peki bu devreyi nasıl maddesel hale dönüştürüp kullanıma sunabilirim :)
Elektronik bilginiz varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Orijinalden alıntı: 20playback
quote:
Orijinalden alıntı: pamirrr
ne güzel kimse sallamıyo
arkadaş bu gün 2-3 saat uğraştım şu proteus ta ilk devremi yaptım senin için bilenler ustalar bi yanlışlarına bakarsa sevinirim...
2n3055 transistörünün 15 a çıkış verebileceği yazıyor... rahat 5 amper alırsınız... (soğutuculu)
Kolay gelsin
Giriş gerilimi 12 Volt olduğu için 15 Amper veremez. 115 Watt maksimum gücü.
trlerin fetlerin verebileceği amper giriş gerilimine göre mi oluyordu? bunu öğrendiğim iyi oldu ...
yaşım 13 daha proteusta ilk devremi çizdim
doğrumudur yani?
elektronik ilgim var ama devre şema vs.. okadar ayrıntıya giremedim. ben sadece masum bir şekilde aracımda kısa sürede şarj etmek istiyorum. hangi şarj aletini aldıysam 200 300mah akım yolluyor. telefon daha fazla akım çekiyor ama gps internet ışık açık olunca 1000 mah den daha fazla bile çekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: pamirrr
elektronik ilgim var ama devre şema vs.. okadar ayrıntıya giremedim. ben sadece masum bir şekilde aracımda kısa sürede şarj etmek istiyorum. hangi şarj aletini aldıysam 200 300mah akım yolluyor. telefon daha fazla akım çekiyor ama gps internet ışık açık olunca 1000 mah den daha fazla bile çekiyor
telefonunun bataryası 300 mah tan daha yüksek akımla şarj olduğunda ısınır patlayabilir ve ömründen yer...
orjinal adaptörü ise 800 900le de şarj ediyor. zaten adaptör 1A
Biraz geç gördüm ama yinede yazayım belki gelecekte başkalarına yarar 4Amperlik bir cihaz bende çok memnunum usb portların içine mavi ışık koymuşlar gece kullanırken rahat görmek için ufak kibar bir cihaz
TRUST 18709 Çift USB'li Araç Şarj Cihazı
2 akıllı telefon veya tableti aynı anda doldurmak için yüksek güçlü 2 USB'li araç şarjı 2 USB bağlantı noktasına sahip Otomobil Şarj Cihazı Aynı anda 2 cihazı şarj eder Tüm tablet, akıllı telefon veya GPS'ler için Yüksek güç çıkışı (20W)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme