Şimdi Ara

Arabayı Arada Bir Zorlamak mı Lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımız 1.5 2005 nissan almera. (1245 kg) Araba yokuş gördümü vites 5-4-3 diyerek düşüyor. insan uzun yolda sollamaya korkuyor. Araç şehir içinde hiç 3 bin devri geçerek kullanılmadı ve ş.dışındada hiç hız yapılmıyor. Ustalarda hiç sorun olmadıgı söylüyor. Bujiler yeni değişti. Soun Nedir çözemedik . Acaba Arada bir zorlamak mı gerekiyor moturu. ? teşekkürler.

Not: arac daha 30 Binde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 21 Ağustos 2011; 9:23:55 >

&amp;amp;amp;amp;quot;Benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir, sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum, hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım... bazı rüyalar da gerçek olur. müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır.&amp;amp;amp;amp;quot; Erkan Oğur...
  • uygun viteste çıkın yokuşu.
    2500 devir 90 km hızla ortalama üzeri bir bayırı hız kaybetmeden çıkamayacak güç ağırlık oranına sahip bir aracınız var.
    gerekirse bayıra 4. vites 3000 devir üstü girin benzinli aracın yükselen devirlerdeki artan gücünü kullanın.
  • bncede öyle. ancak bir otomobil seri üretime geçmeden önce yüzlerce testten geçiyor sonuçta. E normalk bir yokuşu normal devirlerde çıkamayacak arabayı heralde üretmezler . (Kendi düşüncem ) . Halk arasında motor açma diye tabir edilen şeyimi yapmak lazım acaba . Yani motor boglmuş felan olabilirmi?. Teşekkürler
    &amp;amp;amp;amp;quot;Benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir, sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum, hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım... bazı rüyalar da gerçek olur. müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır.&amp;amp;amp;amp;quot; Erkan Oğur...
  • motor açma, rodaj ve diğer benzerleri birer şehir efsanesinden başka bir şey değil. artık ihtiyaç olan pürüssüzlükte ve kusursuzlukta parçalar üretilebiliyor. parçaların birbirine uyumsuz olması gibi bir durum yok. parçalar birbirine uyumsuz olsa birbirini aşındırır ve araç çok geçmeden bir yerde yığılır kalır.

rodaj eskiden vardı. eski model arabalar için bu konuşulabilir. veya sonradan motoru revizyona girmiş olanlar için. aracınız kaç beygir? motor gücü nedir? belki de kullanmanız gerekenden düşük bir devirle aracınızı kullanıyorsunuzdur. zamanla aracınıza alışırsınız. anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla bir sorun olduğunu sanmıyorum.
  • 98 beygir bahsettiğiniz ağırlık için şehir içi kullanım konusunda gayet yeterli aslında. uzun yolda uzun süreli yokuşlarda da boğulmaz.

cep yakma konusuna gelince yokuşlarda malesef biraz cebimizden feragat etmek zorundayız. düz yolda sadece yatay vektörleri karşılayan yakıtı tüketmemiz gerekirken, yokuşlarda aynı zamanda araç ağırlığından ve yüklerinden doğan vektörlerin de karşılığı olan yakıtı tüketmek zorundayız. o nedenle bütçemizi biraz zorlayacak olsada yokuşta biraz gaza basmakta fayda var. aracınızı iyi günlerde kullanın inşallah.

Orijinalden alıntı: modifix06

aracımız 1.5 2005 nissan almera. (1245 kg) Araba yokuş gördümü vites 5-4-3 diyerek düşüyor. insan uzun yolda sollamaya korkuyor. Araç şehir içinde hiç 3 bin devri geçerek kullanılmadı ve ş.dışındada hiç hız yapılmıyor. Ustalarda hiç sorun olmadıgı söylüyor. Bujiler yeni değişti. Soun Nedir çözemedik . Acaba Arada bir zorlamak mı gerekiyor moturu. ? teşekkürler.

