Şimdi Ara

____ARAÇ ÇAKMAK USB ŞARJ 5V --> 3A_____ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
16.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boşyok

Cihazınızda şarj kontrol devresi yok ise güç kaynağınız güçlü ise bataryanızın ömrü çok kısalır. Şarj kontrol devresi var ise sorun çıkmaz. Lion piller 2 saatte % 80 3 saatte tamamen dolar. Nikel kadmiyum yada nikel metal hidrit bataryaların normal % 10 akım ile şarj süreleri 15 - 16 saattir. Daha hızlı şarj uygulamaları bataryanın ömründen alır. Şarjlı pil fiyatları düştüğü için beklememek için hızlı şarj kullanılıyor. Ama çevre kirliliğini azaltmak için normal şarj ve yedek bataryayı tercih etmeliyiz. Doğa onu kirletenden er geç intikamını alır.
    Selamlar.

yoruma dayalı söylemler bir fayda sağlamıyor.

rakamsız konuşmayalım,

1- ömrü çok kısalır ne demek (çok nedir) sana göre 1 yıl az iken, bana göre 3 ay çok olabilir.

2- liion 2saatte %80 dolar ne demek. hangi akımla hangi pili solldurarak?
    benim pilim 1800mah, şarj adaptörü 450mah ise 2saatte yarısını dolduramaz.
    1000mah ise 1.8 saatte tamamını doldurur.

3- %10 akım ile 10saatte %100 dolar.

4- normal şarj ve yedek batarya ile 2 pil kullanıyorsun.. çevreyi daha çok kirletiyorsun.
    hızlı şarj pil ömrünü yarıyarıya düşürse bile anca eşit şartlarda oluruz ki ben hiç yanımda yedek pil taşımamış oluyorum. sen devamlı iki pille gezerken.

5- şarj kontrol devresiz telefon olsaydı patlardı piller, mesela batarya dolu diye uyarı verip akımı kesmezdi. ilk 5110 larda bile var bu

• http://vimeo.com/2758060

lipo patlama videosu. Iphonelarda bunlardan kullanılıyodu galiba. yanlışta hatırlıyo olabilirim. aşırı şarjda veya delinmede yangın çıkarıyorlar.(mış)
  • ömrü kısalır, zararlıdır, vb.. yorumlardan ziyade bilimsel rakamlarla açıklama yapalım derken kastım bu idi.

adam kitabını yazmış pilin. olay budur.

http://www.rchelicopterfun.com/rc-lipo-batteries.html

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Aracın çakmak girişinin verebileceği maksimum akım nedir acaba? Yapmasına yapılır 3 Amperlik bir devre de eğer araç donanımı 3amper kaldıramayacak durumdaysa çakmak girişini vs eritmeyelim sonra?

15 Amper sanırım çakmak girişi.
  • halen araç çakmak girişi için 5V 3A çıkışı olan bir şarj adaptörü aramaktayım.

ücret dolgundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pamirrr

halen araç çakmak girişi için 5V 3A çıkışı olan bir şarj adaptörü aramaktayım.

ücret dolgundur

Ben tamamladım, ama elimdeki minicik bobin yüzünden 2.3A alıyorum çıkışta. O yüzden haber vermedim. Benim işimi 2A da görüyor, ama siz fazlasını istiyorsunuz. SMD bobin arıyorum şu an.
  • hocam madem bekliyoruz oluyorsa daha fazla akım sağlayan da olabilir. 5A 6A Allah ne verdiyse artık.

şöyle bir şey de tespit etmiş bulunmaktayım.

elimde mastech MY60 ampermetre voltmetre ohmmetre cihazı var 3ü birarada

bu alet ile USBnin, orijinal adaptörün, çakma adaptörün ve araç şarjımın Volt Amper değerlerini ölçtüm.
    değerler aşağıdaki gibidir.

ÇIKIŞ__________AMPER(A)__________VOLT(V)
    kasa usbsi________0.650______________4.93
    çoklayıcı usbsi_____0.350______________4.93
    ori htc adaptör___0.90 ____________5.10
    çakma adaptör____0.46_____________5.44
    araç çak.şarj1_____0.90____________5.07
    araç çak.şarj2_____0.65__________5.17
    iphone4 orj adptr_0.90____________5.10
    laptop adap. usbsi__0.865_____5.07

alacağım çakmak şarjının giriş 12V.
    çıkış voltajı tam olarak 5.10 V , çıkış akımı >5A olmasını temenni ediyorum
    2 USB çıkışı olup, çıkış akımını paylaşsalar daha da iyi olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pamirrr -- 17 Temmuz 2012; 21:39:56 >

• Hocam bu devre 3-4 devre elemanı ile kurulabilir. 3 Amperden fazlasınıda verir. Forumda araştırırsanız bulabilirsiniz. Eğer kolay olsun ısınma sorununuda çözerim diyorsanız 7805 ile 2n3055, 2n3773 gibi büyük bir transistörü sürüp, entegrenin şase ucuna 1n4001, 1n4007 gibi bir diyot bağlarsanız işinizi görür.
    Yok ısınma sorununu çözemem derseniz LM2576 ile step down converter devresi kurmanız lazım.
    Hazar hocamın 2,3 Amper aldığı devrede böyle bir devre olmalı.
  • dostlar düşünceleriniz nedir.

