıştım.
    Çok şükür kazamız belamız olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Bir arkadaş detaylı yazmış ama bende bunun üzerine birşeyler yazayım, bende devamlı avisten kiraladım. Budget 3-5 pahalı avise göre, enterprise avisle kafa kafaya fiyatı mevcut.
    Türktelekom prime tarife kullanana %50 indirimli
    Avisin bazı kampanyaları %30 a kadar
    Enterpris kiralarsın büyük olasılıkla birşekilde prime tarife kodu bulursun.
    Bu firma avisle aynı yukardaki arkadasın dediği gibi yalnız avisten tek farkı veya dezavantajı ilk kiralamada lüx arabaya izin vermiyor ilk araba clio egea megane va gibi kompak araba bir diger 2. Kiralamanda istediğin arabayı seciyorsun.

Para konusuna gelince
    Kapora alınıyor, sectiğin arabaya göre degişiyor fakat 750-1000 lirayı hazırla ve kredi kartından çekiyorlar parayı bloke koyuyor. Kimi araba için iki kredi kartı kimisine tek,
    Ve kurumsallar arabayı vermek için banka puanınada bakıyor zaten o anda söylerler.

Nakit almıyorlar herşey kredi kartı üzerinden gerçekleşiyor.
    Depoyu ful alıp full teslim ediyorsun
    Arabayı verirken inceliyorlar fakat sende ordaki kişi harici incele her parcayı kaportada cizik ezik vs
    Koltuk kılıf, camları, direksiyon vs
    Gerekirse video çekin.

Teslim ederken verdikleri gibi 2 katı inceliyorlar.

Kaskoyu arkadas yanlış açıklamış.
    Evet tüm arabaları kaskolu fakat firma kendisi için yaptırıyor.
    Müşteri için degil
    Dogal olarak siz kaskolu araca binseniz dahi imzaladıgınız sözleşmede kasko yapıldı veya yapılmadı tüm herseyi kabul ediyorum diyorsunuz.

Kaza oldu arac servise cekilde , servis 5 bin 10 bin 30 bin fiyat çekti o parayı sizden firma paşa paşa alıyor.
    Firma kendi kaskosuyla işlemleri hallediyor.

Dolayısıyla firma sizden aldıgı parayı kasasına koyuyor.
    Araba kaç gün serviste yatıyorsa o günler için günlük kiralama tarifesi uyguluyor.

Kasko yaptırdınız diyelim , yaptırdıgınız kasko 2000-3000 civarı maddi hasarı karşılıyor. Kasko yaptırmakta çözüm degil.

Kısaca arabaya hasar vermediğiniz sürece haklı veya haksız
    Arac kiralama bedeli dışında hiç bir ücret ödemezsiniz memnun ayrılırsınız.

Bu tüm kurumsal firmalar için gecerli, işleyişleri aynı.

Ayriyetten hgs geçişleri kaporadan düşülür.
    Trafik cezası yediğinizde sizi arayarak kredi kartı ile ödeme yaptırıyorlar dogal olarak ve 2 ay sonra 40-50 tl sizden habersiz para çekimi gercekleşe bilir başıma geldi
    Bu 40-50 tl ücreti hizmet bedeli adı altında yapılıyor.

Bu yazdıklarım korkuta bilir ama korkmanıza gerek yok. Olması gerektiği gibi aracı düzgün kendi malınız gibi kullanıp korumak.
    Hocam kasko konusunda emin misiniz? Firma neden kendisi için kasko yapsın ki? Sonuçta aracı sadece müşteriler kullanıyor. Öyle olsa kimse kiralamaz diye düşünüyorum. Kasko var araçta sonuçta, kasko ödeyecek elbette. Avis ?ube yetkilisinin bana dediğine göre sigorta satın alırsanız, fara, lastiğe veya cama bir şey olursa oradan düşüyormuş. Yani sanırım diğer hasarlar için aracın kaskosu devreye girecek. Yani mesela benden kaza için binlerce TL alacaklarını sanmıyorum. Hatta arkadaş debriyaj ile ilgili bir sıkıntı çıkarmıştı, şirket hiç para almadan yerine ikame araç da göndermişti çekici ile.

Bu arada Avis'in verdiği cevap:

KAZA OLMASI DURUMUNDA ARACIN TAMİRDE GEÇİRDİĞİ GÜNLER İÇİN PARA ALIYOR MUSUNUZ?

Hayır, almıyoruz. Fakat aracın; alkollü, uyuşturucu etkisi altında yada yasal hız sınırları dışında kullanılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde; aracı kullanan tüm hasardan sorumlu tutulur. Her hangi kaza durumunda, aracın yeri değiştirilmeden en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurularak kaza, hırsızlık ve alkol tespiti raporları alınmalıdır. Aksi halde satın alınan tüm güvenceler geçersiz sayılarak meydana gelen her türlü zarar, 3'cü şahıslara verilen maddi ve manevi kayıpları da içermek üzere kiracı öder.

• Draden kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ben prosedürü biliyordum ama sizin bu yazınızdan sonra nette inceleme yaptım , avis kasko yazın
    Şikayet.comda mevcut şikayetler mevcut.

Birisi 400 tl servis ücreti ödemiş 1 günlük para kesilmiş 100 lira 500 ödedim diyor
    Birisi full kasko yaptırmış kaza yapmış vs 5000 tl ücret kesmişler
    Kasko oldugu halde.

Yine kaskolu arac kaldırıma cıkmış karteli delmiş
    58.000 tl fatura çıkarmışlar.

Şikayet.com resmi ve güvenilir yer ordaki yazılanla benim yazdıklarım bire bir aynı.
    Burdan inceleye bilirsiniz.
    www.sikayetvar.com
    Avis'in İnsanları Mağdur Etmesi!
    https://www.sikayetvar.com/avis/avisin-insanlari-magdur-etmesi

www.sikayetvar.com
    Avis Kaza  Sonrası İlgisiz!
    https://www.sikayetvar.com/avis/aviskaza-sonrasi-ilgisiz

www.sikayetvar.com
    Avis Kasko Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/avis/kasko

Desiğim gibi şirketin kendine aracına yaptırmış oldugu kasko, kiralayan müşteriyi kesinlikle ilgilendirmiyor.
    Zaten stratejik para kazanma politikası

Bana saçma gelen normal kasko full kaskonun müşteriden para çıkmayacak şekilde kasko yapılması.

Günlüğüne 70 tl deseler 365 gün den 25.000 tl yapa yapar
    Bununla ilgili zaten öneride bulundum firmaya ama kim takarki kimse suyun önünü kesmez.

Yine desiğim gibi Allah kimseye kaza bela göstermesin
    Kiralık araca hiç göstermesin ocaga incir agacı diker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 7 Ağustos 2019; 18:38:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.