İlk zamanlarda corsam ile aynı sorunu yasıyordum ta ki arabayı 3-4 günlüğüne bir arkadasıma verene kadar araba Bi geldi sanki arabanın beygiri artmiş motoru değişmiş gibi ufak Bir dokunuşta koltuğa yapistiriyor 2 ile çıkamadığım yokuşları 3 ile zorlanmadan çıkıyor ustama sordum devirsiz düşük devirlerde sürekli kullandığın İcin pistonlar yeterli kasılmayı yapmıyor yapmayinca da motor sağır kalıyor arakadasin 3000 devrin Uzerinde kullandığı İcin motor açılmış dedi ve şu tavsiyelerde bulundu

1- Arada bir haraket etmeden önce ara gaz ver 4500 devirin üzerine çık

2- yokuşlarda 3500 devirde vites degistir 80-90 km/h harici 2500 devirin altında kullanma zira bu hızlarda 2500 devirin altına düşmen ekonomi getirir dedi harici düşmen ise kurumlasmaya sebep olur motor zamanla sagirlasir dedi

3- arada bir arabayı otoban gibi yerlerde 3000 devirin Uzerinde kullan yüksek devir kurumlasmalari yakıp atar ve motor canlanır dedi

Tavsiyelerine uydum herhangi Bi sıkıntım kalmadı size de tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 21 Ağustos 2011; 10:41:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • motor sağırlaşmasının düşük devirle ilgisi yok. yüksek devir bazen kurumları atmada yardımcı olabilir ama aynı zamanda zarar da verebilir.

kısaca motor sağırlaşması diye bir şey de yok. motorda kurum oluşması var. kurum oluşan motorda da temizlik yapmak gerekir, yüksek devirle kullanıp motora zarar verme riskini göze almak doğru değil.

eğer motorda bir kurumlaşma söz konusu ise carbon cleaner isimli bir ürün var. kullanırsanız geçer.

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

motor sağırlaşmasının düşük devirle ilgisi yok. yüksek devir bazen kurumları atmada yardımcı olabilir ama aynı zamanda zarar da verebilir.

kısaca motor sağırlaşması diye bir şey de yok. motorda kurum oluşması var. kurum oluşan motorda da temizlik yapmak gerekir, yüksek devirle kullanıp motora zarar verme riskini göze almak doğru değil.

eğer motorda bir kurumlaşma söz konusu ise carbon cleaner isimli bir ürün var. kullanırsanız geçer.

aracın kitapçığında bile arasıra yüksek devirlerde kullanın diyor. ve kesinlikle motorda sağırlaşma diye bir şey var. aynı motoru tempolu alıştırırsanız, temposuz olan ile fark oluyor. her
  • benzinli araçlarda belirli zamanlarda yüksek devirli kullanım motoru temizler.ünlü carbon clean işleminin benzeri için otobana çıkıp biraz devir çevirerek kullanmak motorda biriken kurum vs nin temizlenmesini sağlar yukarıda arkadaşın belirttiği gibi.
    Arac sene başı 66.000km deydi şimdi 104.000km oldu, oğlum çok sakin kullanırdı otobanda 120 geçmez, ben aldığımda hızlanınca 140km zor geliyordu şimdi sıkışdırınca 170-180km buluyor daha seri oldu bizim hitler motoru, yanlız tahmin ediyorum fazla sıkışdırdığım için geçenlerde servise götürdüğümde Karter sekmandan yağ kaçırmaya başlamış bize epey tuzluya mal oldu. Burda demek istediğim araç herzaman alt devirlerde kullanınca sağırlaşıyor yanlız benim gibi sıkışdırırsan sorunlarda gördüğünüz gibi çıkabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex-Diesel -- 21 Ağustos 2011; 11:09:30 >

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

aracımız 1.5 2005 nissan almera. (1245 kg) Araba yokuş gördümü vites 5-4-3 diyerek düşüyor. insan uzun yolda sollamaya korkuyor. Araç şehir içinde hiç 3 bin devri geçerek kullanılmadı ve ş.dışındada hiç hız yapılmıyor. Ustalarda hiç sorun olmadıgı söylüyor. Bujiler yeni değişti. Soun Nedir çözemedik . Acaba Arada bir zorlamak mı gerekiyor moturu. ? teşekkürler.

İlk zamanlarda corsam ile aynı sorunu yasıyordum ta ki arabayı 3-4 günlüğüne bir arkadasıma verene kadar araba Bi geldi sanki arabanın beygiri artmiş motoru değişmiş gibi ufak Bir dokunuşta koltuğa yapistiriyor 2 ile çıkamadığım yokuşları 3 ile zorlanmadan çıkıyor ustama sordum devirsiz düşük devirlerde sürekli kullandığın İcin pistonlar yeterli kasılmayı yapmıyor yapmayinca da motor sağır kalıyor arakadasin 3000 devrin Uzerinde kullandığı İcin motor açılmış dedi ve şu tavsiyelerde bulundu

1- Arada bir haraket etmeden önce ara gaz ver 4500 devirin üzerine çık

2- yokuşlarda 3500 devirde vites degistir 80-90 km/h harici 2500 devirin altında kullanma zira bu hızlarda 2500 devirin altına düşmen ekonomi getirir dedi harici düşmen ise kurumlasmaya sebep olur motor zamanla sagirlasir dedi

3- arada bir arabayı otoban gibi yerlerde 3000 devirin Uzerinde kullan yüksek devir kurumlasmalari yakıp atar ve motor canlanır dedi

Tavsiyelerine uydum herhangi Bi sıkıntım kalmadı size de tavsiye ederim

1 numara dizel araçlarda yapılmamalı.
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/

• quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

motor sağırlaşmasının düşük devirle ilgisi yok. yüksek devir bazen kurumları atmada yardımcı olabilir ama aynı zamanda zarar da verebilir.

