Şimdi Ara

Arabaya Kapasitör Nasıl Bağlanır Sorusuna Cevap BURADA !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
25.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelike resimde gösterdiği gibi + yani akuden ve amfiden gelen kabloyu kapasitöre bağlıyoruz 2. kutup başından çıkaracağınız kabloyuda aynı şekilde amfinin gnd yazan çıkışının sabitlenmiş olduğu yere aynı şekilde bizde bağlıyoruz ( amfiye bağlanmıyor unutmayın ) işlem bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Extra Sorusu olan arkadaşlar alıntı yaparak daha erken cevap alabilirler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygamer -- 8 Şubat 2013; 17:03:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Kapasitör Nasıl Bağlanır?

Bir arabanın ses sistemine kapasitör bağlamak, voltaj dalgalanmalarını azaltarak amplifikatörün daha verimli çalışmasını ve ses kalitesinin iyileşmesini sağlar. İşte arabaya kapasitör bağlama adımları:

Malzemeler:

• Kapasitör
    • Anahtar
    • Kablolar
    • Pense veya tornavida

Adımlar:

1. Kapasitörün Bağlantı Şemasını Belirle: Kapasitörünüzün üzerinde genellikle bir bağlantı şeması bulunur. Pozitif (+) ve negatif (-) terminalleri doğru şekilde belirle.

2. Aküyü Bağlantısını Kes: Güvenlik önlemi olarak, arabanın aküsünün negatif terminalini ayır.

3. Kabloyu Pozitif Terminale Bağla: Bir kablo alın ve bir ucunu kapasitörün pozitif terminaline bağlayın. Diğer ucunu, amplifikatörün veya ses sisteminin uzaktan açma kablosuna bağlayın.

4. Kabloyu Negatif Terminale Bağla: Başka bir kablo alın ve bir ucunu kapasitörün negatif terminaline bağlayın. Diğer ucunu, arabanın şasisine veya topraklama noktasına bağlayın.

5. Bir Anahtar Yerleştir (İsteğe Bağlı): Ses sistemini açıp kapattığınızda kapasitörü şarj etmek ve boşaltmak için bir anahtar kullanabilirsiniz. Anahtarı, pozitif terminaldeki kabloya seri halde yerleştirin.

6. Bağlantıları Sıkıştır: Pense veya tornavida kullanarak tüm bağlantıları sıkılaştırın.

7. Aküyü Yeniden Bağla: Akünün negatif terminalini yeniden bağlayın ve ses sistemini açın.

Notlar:

• Kapasitörün değeri ve konumu, aracınızın özel sistemine ve amplifikatörünüzün gücüne bağlı olacaktır.
    • Kapasitörü doğru şekilde bağlamak için gerekli beceriye ve bilgiye sahip değilseniz, bir profesyonelden yardım almanız önerilir.
    • Düzenli bakım ve muayene, kapasitörün düzgün çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben şaseyide anfi- kapasitör yapıyorum. yanlış mı_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

ben şaseyide anfi- kapasitör yapıyorum. yanlış mı_?

önemli olan şaseyi alıp çalışmasıdır sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

Öncelike resimde gösterdiği gibi + yani akuden ve amfiden gelen kabloyu kapasitöre bağlıyoruz 2. kutup başından çıkaracağınız kabloyuda aynı şekilde amfinin gnd yazan çıkışının sabitlenmiş olduğu yere aynı şekilde bizde bağlıyoruz ( amfiye bağlanmıyor unutmayın ) işlem bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Benim araca bu sekilde baglanmis dogru mudur ?https://store.donanimhaber.com/39/6f/7d/396f7d73f1ac20e8d991c6c185dcbcdd.png

• aküden gelen + ilk kapasitöre gelip oradan dağılması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo100
    Benim araca bu sekilde baglanmis dogru mudur ?https://store.donanimhaber.com/39/6f/7d/396f7d73f1ac20e8d991c6c185dcbcdd.png

farketmez gnd kapasitörden almış sonuçta

• Tesekkurler cok yardimci oldu sagol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunalan01 -- 22 Nisan 2014; 9:58:15 >
  • birde bu sistem tekrardan yüke bindignde ses seviyesi yükseken şarj dinamosuna zarar veririmi ?
    diyot patlarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo100

quote:

