Şimdi Ara

arabayı vurdururken volan dişlisi dönermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arac bostayken ılk calıstırmada mars motorunun ıcındekı kucuk dişli uzayıp,volan dişlisinin dişlisine gecıyor
    sonra kontaga basınca,mars motoru dıslısı döner ve volan dıslısının dondurur
    volan dıslısı dondugunde krank mılını yukarı assagı haraket ettırır ve o arada benzın ve atesleme gelır arac calısır
    bu tamam

mesela mars motoru bozulursa,ıcındekı dıslı volana deysın yada deymesın sonucta bozuk ıse bır ıslevı yok,söküp atsanda olur

aracı vıtese takıp ıttırıp vurdururken,volan dıslısı her turlu donermı eger donerse krank mılıde doner o zaman

bide arac yolda gıderken volan dıslısı sureklı doner degılmı yanı krank mılı döndükce volanda her zaman daima döner o halde

• Ya bir şeyler biliyorsun yada hiçbir şey bilmiyorsun. Volan dişlisi krankı döndürüyorsa krank kendi gücüyle dönerken de volanı çevirmez mi ? Şanzımanına motordaki gücü aktaran baskı balatan hangi parça üzerine bağlı ?
  • butun parcaları tek tek okuyorum kafam karısıyor arastırıyorum aslında
    arac bostayken marsa basınca arac ılerı atılmaz,vıtesteyken aracı calıstırdıgımızda ılerı atılır,yanı vıtesteyken volan tekerlere baglı ok
    o yuzden arac haraket halındeyken marsa basılmaz yoksa volan zarar gorur dıyorlar,aslında haraket halındeyken
    bosa atıp calıstırabılıyoruz.bu durumda debrıyaja basınca volan serbest kalıyor,debrıyajı bırakıp vıtese bındırınce volan motora baglanıyor...sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 26 Şubat 2020; 23:0:37 >
  • troll olma ihtimali yüksek. volan motorun parçası zaten. normalde marş motoru volanı döndürür, aracı vurdururken tekerlek şanzımanı şanzıman balatayı balata da baskıya yapışıp volanı döndürür
  • Normalde ne oluyorsa tam tersi oluyor...
  • Volan motora bağlı debriyaja basarsan veya boş viteste dönmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Volan motora bağlı debriyaja basarsan veya boş viteste dönmez.
    Ben volan dişlisi pistonlar hareket ettiği sürece döner diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yarım Debriyaj Silkeleme
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tşk ler

olayı anladım,peki ben mars motorunu söktüp bakyırsam dişliler erimişse bakım yapılsa
    bu arada volan dişlisinin dişlileri,usta tarafından mars motoru yerınden cıkarıldıgı ıcın gorunmesı lazım
    bu dişliler elle çevrılıp tek tek kontrol edılebılırmı,vıtes bosa atılsa volan dıslısı elle cevrılırmı
    ıllakı debrıyaj plaka sökülmesine gerek yok değilmi
  • Volan doğrudan krank miline bağlıdır. Boştayken veya debriyaja basılıyken dönme momenti rölanti devrinde devam eder. Araç stop etmişse volanda durmuş demektir.

Vurdurma işleminde araç viteste hızlandırılır daha sonra kavrama sağlanıp ani bir hareketle volanın dönmesi ve motorun çalışması sağlanır.

Ani gelişen bir işlem olduğu için zorunda kalmadıkça başvurulması tavsiye edilmez.

Sente ayarı kaçabilir, triger kayış/zincir kopabilir, volan dişlisi kırılabilir gibi gibi bazı ciddi ve maliyetli sorunları beraberinde getirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

tşk ler

olayı anladım,peki ben mars motorunu söktüp bakyırsam dişliler erimişse bakım yapılsa
    bu arada volan dişlisinin dişlileri,usta tarafından mars motoru yerınden cıkarıldıgı ıcın gorunmesı lazım
    bu dişliler elle çevrılıp tek tek kontrol edılebılırmı,vıtes bosa atılsa volan dıslısı elle cevrılırmı
    ıllakı debrıyaj plaka sökülmesine gerek yok değilmi
    marş motoru söküldüğünde elinizde çevirebileceğiniz kadar bir boşluk olmayacak ufak bir delikten dişlileri görebilirsiniz.

volan doğrudan kranka bağlı çevirmesi o kadar basit değil. bir kişi marş motorunun söküldüğü kısımdan dişlileri kontrol ederken ikinci bir kişide volan kasnağından lokma takımıyla yavaş yavaş motoru döndürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

marş motoru söküldüğünde elinizde çevirebileceğiniz kadar bir boşluk olmayacak ufak bir delikten dişlileri görebilirsiniz.

volan doğrudan kranka bağlı çevirmesi o kadar basit değil. bir kişi marş motorunun söküldüğü kısımdan dişlileri kontrol ederken ikinci bir kişide volan kasnağından lokma takımıyla yavaş yavaş motoru döndürür.

Alıntıları Göster
    tsk ler guzel bılgıler oldu
    bende sıyırma sorunu var ondan konu actım ama yenı bılgıler ogrendık cunku ben sadece arıza konusu degıl cok yonlu arastırıyorum soruyorum,mıllete kalsa sadece mars motoru der konu kapanır oysa bırde dıger acıdan bakıyorum
    yada dıslıler yok farzedıp ona gore sorular soruyorum ıncelenmıs oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.