Şimdi Ara

Arabayi hiç yıkatmasak ne olur? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

2 gün önce araca baktığımda sanki off road yapmışım gibi bir hal vardı.Yıkamacıya götürecekken yağmur başladı.Tertemiz oldu şimdi.

İç temizliğini hiç aksatmam.Ailecek arabanın başına gidip çok aşırı detaylı temizleriz.Buhar makinası aldım.Jantlar,koltuk,cam vs. için çok işe yarıyor.

Yakın zamanda basınçlı yıkama makinesi alacağım.Köpürtme aparatı da aldım mı tadından yenmez.

hocam yakında arkadaşalrınız oto kuaför dıye size gelirlerse şaşırmayın baya teçhisatlısınız sizi tebrik ediyorum 10 dakikadır formu okuyorum nedense çoğu aracın temizliğine önem vermiyor

• avm otoparklarında falan güzel olur
    langur lungur gezemezler yanında
    bide arkaya yazılar yazarlar
    bi müşterim sürekli pis görünce ''beni yıkamasanda olur'' yazmıştı
  • Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama illa ki yağmur yağar temizlenir araba. İsteseniz de kirli kalmaz kolay kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: famouse

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

2 gün önce araca baktığımda sanki off road yapmışım gibi bir hal vardı.Yıkamacıya götürecekken yağmur başladı.Tertemiz oldu şimdi.

İç temizliğini hiç aksatmam.Ailecek arabanın başına gidip çok aşırı detaylı temizleriz.Buhar makinası aldım.Jantlar,koltuk,cam vs. için çok işe yarıyor.

Yakın zamanda basınçlı yıkama makinesi alacağım.Köpürtme aparatı da aldım mı tadından yenmez.

hocam yakında arkadaşalrınız oto kuaför dıye size gelirlerse şaşırmayın baya teçhisatlısınız sizi tebrik ediyorum 10 dakikadır formu okuyorum nedense çoğu aracın temizliğine önem vermiyor

Bir çok arkadaşım ısrar etmişti aracını temizlemem için. Kendi aracım olunca her şey farklı oluyor.

• Hiç bir şey olmaz , zaten önemli olan dış deil iç temizliğidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andromedaxe -- 13 Nisan 2013; 0:41:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama illa ki yağmur yağar temizlenir araba. İsteseniz de kirli kalmaz kolay kolay.

Ankara'da yağmur yağdığı zaman temiz kalabilen 1 tane araba bulamazsın :)
  • bence büyük bir zararı yok. ama şuda var: tozlu bir arabanın zamanla içi de toz topluyor. mesela geçen gün ön camın içini sileyim dedim mendil kapkara oldu. arabayı en kötü 2-3 haftada bir yıkatmak lazım. gerçi ben ayda bir anca yıkatıyorum o ayrı konu
  • kirli halde camları açıp kapadıkça camlar çizilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d/r

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

bişey olmaz aksine güneşin yakıcı etkisinden korunmuş olur , ha bir de üstüne beni yıksa yazarlar

o eskidendi...geçenlerde benim arabanın üzerine '' beni hamama götür'' yazmışlardı

işte bu süpermiş yaw, ilk kez duydum

• Haftada 1 kere Iç-Dis yikatiyorum.icinde surekli gazelete serili. Paspaslarda leke yok hic yikanmadi. Fabrika cikisli sifir paspaar arabasini yikatm€ayanlari hic anlamam

• Valla eski model aracım varken ayda 1 kafi idi. Şimdi yeniyi alınca mecbur yıkatacağız

Yıkanmazsa ne mi olur? Araç beyaz ise zamanla kir araca siner. Tıpkı sigara dumanının sindiği gibi. Eski aracı yıkatırken bir baktım, araç yıkanmış ama elini kaputta gezdiriyorsun kir geliyor hala. Ovalıyorsun alttan beyaz tabaka çıkıyor filan
  • en iyisi o zaten.. yıkatmadıgınız için araç üzerinde oluşan kir tabakası doğal bir koruma sağlar... benim araba sadece yıllık bakımlarda servis te yıkanır... 4*4 üm ise yagmur gördükçe yıkanır...
  • Haftada bir yıkarım kendim. Hem yikamayi seviyorum hem de zaman geçiyor.

• Bol bol kılcal kalın derin çizilir
    Başka bir bakış açısı bende haftada en az 2-4 yıkatıyorum bende de kılcal çizikler var
  • araba yıkama parasını geçtim cok uzun suruyor.

ben benzincilerde yıkatıyorum 2 dkda :) 4-5 ayda bir de sonax.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

Polis durdurup aracin yeni rengini ruhsata islettirebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olacak önüne gelen her çocuk arabanın camına bagaj kapagına kaputuna beni yıka yazar boyanın anası ağlar. denemesi bedava yollarda kirli arabaların bagaj ve kaputunda beni yıka yazısını görmeyen yoktur sonra boya korumacıların kapısını çalarsınız :)
  • Kirli araç iyidir, çamurluğa yaslanmazlar, üzerine oturmazlar. Yaz kış aracı kirli kullanmaya çalışırım (özel durumlar hariç). Değil üzerine yazı isterlerse şiir yazsınlar. Kılcal çizik olayına da hayatta takılmam, dışarıda duruyor bu araç illaki çizilecek, kozmetik olarak zarar görecek zamanla.
  • Uzun süre yıkatmayınca boya ve vernik üzerindeki kirler, topraklar rüzgar ile birleştiğinde ciddi şekilde çizilmelere yol açıyor. Benim başıma geldi. Sizde dikkat edin beyler. Boya koruma veya seramik yoksa bir de boya fabrikasyon olarak kalitesiz ise kaçınılmaz son.

• 1 yıl boyunca yıkanmayan araba videosu fikir verebilir,

https://youtu.be/GtSZoIlS0y4

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.