4 adet AA şarjlı 1.2V pil ile mesela 2700Mah GP pillerle
    yada şarjsız AA 1.5V duracell alkaline pil takılarak oluşturduğumuz kaynaktan

çıkış olarak dişi usb ile 5.1V ve 1.5-2A akım verebilecek bir devre oluşturulabilir mi, evetse oluşturabilir misiniz :)
    saygılar
  • bu çakmak şarj aletinin girişi 5V 40V aralığında olursa ikisi bir arada iş görür sanki hem çakmak şarj 12V ile hem 4 kalem pil bağlayarak 4.8 ~6 V ile ?
  • Ayrıca devre yapacak ekipman ve bilgim yok. Her işi iyi bilene yaptırmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

quote:

halen araç çakmak girişi için 5V 3A çıkışı olan bir şarj adaptörü aramaktayım.

ücret dolgundur

Ben tamamladım, ama elimdeki minicik bobin yüzünden 2.3A alıyorum çıkışta. O yüzden haber vermedim. Benim işimi 2A da görüyor, ama siz fazlasını istiyorsunuz. SMD bobin arıyorum şu an.

çakmak şarjı 5.1V akım verirse, şarjı tamamen bitmiş telefonu şarj edememesi durumu başıma geldi benim de
    normalde dolduran çakmak şarjı pil bittiiği için kapanan telefonı dolduramıyordu bende diyorum niye :)
    ta ki sizin grafiği görene kadar :) elinize sağlık...

şu durumda ihtiyacım

4 adet AA şarjlı pil ile (4x1.2V = 4.8V) veya 12V çakmak şarjı ile beslenebilen,
    5.7V çıkış gerilimine sahip, 2 USB dişi output ile 5A e kadar akım verebilen bir devre :)

4 adet AA pil ile besleyince 5.5V ile 1.5A'e kadar akım almayı istiyorum yalnız.

bir sebepten anlık da olsa 5.7Vun üstünde çıkış akımı olursa diye, akım kesici bir sigorta da lazım ki telefon zarar görmesin. malum pahalı aletler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pamirrr -- 18 Temmuz 2012; 11:16:05 >

• Benim ihtiyacım olan şey, lityum polimer batarya kullanarak USB ile şarj olabilecek cihazları şarj eden bir devre tasarlamaktı. Bunu yaptım. Sırf yeşillik olsun diye biraz geliştirip 3 adet PCB'sini yaptırdım; biri bana biri arkadaşıma diğeri de yedek kalacak şekilde. Devre şu an benim ihtiyaçlarımı karşılamakta. Dolayısıyla herhangi bir özellik ekleme çıkarma yapmayı düşünmüyorum. Olası yanlış anlaşılmaların oluşmaması adına bunu yazıyorum. Ben elektronik tasarımcısı değilim, hobi olarak ilgileniyorum. Bunu da kendime yaptım. Bu yüzden herhangi bir garantisi de bulunmamakta. Aracınıza takarsınız aracınız yanabilir, telefonunuza takarsınız telefonunuz yanabilir. Üstelik devre sadece besleme üretiyor. Bir şarj cihazı değil. Her cihazı şarj etmeyebilir. Sayın pamirr kendi ihtiyacı doğrultusunda benden almak istedi; ama şu an düşündüm ki bir sorun çıkar da devre birşeylere zarar verirse ben bu sorumluluğu alamam. Benim işim değil bunlar.

Yeni PCB ile devrenin görüntüsü şöyle (büyükler biraz diye link verdim):
    http://dl.dropbox.com/u/4043947/5vmeh/IMG_0202_pt.JPG
    http://dl.dropbox.com/u/4043947/5vmeh/IMG_0207_pt.JPG

5.0V 4.2A çıkışı var..

Yapmak isteyene kaynaklar açık. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 18 Temmuz 2012; 22:21:04 >

• Giriş max 36 volt diyor. 5v çıkış akımı vermesi icin min kaç volt gerekiyor :)
    5v u 5.7volta çıkarmak için ne yapmak lazım. ayrica bahsettiğiniz tehlikelerden haberdarim sigortasız baglamayacagim merak etmeyin.sorumluluk bende. Asıl telefonundan önce deneyeceğim başka cihazlar da var eski 5110 bile var hatta :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • nazan öncel ilan güncel
  • ne güzel kimse sallamıyo
  • quote:

ne güzel kimse sallamıyo

arkadaş bu gün 2-3 saat uğraştım şu proteus ta ilk devremi yaptım senin için bilenler ustalar bi yanlışlarına bakarsa sevinirim...

2n3055 transistörünün 15 a çıkış verebileceği yazıyor... rahat 5 amper alırsınız... (soğutuculu)

Kolay gelsin

• DOSTUM EMEğine sağlık.

peki bu devreyi nasıl maddesel hale dönüştürüp kullanıma sunabilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

ne güzel kimse sallamıyo

arkadaş bu gün 2-3 saat uğraştım şu proteus ta ilk devremi yaptım senin için bilenler ustalar bi yanlışlarına bakarsa sevinirim...

2n3055 transistörünün 15 a çıkış verebileceği yazıyor... rahat 5 amper alırsınız... (soğutuculu)

Kolay gelsin

Giriş gerilimi 12 Volt olduğu için 15 Amper veremez. 115 Watt maksimum gücü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.