Şimdi Ara

Araç Kamerası Zorunluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Trafikte gördüğünüz üzere sürücülerin birçoğu kurallara uymuyor, özellikle şirket aracı kullananlar, taksiler, dolmuşlar vb araç kullanan sürücüler yüzünden yüzlerce kişi mağdur oluyor, hasar karşılansa da suçunu kabul etsede aracınızın orjinalliği bozluyor, servisle parçayla uğraşıyorsunuz, boyanan parçanın rengi tutmuyor işçilik kötü oluyor vs vs. yada adam suçunu kabul etmiyor ya üzerinize yürüyor yada basıp kaçıyor.

Bu sebeplerden dolayı ben 2 yıldır aracımda kamera bulunduruyordum, yeni araba aldığımda bir ara takarım dedim haftasında ehliyetsiz, 15 yaşında bir kız geldi sıfır aracımın arka kapısından girdi. yanındaki adamla yer değiştirdiler, inkar ettiler. polis çağırdım vs hiçbirşey elde edemedim, polise gittim şikayetçi oldum yanımda 2 adet dışarıdan şahit ile sonuçta arabayı yaptırdım renk tutmadı, şikayetim kamu malına zarar verilmediği ve yaralı-ölü olmadığı için takipsizlik kararı ile kapandı vs vs.

Uzun lafın kısası bunun zorunlu olması için bir imza kampanyası vb birşey yapabilir miyiz? sonuç alabilir miyiz acaba?

Unutmayın yarın sizinde başınıza bir kaza gelebilir, Allah korusun bir tanıdığınıza araba çarpıp kaçabilir. Hiç olmazsa 1 vicdan sahibi çıkıp kayıtı verebilir. Yani adam kaçsa da başka araçlar da zorunlu kamera olsa her şekilde haklı-haksız ortaya çıkar.

• Zorunlu olması için birilerinin bu sektörden ciddi para kaldırması lazım. Yoksa imza kampanyası falan boş, malum hökümetimiz sağolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Zorunlu olması için birilerinin bu sektörden ciddi para kaldırması lazım. Yoksa imza kampanyası falan boş, malum hökümetimiz sağolsun.

kazansın hocam ne yapalım? kazanmadığı sektör mü kaldı? bir şirketle anlaşsın atıyorum 100TL den satsın, yok dışarıdan alacam diyen içinde belli kriterler dahilinde kabul etsin (1080p kayıt, gps özellikleri vs). Kamera olmayan bulundurmayanlara ceza, trafik sigortasında karşı tarafı ödememe, muayeneden geçirmeme gibi uygulamalar yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 12 Ağustos 2016; 14:17:34 >
  • ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    Keşke hocam, kazalarda can simidi gibi yemin ediyorum şu kameralar. Fakat Hala daha 2 airbagli araçlar satılıyor, Esp ile ilgili yasa çıkalı 2 sene oldu. Böyle bir şey yapılması için en azından 3-5 senemiz var.

• TRT vergisi dahil vergi almaya kalkarlar neme lazım. Boşverin gitsin
  • Şöyle hırsızların sökmeye yelten(e)meyeceği gibi gizli ve standart donanım olsa süper olur.
  • Ben aldım da sadece önü gösteriyor. En fazla ben çarpsam suç oranımı ispat edebilirim. Karşı taraf sağdan, soldan, arkadan, çaprazdan çarpsa ne işe yarayacak. İlerde standart donanım olarak sunulmalı. 360 derece kameralar olmalı ki hem de park ederken faydası olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç kamerası tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Keşke zorunlu olsa rusyadaki kazalara bakıyoruz ne t çekilde kim hatalı, kim kusurlu ne olmuş hemen ortaya döküyor. Hatta üreticiler sattıkları sıfır araçları ön arka kameralı sunmak zorunda olsalar da her otomobile özel sistem entegra etmek zorunda klamasak harika olur. Bazen trafik kazası harici durumlarıdaki suçlarda bile kilit konumunda olabiliyor araç kameraları.
  • Sıfır araç için ancak avrupadan karar çıkacakki aynı esp lastik basınç sensörü gibi üreticilerde uygulayacak, yoksa adamlar bir torpido aydınlatmasını bile koymayarak kar yapıyorlar işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2016 firmalar aracın önüne ve arkasına 2 tane kamera koyamıyor.Geri görüş kamerası koymuşsun bir tanede öne koyup bunlara kayıt özelliğide eklesene

Hadi bizim arabaya kendimiz alıp koymak zorundayız bari sıfır araçlarda fabrikasyon olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Yıl olmuş 2016 firmalar aracın önüne ve arkasına 2 tane kamera koyamıyor.Geri görüş kamerası koymuşsun bir tanede öne koyup bunlara kayıt özelliğide eklesene

Hadi bizim arabaya kendimiz alıp koymak zorundayız bari sıfır araçlarda fabrikasyon olsun

onlar toptan mal edeceği için en fazla maaliyeti 80-100tl olur, çok pahalı birşey değil ki.
  • Ne zamandır bende kendi kendime düşünüyorum neden zorunlu değil diye. Sormayı bıraktım artık çok kurcalamamak lazım. İnsanın sinirleri bozuluyor. Faydalı bir şey zorunlu olmaz bizim memlekette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.