Şimdi Ara

Arabanızla Zorda Kaldığınız Anılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
10
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki gibi arkadaşlar ne yaşadınız ? Bizim 1 kere Otobanda hararet yaptı :)

• 1 Ocak 2010.

Arkadaşlarla Abant'a gitmeye karar verdik. Yedik içtik saat 2 gibi bir fırtına çıktı ki felaket. Saat erken olduğu için eve dönmek de istemedik direksiyonu Bolu'ya çevirdim. Fakat Abant'tan Bolu'ya doğru inerken sağ önden müthiş bir uğultu gelmeye başladı. Dur, kontrol et, sağına soluna bak, yokk! Arkadaşlardan biri bilya dağıtmış olmasın sakın bu dedi. Güya anlıyoruz ya arabadan, iki dk sus sen ne anlarsın dedim ve susturdum. Bolu'ya kadar yavaş yavaş geldim İstanbul yolu girişindeki Opet'e park ettim ve servisi aradım. Bugün tatil gelemeyiz başınızın çaresine bakın cevabını verdi saygıdeğer bir arkadaş. Hemen İstanbul merkezi aradım bastım yaygarayı. Yarım saat sonra iki kişi gözüktü. Eller pijamaların ceplerde saçlar dağınık, gözlerde çapak mırıldanarak! geliyorlar. Neyse çektik servise, baktık ki gerçekten bilya dağıtmış.

Sonuç, pikniğe diye çıktık Ford servisinde akşam ettik, harika bir gündü.

• SUSURLUKTA IŞIKLARDA ORTA ŞERİTTE GECE ARABAM KALDI. çok uCuZ diye aldığım honda civic 94 bana birçok sorun yaşattı ama en sıkıntılısı aldığım gün kocaeliden balıkesire dönerken susurlukta orta şeritte ışıklarda kalması oldu... arkamdan kamyonlar geliyordu. ölüm tehlikesi geçirdim resmen. arabayı aldığım gün satılığa çıkardım 4000 lira zarar ettim 1 ay sonra satığımda...
  • Az daha tırla çarpışırken babam direk direksiyonu sağa çevirip araziye attı arabayı. Motor çöktü.
    Allah herkesi Kazadan beladan korusun.
  • Kayak yapmaya gitmistik, gece yemege cikalim dedik araba calismadi ilk aklima gelen aku oldu. Dagin basi gece yarisi, aracin ustu karla kaplanmis neyse zar zor birini bulduk yardim etti takviye ettik calistirdik. Dolsun diye baya bir tur attik sabah da eve donus yoluna cikacagiz. Sabah tabi gene calismadi. Bu arada olay Amerikada oluyor ve christmas gunu acik tamirci bulmak imkansiz. Yolumuz 8 saat. Dagda gene takviye yaptik indik, benzin almak icin durduk gene calismadi. Artik hava isindi sorun olmaz diye dusunmustum. Bunu uzerine yine bir takviye ve benzin deposu bosalana kadar kontak kapatmadan gittik. Artik eve 1 saat falan kalmisti tekrar benzin aldik. Yine birilerinden yardim istedik o sekilde eve vardik.
  • 4 yetişkin insan
    Klima açık
    Rampa üzerindeki kırmızı ışık.

Opel astra H 1.3 cdti aracı olanlar ne demek istediğimi anlıyacaktır

Yukardakini saymazsak bir kere sıkışık istanbul trafiğinde hararet lambası yandı. Onun dışında da hiç zor durumda bırakmadı beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

4 yetişkin insan
    Klima açık
    Rampa üzerindeki kırmızı ışık.

Opel astra H 1.3 cdti aracı olanlar ne demek istediğimi anlıyacaktır

Yukardakini saymazsak bir kere sıkışık istanbul trafiğinde hararet lambası yandı. Onun dışında da hiç zor durumda bırakmadı beni.

El freniyle kalkarsınız hocam o kadar da zorlamıyordur değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2004 Vectra Elegance 1.6 ile Ankara ya giderken araba Uşak yakınlarında şarj kesmiş ve bütün günü sanayide geçirmiştim
    İzmir den çıkıp Manisa ya doğru gelirken Sabuncubeli rampalarında debriyaj bitmiş ve gece vakti çekici sırtında arabayı getirmiştik
    Birgün çok acil bir toplantıya yetişmek için arabaya bindim ve akü boşalmış geç kaldım vs çıldırttı resmen beni ...
  • Yıl 96-97.Araç 88-89 model Renault 9 Gte.Gece yarısı şehirlerarası yolda,pek bilmediğimiz bir istasyondan yakıt almıştık.İstasyondan çıktıktan sonra 4-5 km sonra araç teklemeye başladı.Ve en sonunda motor durdu.Çekici çağırıp,özel bir serviste kontrol ettirdiğimizde kötü yakıttan dolayı olduğunu öğrendik.

85 model peugeot 504 benzin bittiğinden dolayı yolda kaldık,zaten su gibi içerdi
  • 2007 c-max giderken birden araç stop etti marşda almadı şansya yolda yokuş aşağı el frenide elektirikli! allahtan kolçağın altındaki el frenini çekmek geldide durabildik.
  • Sene 2002 Amcam Renault Megane almıştı bizde de Lada Samara varya iyi bi arabaya binince babam bastıkça basıyodu.Araba gerçekten güzeldi 220km hızı gördüğümüzü hatırlarım.3 şerit iki gidiş 1 geliş olmak üzere.Kamyon kamyonu solluyor babamda ani fren yapmamak için direksiyonu karşı şeride kırıp sollamak istiyor.Karşıdan da kamyon geldiğini görünce abs'nin o gün nasıl bir şey olduğunu anlamıştık.Döne döne şansa oradaki bir benzinliğe girdik orada durabildik.O seyehatimizde İstanbul'dan Çorum merkeze 670km yi 5 saat'te gittiğimizi hatırlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

2007 c-max giderken birden araç stop etti marşda almadı şansya yolda yokuş aşağı el frenide elektirikli! allahtan kolçağın altındaki el frenini çekmek geldide durabildik.

ilk kez elektrikli el freni olan bir araçta mekanik el freni olduğunu duydum. c-max donanımı nedir? diğer elektrikli park freni olan araçlarda da bu şekilde manuel mekanik el freni mevcut mu acaba?

ayrıca elektrikli el freninde de araç seyir halindeyken düğmeye basılı veya çekili tutulması durumunda çalıştırılabildiğini okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

2007 c-max giderken birden araç stop etti marşda almadı şansya yolda yokuş aşağı el frenide elektirikli! allahtan kolçağın altındaki el frenini çekmek geldide durabildik.

ilk kez elektrikli el freni olan bir araçta mekanik el freni olduğunu duydum. c-max donanımı nedir? diğer elektrikli park freni olan araçlarda da bu şekilde manuel mekanik el freni mevcut mu acaba?

ayrıca elektrikli el freninde de araç seyir halindeyken düğmeye basılı veya çekili tutulması durumunda çalıştırılabildiğini okumuştum.

Evet kolçağın altında bir saklama bölmesi gibi bi bölme var onun dibinde bir demir bi parça var onu çekince duruyorsunuz

Bilmiyorum ben durdurmayı denedim ama çekili tutmadım çekip bıraktım durmadıydı.

edit:Aynı şekilde aynı mandalla el freni bozulursa v.s olduğu zaman el frenini salabiliyorsunuzda başıma geldi bu olay epb arıza verdi çekili halde kaldı ordan salmam gerekti servise gittiğimizde epb motoru bozuldu dediler 2.200 tl masraf çıkardılar kıytırık bir el freni için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 4 Kasım 2012; 22:21:01 >

