Şimdi Ara

Araç aldıktan sonraki işlemler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç aldıktan sonra ne gibi işlemler oluyor ve ne gibi masraflar ediliyor..Yaptığım araçtırmalara göre şunlara ulaştım...
    -Ekspertize götürüp kontroller yaptırılıyor.
    -Noterden aracın satışı yapılıyor
    -Ruhsat çıkarılıyor
    -Aracın sanırım muayenesi araç satışında devam ediyor sanırım.
    -Yeniden kasko ve trafik sigortası yaptırmak gerekiyor değil mi?
    -

Başka ne tür işlemler yapılıyor 21 bin ytllik bir araç alacagım sanırım araç masrafının yanında ekspertiz 150 alım satım 500 civarı kasko 1000 civarı sigorta için 500 civarı ...
    Kısacası ne kadar bulundurmam gerekiyor cebimde...

• Devır masrafı 500 cıvarı, sıgorta yenılenecek ona bısey dıyemem aracın modelıne gore ortalama 1000tl kasko desek ettı 1500, sıgorta sız 500 demıssınız ettımı 2000. Ivırı zıvırı derken 2200 gıbı bır fıyata patlar gıbıme gelıyor. Ezpertız harıc. Onun ıcınde servısıne gıdın 50 lıraya yaptırırsınız. 150 cok.
  • Daha önce anlatmıştım ama tekrardan anlatayım.

1-Aklında soru işareti kalmasını istemiyorsan ekspertize sokturuyosun aracını. 75-100 TL
    2-Satıcıyla beraber notere gitmeden önce ;
    - Motorlu taşıt vergi dairesinden alınmış borcu yoktur kağıdı. Borcu varsa satıcı ödesin.
    - Satıcı aracını banka kredisiyle almışsa rehini kaldırmak için ilgili bankadan temiz kağıdı.
    Bu kağıtla beraber bağlı olduğu trafik şubesine gidilerek aracın satılmasına maruz yoktur belgesinin alınması lazım.
    Noter devir işlemleri aracın piyasa fiyatına göre değişmekte. Bizim araç 17.500 TL değerindeydi ve 230 TL kestiler. Yanınızda vesikalık resimler olmalı ve ruhsatın çift nüsalı aslı.
    3- Noter satış kağıdının aslı ile bulunduğunuz ildeki trafik şube müdürlüğüne gidin. Bu müdürlüklerin yanlarında trafik müşavirliği büroları vardır. 10 TL karşılığında EK-1 formunu doldurup teslim edilcek vaziyette size evraklarını verirler.
    4- Evrakları alıp trafik şube müdürlüğüne teslim edin. Burdada 45 Tl veriyorsunuz. Ertesi günde yeni ruhsatınızı alıyorsunuz. Tabi yoğunluğa göre değişir.
    5- Araç sizin üzerinize geçtikten sonra adından da anlaşıldığı gibi Zorunlu Trafik Sigortası yaptırıyorsunuz. Buda bulunduğunuz ile göre değişir. İstanbul : 280 TL
    6- Ruhsatın ikinci nüsasında araç muayanesinin hangi tarihe kadar devam ettiği yazar.
    7- Kaskoda ise aracınızın piyasa değerine göre rakam verilip taksitlendirme yapılır. Full kasko yaptırmayı tercih ediniz bütün teminatları gözden geçiriniz. 17.500 değerinde aracımıza yıllık 910 TL tutarında AK Sigortadan kaskolattırdık.
    Kısacası bütün bu işlemler ve diğer cart curtlar için yanınızda 600-700 TL bulundurun.
    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.

• PEki bir soru sormak ısterım. Eskıden bılırsınız bır aracın satısını ustumuze alabılmek ıcın 3-4 gun gıtgel yapardık.Artık oylemı yoksa o ıse de cozum buldular mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

PEki bir soru sormak ısterım. Eskıden bılırsınız bır aracın satısını ustumuze alabılmek ıcın 3-4 gun gıtgel yapardık.Artık oylemı yoksa o ıse de cozum buldular mı?

