Şimdi Ara

Araç içi tıkırtılar?/Objektif yorum yapacaklar gelsin,Lütfen... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
7
Favori
25.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maşallah diyelim hocam.bizim aracın alt takımlarda 15 bin km önce değişmişti
  • 2005 vectra c kullanicisiyim. Arka suspansiyonlardan cukurlarda az da olsa `lok` diye bir ses gelmesi (kronik sorun) ve kapi fitillerinden cok soguk havalarda gelen gicirti haricinde rahatsiz edici bir ses yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 exeo.
    92.000 kmdeyim en ufak bi trim sesi yok allaha sukur.
    120 gecince aynalar seklinden dolayi ruzgar sesi yapar sadece.
    birde sag on porya bilyasi yeni yeni hafiften ses yapmaya basladi.ibizada ayni kmlerde ayni bilyadan ses yapmisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 1 Ocak 2015; 1:19:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykpnrgz Y kullanıcısına yanıt
    kapı fitillerini vaselinle ovun ses ortadan kalkacaktır
  • İmzamdaki aracım kasislerde çatırtı yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

kapı fitillerini vaselinle ovun ses ortadan kalkacaktır

Hocam inan dondurucu soguk olmadigi surece ses yapmiyor. O derece soguk olsa bile sadece egimli garajdan cikarken o sesi duyuyorum. Oneriniz icin tesekkurler :)

• Peugeot 208, zaman geçtikçe yeni tıkırtılar ekleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 w210 tümsekte çukurda 0 ses hiç bir yerden tek tıkırtı gelmiyor. Forumda paylaşılan Mercedes fabrikasındaki testler vardı, uğraştıklarına değmiş kesinlikle.

Bir ara yüksek hızlı dönüşlerde deri sürtünme sesi geliyordu arka koltuktan (?) şu sıralar kayboldu.

98 Fiat uno var bir de onda en ufak yol bozukluğunda sağı solu ayrı oynuyor rahatsız edici bir çukur olmasa da o sesler belediye çukuruna düşmüş hissi uyandırıyor.
  • Hazır hortlanmışken yazayım Skoda octavia mk3 2014 model, bozuk zeminde sert plastik kapı üstleri trim sesi yapabiliyor, ayrıca yokuş yukarı olan parke taşlı yollarda vites büyütünce eğer 1500devirin altına düşerse göstergelerin oradan bi titreme sesi geliyor, ayrıca don birkaç aydır arabanın sağ arkasından oluklardan geçerken gıcırtı sesi geliyor.

• kompressorpower kullanıcısına yanıt
    Ben de 1.5 sene makyajlı Mondeo mk3 kullandım dikkatimi çeken trimler sürücü tarafı a sütununda kaplamanın bitim noktası, b sütununda airbag yazısının ordan çat çut sesler oldukça fazla geliyordu. Vites kolunun oradaki ahşap dekorlu sert plastik zaten üstüne dokununca çat çat ses çıkaran bir malzeme bir de yerine sağlam oturtulmadığı için o da oldukça fazla ses çıkarırdı. Yerler yaş ise davlumbaza çarpan her su tanesi sanki mıcırlı yolda hızlı gidiyor da taşlar çarpıyormuş gibi ses çıkartıyordu. Trim değil ama eklemeden geçemeyeceğim sağ ön kapı yağmurlu havalarda su alıyor içeri, hava yağmurluysa ilk iş paspastaki gölü boşaltmak olurdu bu da kronik sorunlardan. Arkada oturanlar için c sütununda emniyet kemerinin içe girdiği boşluktan tüm yol sesi içeri giriyordu. Bunlar dışında taş gibi arabaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Ben de 1.5 sene makyajlı Mondeo mk3 kullandım dikkatimi çeken trimler sürücü tarafı a sütununda kaplamanın bitim noktası, b sütununda airbag yazısının ordan çat çut sesler oldukça fazla geliyordu. Vites kolunun oradaki ahşap dekorlu sert plastik zaten üstüne dokununca çat çat ses çıkaran bir malzeme bir de yerine sağlam oturtulmadığı için o da oldukça fazla ses çıkarırdı. Yerler yaş ise davlumbaza çarpan her su tanesi sanki mıcırlı yolda hızlı gidiyor da taşlar çarpıyormuş gibi ses çıkartıyordu. Trim değil ama eklemeden geçemeyeceğim sağ ön kapı yağmurlu havalarda su alıyor içeri, hava yağmurluysa ilk iş paspastaki gölü boşaltmak olurdu bu da kronik sorunlardan. Arkada oturanlar için c sütununda emniyet kemerinin içe girdiği boşluktan tüm yol sesi içeri giriyordu. Bunlar dışında taş gibi arabaydı