• BİR GUN IZMIR KONAKTAN BALÇOVA YONUNE GIDERKEN SAHIL YOLUNDA EN SOL SERITTE BI ARAGAZ ANI BI KALKIS VE HOBAA KÜTT DIYE SES NOLUYO FALAN DEDIM GAZ TAKILI KALDI DEBRIYAJ EN DIBDE ARAC BAGRIYO CAT KONTAGI KAPTTIM HEMEN INDIM 4 LULER ACIK MILLET KORNALARA BASIYO KUFURLER EDIYO SANKI KEYIFTEN DURDUM SOL SERITTE TAKILIYOM ORDA MANYAGAM YA BEN ALLA ALLA ARABADA HANIM BALDIZLAR NASIL ITCEM DIYE DUSUNURKEN INDIRDIM BUNLARI ASIGIYA GIDIN SAHILDE SIGARA ICIN BEN GELIYOM DEDIM NEREYE GELIYOSAM ARACI ZOR BELA ITTIM SAHIL YOLUNUN SAG SERIDINE REFLOKTORU ACTIM 1OO METRE GERIYE KOYDUM GELDIM BI EGILDIM ALTTA BAKTIM BISI YOPK DEBRIYAJLA OYNARKEN DEBRIYAJ CATALININ KPTUGUNU GÖRDUM SAAT 23:00 SULARI TAMIRCI YOK O SAATE NABAYAIM DERKEN AKLIMA HEMEN ARAGAZLA VITES DEGISTIREBILECEGIM AKLIMA GELDI VITESI TAKTIM 1 E MARSA BASTIM ARAC YURUDU SON GAZ YAPISTIRDIM TAK DIYE 2 YE ATTIM OYLE GELMISTIM

AKLINIZDA OLSUN ARACTA DEBRIYAJ OLMASA BILE BU SEKILDE YURUR...
  • Başlıyorum. İnşallah okursunuz.

Sene 2010 Temmuz. gece 03:30'da 1992 model Broadway ile yola çıktık. Sapanca gölünün oralarda sağ arka kapının camı düştü. Bir türlü kaldıramadık. Cama örtü çektik rüzgardan korunmak için. Devamında o vaziyette Kütahya'ya ulaştık. 2 saat uyudum orada. Tekrar bindik. Araba çalışmadı. Zar zor çalıştırdık. fakat ayağımı gazdan çekince stop etme eğilimi gösteriyordu. Yani arabayı boşa alsam motor stop edecek. kasanın götürmesiyle motor bizi Afyon özdilek kavşağına kadar getirdi. Orada kırmızı ışıkta stop etti. Tekrar zar zor çalıştırdık. Bir benzinciden benzin aldık. orada epey uğraştırdı bizi. Çook zor çalıştı. Afyon'un içinde stop etti. sanayide pazar günü güç bela tamirci bulduk. Karbüratörü temizledi. Tekrar yola çıktık. Akşehir civarlarında arabanın sağ sol sinyalleri, dörtlüleri iflas etti. Araba sollayamıyordum. sağ sol sinyal veremiyordum. Konya'ya ulaştık. 5 TL2ye cam krikosunu değiştirttim. 20 TL'ye sinyal reflektörü varmış. O değişti. Köye gittik. Köyde arızalandı. Stop etti. etti. etti. Konya'ya zor attık kendimizi. Bir tanıdık tamirci bulduk. Adam, karbüratörün arızalı dedi. Motoru boğuyor dedi. kazalı bir Broadway'den LPG görmemiş karbüratör bulduk. Değiştirdik. O zamana kadar sütçü beygiri olan araba bir anda ingiliz yarış atına döndü. Saklanmış beygirler ortaya çıktı. Epey kanımı emdi o araba. 24 ay taksitle 4000 TL'ye birine sattım. Sağolsun son taksidi 2 ay önce ödedi.

• 2006 yılında ankaradan ş.koçhisara 5-6 araç düğün konvoyu ile gidiyoruz. ilçe merkezine 40km kala vites 5den 4e geçmedi bir türlü. boşa alınca ise ön taraftan takur tukur sesler gelmeye baslayınca hemen sağa çektim

eniştemin tipsuyla 40 km kadar çektik ve sanayiye bıraktık. usta, şanzumanda hiç yağ kalmamış, yakın zamanda baskı balata değiştirdin mi diye sordu.

1 ay önce baskı balatasını değiştirtmiştim ve yağ ilave etmemiş karaktersiz herif. ( baskı balatayı değiştiren ustaya haddini bildiremesem de, müşterilerinin yanında rezil ettim daha sonra )

araç zaten hiç tutulmayan, parcası kolay bulunmayan 2000 model kia prideydi. yıldız sanayi sitesinden zor bela çıkma şanzuman bulup, koçhisardaki ustaya göndermiştim.

1500TL ye patladı bu masraf
  • 2012 haziran ayı..Antalyaya giderken bi kaç yere uğradık.Arabanın klimasında hiçbirşey yok. Çalışıyor. Sonra bi ses geldi tak diye açtım kaputu birşey yok böyle sadece yanık kokusu var neyse devam ettik akşam antalya sabah otele girdik. