Şimdi Ara

Arabayı yüksek devirde sürmek zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabayı babam kullanırken düşük devirde kullanıyor. Neredeyse yarı yarıya az yakıt yakıyor. Ben yüksek devirlerde kullanıyorum arabayı performans açısından babama göre daha iyi sonuç alıyorum ama yakıt fazla gidiyor
    Merak ettiğim şu
    Arabayı 5000+ devirde kullanmak motora veya diğer parçalara zarar verir mi? Yalnız aracı hep öyle kullanmıyorum. Aklıma gelince şehir içinde ve yüksek eğimle yerlerde kullanıyorum. Bu zarar verir mi araca?
    Teşekkürler
    Not( Araba 2013 Kia Rio )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor sıcaklığı normal ısısına ulaşmadan yapmak fazla zarar verir. Ama normalde çok zararlı olmasada motor ömrü çevrilen devirle alakalı olduğundan iyi olduğu söylenemez.
  • Bakımlı ve atmosferik bir arabada çok sık ve yüksek devirde uzun süre kalmamak şardıyla kısa vadede pek bi zararı olmaz aksine kurumlar yanar faydası bile olabilir.
  • Çok fazla sure yüksek devirde sürmek tehlikelidir bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence uzun süre olmucaksa zararı olmaz çünkü adamlar bi yazılımla kaç beygir arttırıyo demek ki bu motorların dayanabileceğinden çok daha az gücü kullandırtıyolar o yüzden sıkıntı çıkmaz bence.
  • Yağ eksiltebilir.
  • 3 bin devirden sonrası gereksiz yakıt harcamasıdır bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı vurdurmak zararlı mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu konuda çok tecrübeliyimdir
    94 model broadwayimiz var şuan 196.000 km de hiç tüp takılmadı 120.000 km lerde almıştık 13 yıl önce babam çok temiz kullanırdı araba çok iyi kaçıyordu yüklü düz yolda 170 yapardı belirgin daha iyi hızlanırdı ama araba nezaman benim elime geçti düz yolda 160 ı geçemez oldu hızlanması 15 16 sn lere geriledi bende zorluyorum baya ama gereksiz gerçekten okadar zorlamak ayda yılda bir 2 veya 3. vitesde biraz devirlendir tam güç altında o kendine gelir

diğer bir örnek de kuzenin symbol 2007 de sıfır aldılar kuzen çok zorlardı ilk geceden kesiciyi geçmeyi filan başardı yaklaşık 60 70.000 km lere kadar iyi gitti araba diğer symbollerden bariz daha iyidi şuan diğer symbollerden kötü durumda nerdeyse bizim broadway ile kafa kafaya gidecek halde
    yani fazla zorlama forumdan biri söylemişti çok hoşuma gitmişti böksörlerde öyle gençlikleri çok kuvvetli olur ölümleride erken olur ama demişti çok haklıydı (tam hatırlamıyoru öyle bişeydi)
    buda videoları
    https://www.youtube.com/watch?v=HMUL0spwtRk
    https://www.youtube.com/watch?v=YuGtZEZUY0Y

• Turbolular denemesin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.