Noterdeki olay 15 dk. Yeni ruhsat çıkartmak 1 gün sürüyor oda şubedeki yoğunluğa göre değişir. Şubede tanıdığın varsa yarım günde bütün işlemleri halledebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfaction

quote:

PEki bir soru sormak ısterım. Eskıden bılırsınız bır aracın satısını ustumuze alabılmek ıcın 3-4 gun gıtgel yapardık.Artık oylemı yoksa o ıse de cozum buldular mı?

Noterdeki olay 15 dk. Yeni ruhsat çıkartmak 1 gün sürüyor oda şubedeki yoğunluğa göre değişir. Şubede tanıdığın varsa yarım günde bütün işlemleri halledebilirsin.

Tesekkurler cevabınız için. Bizde önümüzdekı hafta arac devır ıslemlerı ıcın ugrasacagız o yuzden sormustum. Trafık muamelecısı ıle sordugumda 300lıra ıstedı o parayı vermekte acıkcası ıcıme sınmedı acıdım yanı.
  • quote:

quote:

quote:

Tesekkurler cevabınız için. Bizde önümüzdekı hafta arac devır ıslemlerı ıcın ugrasacagız o yuzden sormustum. Trafık muamelecısı ıle sordugumda 300lıra ıstedı o parayı vermekte acıkcası ıcıme sınmedı acıdım yanı.

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Muamelecinin bi esprisi yok onuda belirteyim. Taş çatlasa 1 gün sonra yeni ruhsatınızı alırsınız. Zaten evrakları teslim ettikten sonra ordaki görevli memur şimdilik ruhsatsız trafiğe çıkabilirsiniz demişti. Pekde mühim değil 1 gün sonra çıkmış 1 hafta sonra çıkmış.

Kasko içinde en az 10 yerden teklif alın sigortalar arası saçma sapan fiyat farklılıkları olduğu gibi acentalarda da bu durum söz konusu. Herkes tarafından bilinmiş sigortadan kasko yaptırmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sfaction -- 31 Ağustos 2009; 23:02:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasko mecburı olarak banka uzerınden yaptırılıacak. Kredılı alım yapıldıgı ıcın banka kendı kaskosu uzerınden kasko zorunlulugu ıstemekte. O da 950tl olarak belırtıldı 12 taksıte boldurduk bızde.
  • Teşekkürler Arkadaşlar..Kasko dahil 2000civarı bir para tutuyor o zaman..

Ben kredi çekerken %50sini çekeceğim geri kalanı hazır gibi..Çektiğim kısmınıda taşıt kredisi ile değil ihtiyaç kredisi ile çekeceğim.Ne olur ne olmaz belki satmak istersem rehinli araç olmasın diye artık kaskoyuda ayrıca yatırırım..
  • zamanın varsa alım satım işlemlerini kendinin yapmanı tavsiye ederim. ben kadıköy trafik şubeden işlemlerimi kendim yaptım. evrakları verip birde 80(veya 90) lira harcı yatırdıktan sonra ertesi gün ruhsatını teslim alabiliyorsun.
  • quote:

Daha önce anlatmıştım ama tekrardan anlatayım.