Tam söyleceklerim yazılmış vallaha.Ayrıca motor sıcakken 1.ve 2. viteste 5,500 devire kadar basarak hızlanın.Bişey olmaz.Sonuçta aracınız motor ömrüne zararlı olan devir de zaten devir kesiciye giriyor.Boş yolda bi kere 0 100 km denemesi yapsanız kendine gelir araç.
    Yokuşları çıkarken de örneğin 5.vites 3,000 devir 100 km ile gidiyorsunuz.yokuşa çıkmadan önce ya hızınızı 120 130 km'ye artırın ya da 4 . vitese geçin.

• Rampaları arabanın gittiği hızda değil, sizin gitmek istediğiniz hızda çıkabilmek için vitesle oynamalısınız.
    Benim aracımın ilk üç viteste çok iyi çekiyor, 4 ve 5 te ise sadece gidiyor. Yerine göre 3. vitese çekip 140 km hızla rampa çıkıyorum.
    Benden önceki sahibi de epey üksek devirlerde kullanmış.Ben alalı 65bin km yaptım. Aracım 215 bin kmde. Ama yağ yakma,eksiltme yada hararet gibi herhangi bir sorunu yok.

Almera da benzer karakterdedir diye düşünüyorum. Cebinizi yakacak diye basmayıp, yüksek viteste gaza abanarak motoru boğarsanız başka türlü cebiniz yanar.
  • Teknik olarak mantıklı gelmesede motorun sağırlaşması varki düşük devirli uzun süre kullanım sonucu özellikle sübaplarda kurumlanma meydana geliyor ,benzinin hem yanma odasına türbülans la homojen bir karışım sağlayacak şekilde girmesi engelleniyor hemde düşük devir kullanımı sonucu sübaplarda macun misali karbon oluşuyorki sübaplarda tam olarak kapanmıyor .

Bunu ben 2000 yılında shell in çıkardığı kurumu temizleyen yakıtı kullandıktan sonra gözlemlemiştim.Devirlenme isteği çok açık şekilde artmıştı ve ufak gaz tepkilerine bile istekle çevap veriyordu.

Bu arada aracınız o zaman da rakibi olan golf4 astrag gibi aarçlara göre ara hızlanmalarda 3 ve daha fazla zamanlar civarında daha kötü dereceleri türkiyedeki testlerde görmüş ki motor hacmi1.5lt olduğundan ve motor hacminin yerini hiçbirşey tutmayacağından performans yönünden bir miktar kısıtlanmış.

Benim de bazen yaptığım gibi yüksek devirlerde motoru kullanmak ekonomik yönden sizi zorluyordurki bu yüksek devirin bir kısmını uzun yokuşları inerken vites küçülterek yaptırırsanız cebinizde rahat olur.

• Aracınız benzinli olması lazım. Benzinli motorlar gücünü dizellere oranla daha yüksek devirlerde ortaya çıkarıyor. 5. viteste 90-100 km hızla giderken yokuş çıkmak yerine aynı hızlarda 4. viteste daha yavaş düştüğünü göreceksiniz.
  • Teşekkürler arkadaşlar tam aklımdaki şeyleri yazmışssınız.Ben tam bilgim olmadıgı için emin olmak istemiştim. 6000 devrde veriyor arac tum torkunu bunu biliyorum ama sureklı yapmak cok cep yakacagı ıcn yapmıyorduk. artık arada bir otobanda devir ceviririz artık. başka düşünceleri olan arkdslar varsa bekliyorum. teşekkürler
  • quote:

Turbosuz hayat.

Eski günler gözümde canlandı.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Anlattığınız şeyler LPG'li araçlar için de geçerli mi arkadaşlar. Benzer sorun bizim araçta da var. Dacia logan LPG'li aracımız yokuşlarda ciddi olarak çekişten düşüyor. İstanbul Ankara otoyolunda 4. vitese düştüğüm oluyor. Sibop ayarı mı yapmak gerek. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.