Öncelike resimde gösterdiği gibi + yani akuden ve amfiden gelen kabloyu kapasitöre bağlıyoruz 2. kutup başından çıkaracağınız kabloyuda aynı şekilde amfinin gnd yazan çıkışının sabitlenmiş olduğu yere aynı şekilde bizde bağlıyoruz ( amfiye bağlanmıyor unutmayın ) işlem bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir :)

kolay gelsin herkese arkadaşlar benim araçımda 65 amp şarj dinamosu bulunmakta ve ben bunu 1 defa yaktım yenisini aldım onunda diyot yandı degiştik felan şimdi araçtaki mono amfiyi devre dışı bıraktım sadece stero a yeter li geliyor akü besliyo o şekilde kulanıyorum benim sorum şu olacak yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa sevinirim

jameson usa 1704 stero amfi
    cadence z 5000 mono amfi
    KENWOOD KFC-HQ718 4 oval
    kicker es 38 cm wofer

cadence 2.5 farad kapasitör aldım amfilerin 2 sinede baglasam olurmu yetermi yoksa sadece mono yumu beslemeliyim ? tam kesin bi kanıya varamadım bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum

birde bu sistem tekrardan yüke bindignde ses seviyesi yükseken şarj dinamosuna zarar veririmi ?
    diyot patlarmı

• quote:

Orijinalden alıntı: altunalan01
    kolay gelsin herkese arkadaşlar benim araçımda 65 amp şarj dinamosu bulunmakta ve ben bunu 1 defa yaktım yenisini aldım onunda diyot yandı degiştik felan şimdi araçtaki mono amfiyi devre dışı bıraktım sadece stero a yeter li geliyor akü besliyo o şekilde kulanıyorum benim sorum şu olacak yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa sevinirim

cadence z 5000 mono amfi
    KENWOOD KFC-HQ718 4 oval
    kicker es 38 cm wofer

cadence 2.5 farad kapasitör aldım amfilerin 2 sinede baglasam olurmu yetermi yoksa sadece mono yumu beslemeliyim ? tam kesin bi kanıya varamadım bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum

birde bu sistem tekrardan yüke bindignde ses seviyesi yükseken şarj dinamosuna zarar veririmi ?
    diyot patlarmı

bi sıkıntı çıkarmaz 65 amper güç üretiyor ve senin sistemin 50 amper güç çekiyor rahat olabilirsin

kapasitörü 2 amfiye giriş yapablirsin sıkıntı çıkmaz

• cok teşekkürler ederim hocam + bilgilendirmen için
  • Tek anfiye kapasitör gerek yok diyorlar doğrumudur?
  • amfi mono ise war bence... tek amfide olsa akü zayıflarsa direk amfi şarj dinamosunun diyotuna yük bindiriyor oda patlarsa düzensiz akım akü kaynaması v.s
  • quote:

quote:

cadence z 5000 mono amfi
    KENWOOD KFC-HQ718 4 oval
    kicker es 38 cm wofer

diyot patlarmı

bi sıkıntı çıkarmaz 65 amper güç üretiyor ve senin sistemin 50 amper güç çekiyor rahat olabilirsin

kapasitörü 2 amfiye giriş yapablirsin sıkıntı çıkmaz

hocam ben baglantıyı yaptm fakat araçda amfi yerleri bıraz farklı oldugundan önce + aküden önce mono amfiye sonra capacitöre gidiyor o sıralamayı düzeltmem biraz iş istiyor bir sorim dedim capacitörden sonra amfilere dagıtayım degilmi

• quote:

hocam ben baglantıyı yaptm fakat araçda amfi yerleri bıraz farklı oldugundan önce + aküden önce mono amfiye sonra capacitöre gidiyor o sıralamayı düzeltmem biraz iş istiyor bir sorim dedim capacitörden sonra amfilere dagıtayım degilmi

önce kapasitöre giriş yap daha sonra amfiye bağla
  • s.a. millet konuyla alakası var mı bilmiyorum ama benim şöyle bi sıkıntım var.... ;

arabamda 5000w amfi + 1000w jbl bass + 2 x 600w clarion sr6952r sistem var geçen gün yarım saat açık kaldı kısık seste. ondan sonra akü bitmiş. bitmiş sandım gittim arkadaşımdan yeni akü aldım. yine aynı akü bitik gibi ? anlamadım amfide elektrik kaçağı falan mı var ? en azından aküden olmadığını anladım. kablolar birbirinemi değiyor falan diye baktıysamda, sorun göremedim. yardımcı olacak birileri varsa şu mübarek gün çok güzel olur. sanayiye gidip söğüşlenmek istemiyorum.. şimdiden sağolun
    ;)
  • Arkadaşlar kapasitör için bişey sormak istiyorum ayrı bir forum açmak istemedim bende 1.0 farad sound magus kapasitör var ve bunu. Üzerinde gain ayarı düğmesi gibi bi düğme car bişeyler kısılıp açılıyor o nedeir bilginiz varmı ? Hiç bir yerde bunun anlatımına denk gelmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.