Şimdi Ara

____ARAÇ ÇAKMAK USB ŞARJ 5V --> 3A_____

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
16.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

piyasada çakmak şarjından usb ile 2A lik akım veren aletler mevcut ben bunların 3A olanından istiyorum.
    bulamazsam özel yaptırmak istiyorum.

akım yüksek olduğu için soğutucu vs de kullanmak gerekecek muhtemelen.

fikirleriniz nelerdir

1- ne kadar sağlıklı olur
    1.A - Araç için
    1.B - Cep telefonum için

2- ne sakıncaları olur
    2.A - Araç için
    2.B - Cep telefonum için

Saygılar

• Aracın çakmak girişinin verebileceği maksimum akım nedir acaba? Yapmasına yapılır 3 Amperlik bir devre de eğer araç donanımı 3amper kaldıramayacak durumdaysa çakmak girişini vs eritmeyelim sonra?
  • 7 ampere kadar akım veren bir devrem var.kutulandığında 3amp. Rahat verir.akşam eklerim
  • teşekkür ederim.

elinde böyle bir cihaz olan var mı acaba.

parası neyse verip satın almak istyiyorum
    gına geldi, cihazların zırt bırt bitmesinden
    çift usb girişi olup her birinden 3A akım veren bi çakmak şarj olsa hele dadundan yinmez
  • Ya merakımdan soruyorum normalde USB (bilgisayardan çıkış göz önüne alındığında) 500mA akım verir.

Sizin kullandığınız cihaz nasıl bir şey ki her usb kanalından 2-3 amper çekmeye çalışıyor?
  • alet 3 amper çekmek istemiyor, ben ona 3 amper itekliyorum hızlı dolsun diye, + belki iki üç cihazı aynı anda bağlarım.
    takacağım ürünlerden PDA 2A istiyor GPS de 1A
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj bağlantısı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çoklayıcı da bir çözüm ama göz kirliliği yapıyor. tak alet 2 usb çıkışı verse 3A 3A bitti gitti
  • Benim de 5 v 3A lik ev şarjı ile dolan bir tabletim var. Bunu 5 v 2A lik araç kitleriyle şarj edebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Evet ama dolma süresi uzar sakıncası yoksa kullanabilirsiniz.
    Selamlar.

çok teşekkürler i pad i phone araç şarjları olur mu?
  • 2 şarj cihazını paralel bağlayın 4 amper elde edersiniz.
  • dostum selamlar

5v 3a araç şarjı konusuna link atmışsın, valla tam aradığım şey...

http://www.ebay.com/itm/DC-9V-12V-24V-36V-40V-Buck-5V-5A-25W-DC-DC-Step-down-Regulator-Power-Module-/130589149586?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e67b84992#ht_2975wt_992

bu linkte de benzer bir şey var, aklıma takılan şu ama diyelim 5v 5A lik akım veren şarj cihazı yaptık. buna iphoneu bağlarsak ne olur?

bende htc one x var bilgisayar gibi telefon, oyun açıp wifi üzerinden online oynyınca adaptörün verdiğinden daha fazla akım harcıyor. fişe takılı olmasına rağmen şarjı azalıyor

arabada da aynı dert, telefonda gps , internet ve mp3 aynı anda açık oldugundan çakmak şarj takılı olsa da doldurmuyor 3saat takılı kaldı %10 yükseldi şarj.

benim senin yaptığın gibi 5v 5A 25w bir alete ihtiyacım var., bunu 12v araç çakmak şarjına takıp telefona baglayacagım. telefon ısınıyor normalde güneş geldiği için, şarj gps 3g derken daha da ısınıyor, bunun için cama sabitleyen tutacağın arkasına fan koydum çözdüm olayı, fan arkada kaldığından görünmüyor da. çok efektif oldu. daha verimli çalışıyor telefon da.

sana sorum, bana butarz (5A yada 6A) bir devre bulabilirmisin/ yada yapabilirmisin, yapılsa sağlıklı olur mu?

şuana kadar çakmak şarjlara 100 tl harcamışımdır. sonuç fos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pamirrr -- 3 Temmuz 2012; 0:41:38 >

• uzun zamandır kullandığım bir devreyi vereyim. malzeme temini kolay ve ucuz devre. 2A den sonra mosfete küçük bir soğutucu gerekir.

____ARAÇ ÇAKMAK USB ŞARJ  5V --> 3A_____
  • LM2576 ile yapılan devrelere bakın.
  • 7A gördüm ebayda telefona taksak nolur acaba :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarlı cihazlar gerekli akımı zaten kendileri çekerler fakat amperleri daha hızlı şarj olmasını sağlar
    bi yerden sonra da fazla akım bataryanın ömrünü azaltır hatta bataryayı patlatabilirsiniz bile..
  • şarj cihazında 5V 1A yazdığında 1A verebilir demek mi yoksa 1000mAh basar demek mi oluyor?

örneğin bilgisayarın güç kaynağını ele alalım. Yazılan değerlerde atıyorum 12V 15A yazdığında 12v kanalından 15Ampere kadar verebileceğini anlarız. Bağlı cihaz ihtiyaç kadar akım çeker.

Şarj cihazlarında böyle değil diye biliyorum. yani 5V 1A şarj cihazı saatte 1 amper basar. 5V 2A, 2A basar yanlış mıyım?

böyleyse 3A ile şarj edecektir bu da pil ömrünü ciddi oranda kısaltır. Mobil cihazlarda kullanılan piller bu denli yüksek akımlı şarjlara uygun değil.
  • herkes ömrü kısalır pilin diyor ama ben razıyım :)
    kısalsın arkadaş, yeterki 2 saat bekletmesin fullemek için.
    telefonumun pili çıkarılıp değiştirilen şekilde değil içini açıp lehiminden sökmek gerekiyor.
    yüksek akımla şarj etmeden önce başka pil takacağım içine, oriijinalini yüksek amperle şarj etmem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.