Şimdi Ara

Araç alıyorum peki ya sonra?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç alacağım ilk aracım olacak. Peki bundan sonra neler olacak? Vergi vermiyorum bundan sonra vermeye başlayacak mıyım? Sürekli ödeyeceğim neler olacak? Araç 1.6 motor. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk araç olunca devlet muafiyetmi tanıyo? Yani ne demek vergi vermiyorum bundan sonra vericekmiyim,tabikide..Yılda 2 defa mtv ödüyceksiniz..Zorunlu trafik sigortası ödüyceksiniz her sene..onun dısında kasko,servis giderleri vs vs orası sizin isteğinize ve tabi arıza bakımından birazda arabaya kalmış şeyler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naltay23 -- 7 Nisan 2017; 22:5:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruyu sormasaydın iyiydi. Cevapları almaktan vazgeçirir adamı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naltay23 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim uzerime hiçbir şeyim yok o yüzden vergi vermiyorum bunu kastettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrHxor kullanıcısına yanıt
    Dogrudur ama bundan sonra vericekmiyim demissiniz? Onun uzerine bende yazdım..öyle yada böyle araç sizin yada x kişisinin üzerine olsun..siz yada x kişisi o aracın vergisini ödemek zorunda..durum bu..hayırlı olsun simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek vergi vermiyorum, vergi devletin can damarıdır. Yılda 2 sefer olmak üzere mtv, 2 yılda bir muayene ve her yıl zorunlu trafik sigortası rica edeyim
  • Keske hepimiz bu kadar masum olsak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 2 defa mtv, yılda 1 defa zorunlu sigorta, ortalama 2 yılda 1 zorunlu muayene, istersen yılda 1 kasko, yılda 1 defa bakım, çıkarsa arıza ücretleri, geçtiğin köprü-otoban ücretleri, geçmediğinin köprü-otoban ücretleri, benzin alırken yaklaşık %70 vergi, arabayı sıfır almayı planlıyorsan en az 1 araba da devlete alacak kadar ötv-kdv.



    Yani hepsi bu kadar. Bak 1 paragrafta anlatılacak kadar kısa. Ne kadar güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu adam demiş ki araç aldıktan sonraki yükümlülüklerim neler şu verilen cevaplara bak
  • hayırlı olsun öncelikle kazasız belasız kullanın . araç nedir acaba ? size genel masrafları şöyle anlatayım ben yine de, fikriniz olsun.

    1) motor hacmine ve araç yaşına göre vergilendirme sistemi var. 2 taksitle ocak ve temmuz aylarında ödersiniz. sizinki 1.6 motor olacaksa ve sıfır ise 1035 tl yıllık. 517.5 tl'lik 2 taksit halinde ödersiniz.

    2) zorunlu trafik sigortası, kaza esnasında kusurluysanız karşı tarafa verdiğiniz hasarı karşılayan bir sigorta. yapmama lüksünüz yok. aracı alır almaz yaptırmanız gerekiyor. fiyatları çok değişken, araç sahibinin yaşına , hasarsızlık indirimine vs göre 500'den başlar 1500-2000 lere kadar gidebilir.

    benim 1.4 motorlu aracımın sigortası hasarsızlık indirimiyle 600 tl tuttu. bilginiz olsun diye.

    3) kasko, kaza esnasında siz kusurluysanız zorunlu trafik sigortası sizin aracınızın hasarını ödemez. kasko bu durumda gerekebiliyor. fiyatları trafik sigortasının ortalama 2 katı civarında seyrediyor. yaptırmak zorunlu değil ama bulunduğunuz şehre ve trafik yoğunluğuna göre yaptırmanızı tavsiye ederim. hele bir de tecrübesiz sürücüyseniz mutlaka yaptırın derim.

    4) periyodik bakım. genelde 10 ya da 15 bin km veya 1 sene , hangisi önce dolarsa yaptırmanız lazım. ben yılda 5 bin km yapıyorum buna rağmen her eylül ayında aracımı götürüp yağını filtrelerini vs değiştirtirim.

    5) ağır bakımlar, lastik vs gibi ikincil masraflar. yaş ve km'ye göre aracınızın ağır bakımlarını yaptırmanız gerekir. periyodik bakımın genelde 2-3 katı tutar. ortalama 5 yılda bir yapılır. servis sizi bilgilendirir bu konuda zaten. ayrıca kışı çetin geçen bir yerdeyseniz mutlaka aracınıza aralık- nisan ayları arasında kış lastiği takın.

    6) temizlik, kozmetik bakım masrafları. tamamen size bağlı birşey bu.

    fikir vermesi açısından söylüyorum; 1.4 motorlu (1.6 ile aynı vergi diliminde) aracımın yıllık sabit masrafı 3000-3500 tl civarlarında. umarım maddi olarak sizi zorlamaz bu masraflar. iyi sürüşler :)




  • Once arabayi aliyorsun sonra kufuru basiyorsun. Kufuru basmayacagini saniyorsan o noktada da kesinlikle yaniliyorsun. Ne yigitler gorduk ben etmem diyen, ne kufurler ediyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle düzgünce cevap verenlere teşekkür ederim. Daha sonra arkadaşlar şuan üzerime ne evim ne arabam ne arsam ne tarlam var. Devlete vergi vermiyorum ailem altındaydım hep fakat bazı şeyler oldu tekim şuan da ve bunları hiç bilmiyorum. Adam gibi diyorum ki ilk aracım olacak bana bunları öğreten olmadı. Bundan sonra devlete ne tür şeyler için para ödeyeceğim. Lütfen düzgünce okuyun hala gelipte ne demek vergi vermiyorum diyip durmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için işte böyle bir cevap bekliyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackBurn340 kullanıcısına yanıt
    Anlayan birisi çıktı en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayiyi parçacıları ustaları tanımak gibi zorunlugunda oluyor
  • gerisi çorap söküğü gibi gelecek sen değil onlar seni bulacaklar..

    takıntıların olacak.

    vergi daireleri ile başlayan serüvenin sanayi ve yedek parçacılara doğru giderken.

    mevcut hükümeti eleştirirken bulacaksın kendini

    doğal seleksiyon..
  • Yakıt i, vergi ve küçük sürprizler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrHxor

    Öncelikle düzgünce cevap verenlere teşekkür ederim. Daha sonra arkadaşlar şuan üzerime ne evim ne arabam ne arsam ne tarlam var. Devlete vergi vermiyorum ailem altındaydım hep fakat bazı şeyler oldu tekim şuan da ve bunları hiç bilmiyorum. Adam gibi diyorum ki ilk aracım olacak bana bunları öğreten olmadı. Bundan sonra devlete ne tür şeyler için para ödeyeceğim. Lütfen düzgünce okuyun hala gelipte ne demek vergi vermiyorum diyip durmayın.

    soruyu yanlış sormuşsun yani fazla uzatmışsın, kısaca araba alacağım ama bu konuda bilgim yok, giderleri neler olur diye sorsaydınız farklı yönlere çekilmezdi konu




  • Kesinler : MTV , zorunlu trafik sigortasi , 2 yilda 1 muayene , benzin veya mazot parasi

    Istege baglilar : kasko , kurban , ikinci else sanayi yolu , ekstralar , yikama parasi yada yikama malzemeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.