1-Aklında soru işareti kalmasını istemiyorsan ekspertize sokturuyosun aracını. 75-100 TL
    2-Satıcıyla beraber notere gitmeden önce ;
    - Motorlu taşıt vergi dairesinden alınmış borcu yoktur kağıdı. Borcu varsa satıcı ödesin.
    - Satıcı aracını banka kredisiyle almışsa rehini kaldırmak için ilgili bankadan temiz kağıdı.
    Bu kağıtla beraber bağlı olduğu trafik şubesine gidilerek aracın satılmasına maruz yoktur belgesinin alınması lazım.
    Noter devir işlemleri aracın piyasa fiyatına göre değişmekte. Bizim araç 17.500 TL değerindeydi ve 230 TL kestiler. Yanınızda vesikalık resimler olmalı ve ruhsatın çift nüsalı aslı.
    3- Noter satış kağıdının aslı ile bulunduğunuz ildeki trafik şube müdürlüğüne gidin. Bu müdürlüklerin yanlarında trafik müşavirliği büroları vardır. 10 TL karşılığında EK-1 formunu doldurup teslim edilcek vaziyette size evraklarını verirler.
    4- Evrakları alıp trafik şube müdürlüğüne teslim edin. Burdada 45 Tl veriyorsunuz. Ertesi günde yeni ruhsatınızı alıyorsunuz. Tabi yoğunluğa göre değişir.
    5- Araç sizin üzerinize geçtikten sonra adından da anlaşıldığı gibi Zorunlu Trafik Sigortası yaptırıyorsunuz. Buda bulunduğunuz ile göre değişir. İstanbul : 280 TL
    6- Ruhsatın ikinci nüsasında araç muayanesinin hangi tarihe kadar devam ettiği yazar.
    7- Kaskoda ise aracınızın piyasa değerine göre rakam verilip taksitlendirme yapılır. Full kasko yaptırmayı tercih ediniz bütün teminatları gözden geçiriniz. 17.500 değerinde aracımıza yıllık 910 TL tutarında AK Sigortadan kaskolattırdık.
    Kısacası bütün bu işlemler ve diğer cart curtlar için yanınızda 600-700 TL bulundurun.
    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.

teşekkürler

• Malesef Türkiyede bürokrasi çok zaman alıyor. Oraya git oraya gel, şurdan git şunu hallet sonra gel buraya. Ama mecburuz yapacağız . . .
  • noterden satışı aldıktan sonra sigortanı yaptırıp aracın devrini alıyorsun. bütün bu işlemler toplam iki gün sürüyor. ikinci gün sadece ruhsatı almaya gidiyorsun. dediğin gibi çok uzun sürmüyor. sonuçta araba alıyorsun, bisiklet değil.
    quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

Malesef Türkiyede bürokrasi çok zaman alıyor. Oraya git oraya gel, şurdan git şunu hallet sonra gel buraya. Ama mecburuz yapacağız . . .
  • aynı mesaj iki defa gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 1 Eylül 2009; 11:37:23 >
  • quote:

Devır masrafı 500 cıvarı, sıgorta yenılenecek ona bısey dıyemem aracın modelıne gore ortalama 1000tl kasko desek ettı 1500, sıgorta sız 500 demıssınız ettımı 2000. Ivırı zıvırı derken 2200 gıbı bır fıyata patlar gıbıme gelıyor. Ezpertız harıc. Onun ıcınde servısıne gıdın 50 lıraya yaptırırsınız. 150 cok.

Ben pazartesi günü 2008 Seat Ibiza için yaptırdım 177 TL bayıldım neyseki araç buna deydi
  • Hayırlı olsun arkadaşlar. Aracı almakla bitmiyor cidden.
    Alana kadar herşey güzel o ruhsat eline geçincede hesap makinasını çıkartıp aracın yıllık masraflarını hesaplamaya başlıyosun. Dumur durumu.
  • Usul olarak işlem ücretleri kime aittir?
  • quote:

Hayırlı olsun arkadaşlar. Aracı almakla bitmiyor cidden.
    Alana kadar herşey güzel o ruhsat eline geçincede hesap makinasını çıkartıp aracın yıllık masraflarını hesaplamaya başlıyosun. Dumur durumu.

Aynen katılıyorum.. Hiç Kullanmasan masraf, Kullansan Masraf.. Hesap Makinesi bile yetmiyor masrafları hesaplamaya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatroxx

Usul olarak işlem ücretleri kime aittir?

Bence satın alan kişiye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.