Hocam sende Mondeo'ya giydirip giydirip en sonunda manken yerine koyar gibi iltifat etmişsin :)

• Citroen Xsara 1.4 HDI 2005 model aracımda düşük devirde hızlanma sırasında zangırtı oluyor, devir yükselince geçiyor. Arka cam perdelerinden geliyor bir de. Onun dışında 177.000 kilometrede olmasına rağmen kötü bir ses mevcut değil. Arka camdaki fitiller eskimiş, oradan rüzgar sesi alıyor, o da yaşına göre normal. Bagaj kapağında da tuhaflık var. Ne çok sert kapatman gerekiyor, ne çok yumuşak. Malzeme kalitesi kötü olmasına rağmen bariz bir ses yok. Renault'larda trim sesi biraz fazla geliyor, kabul ediyorum. Megane 3'te camı yarım açınca camdan zangır zangır titreme sesi geliyordu, teybin oradan metal sesi geliyordu, arka kapıdan ses geliyordu vs. Ama yine de çok güzel arabalar.
    Edit: Ancak Xsara'lar kesinlikle Türkiye için uygun arabalar değil. Türkiye'nin yolları için yapılmamış. En ufak yerde altını sürttürüyorsunuz .Bu yüzden hassaslar biraz. Bu araba bildiğin jilet gibi yol istiyor Ama karşılaştırdığım Megane da bozuk yollarda çok güzel gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 12 Eylül 2015; 0:53:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Hocam sende Mondeo'ya giydirip giydirip en sonunda manken yerine koyar gibi iltifat etmişsin :)

Kötü yanları yok değil böyle şeyleri var da kendini sevdiriyor kerata kullanması, konforu baya iyiydi yolda görünce arkasından bakıyorum hala özlüyorum keratayı Bu arada dizelini yolda görmeye de gerek yok o başka arabada olmayan karakteristik aşırı yüksek motor sesi yüzlerce metre öteden ben geliyorum diye haber veriyor zaten arkama bakmadan mk3 mondeo geçti diyorum

• 2008 140000 de Ssangyong Actyon sports var.1 ay aralıksız yayla yolunda yüklü kullandım.Aracın konsolunda,kapılarında tık yok.Şimdiye kadar aldığım araçlarda mutlaka ses vardı.Hatta Asx in direksiyon içinden geliyordu.mecbur açtırıp yaptırmıştık

• i20:

Bagajdan gıcırtı Garantiden söküp her yerini badem yağıyla yağladılar, geçti.
    Sağ ön koltuktan gıcırtı Koltuğun altına silikonlu sprey sıktım. Düzeldi. Ara ara yaptıkça dayadım spreyi.
    Sol emniyet kemerinin başladığı yerde cızırtı Çözüm bulamadım.
    Bozuk yolda konsol gıcırtıları ve Tıkırtıları Çözüm bulamadım.
    Bagajda malzemelerin tıkırtıları Bagajda halıfleks olmadığından sabitlenmeyen her şey tıkırtı yapıyordu. Çözüm halı bagaj çantası.

Aracı sattığımda 38000 kilometredeydi.

Cruze:

Cam esnemeleri Henüz çözemedim ama çok sinir ediyor. Çözebileceğim bir şeye benziyor. Para bulunca yaptıracağım.
    Ön konsoldaki gri bölümün oynaması Kime baktırılır hiç bilmiyorum. Sadece bozuk yolda olduğundan çok takmıyorum.
    El freni çekik haldeyken çıkan metal sesi Başka araçlarda da gördüm. Çözülecek bir şeye benziyor.

Cruze'daki sıkıntıları çözmeyi bilen varsa yardımcı olmasını isterim.

Çok takıntı yapılacak bir konu değil yine de bence bunlar. Seslerin çoğu belediyelerin/karayollarının ayıbı. Boşuna kendinizi üzmeyin derim. Basın radyo düğmesine unutun gitsin trim seslerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 12 Eylül 2015; 2:06:13 >

• 2008 paliomda trim sesi yok. Engebeli yollarda bile ses gelmyiyor. Bende çok şaşırıyorum. Övmeye çalışmıyorum. Zaten övülecek bi yanı da yok. Ama ses yok îşte.

Zaten aracın içinde donanım olmadığı için tıkırtı yapacak bi şeyde kalmıyor geriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 12 Eylül 2015; 5:55:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

C180 trim sesi hicbir yerde yok. Bir tek sag emniyet kemeri takili degilken b sutununa vurarak ses cikartiyordu kicik bir sungerle hallettim. Bir de ogs ses cikariyordu camdan soktum. Trim sesi gelirse satarim zaten arabayi. Bir de simdi silecek silerken gicirdama sesi var 3 sene oldu normal diyorum degistiricem.

Bendede ayni araç var.Trim sesi hiç yok diye yazacaktım forum ahalisinin saldırısına uğrarım düşüncesi ile yazmadım 😆

• Ailedeki araçlar ve gelen sesler

Düzgün sıcak asfaltta hiç birinden ses yok ki zaten bugüne kadar bu tarz yolda içinden tıkırtı cızırtı gelen araca denk gelmedim,

2010 Passat 1.8 TSI Highline ( Ben kullanıyorum ) 65.000 km civarında

düzgün atılmış fazla çukur ve yama olmayan mucur yolda sol önkapı içinden ses geliyor başka yerden ses gelmiyor, hafif müzik açınca ses duyulmuyor
    çakıl taşları iri olan ve hafif bozuk bucurlu yolda sol önkapı coşuyor, radyonun etrafından ve direksiyon bölgesinden sesler geliyor, arka sağ kapıdan ve arka cam perdesinin oralardan coşkulu tıkırtılar geliyor.

2009 Passat 2.0 TDI Highline 120.000 km civarında

düzgün atılmış fazla çukur ve yama olmayan mucur yolda bendeki ile aynı sesler geliyor, sol kapı içinden gelen ses aynı sanırım passatlarda bu kronik bi sorun, iri çakıl taşlı ve hafif bozuk yolda arabanın içi resmen coşuyor, ses gelmeyen yer yok, sanırım bu arabanın yüksek km li olmasından ve biraz hor kullanılmasından kaynaklı.

2012 BMW 535 D X-Drive 70.000 km civarında

Düzgün atılmış fazla çıkur ve yama olmayan yolda ne içinden ses geliyor nede yol sesi geliyor gayet sessiz ve düzgün, iri çakıl taşlı ve bozuk mucur yolda arka cam perdesinin oralardan arada bir çok hafif ince bir cızıldama sesi geliyor, önde oturuyorsanız duyulmuyor.

2015 Audi 3.0 TDI Quatro

Araç henüz 5.000 km de ve çok yeni olduğu için içerisnde henüz çıt yok, bozuk yollarda bile ses yok, BMW geldiğindede böyleydi ama sonradan yukarda bahsettiğim ses başladı.

• İlk çıkan kasa Hyundai i20 aracımı 40 bin km kadar kullandım bariz ses geliyodu gögüsten, direksiyon kutusundan falan

2004 Marea kullandım bi süre hiç ses yoktu onda.

Geçen bi ara yengemin 2010 golf 5 ini kullandım araba 3-5 sefer kaza yapmasına ragmen kötü bi yola girdim çıt ses yoktu.

2011 6 kasa golftede hiç ses yok

Megane 3 e bindim daha 10 binde falan gögüsteki sesi hayal bile edemezsiniz.Direk satma sebebi.

Kendi doblomda sol kapıdan ses geliyodu servis düzeltti. Şimdilik bişey yok.
  • 2000 model palio yeni taktırdığım teyp tam oturmadı o tıkırdama yapıyor ve arka emniyet kemerinin orası tıkırdıyor. Bunun haricinde normal yollarda pek yok ama şu sarı tırtıklı şeritlere geldi mi direksiyon ve ben dahil heryer hem titriyo hemde acayip takur tukur ses geliyo

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.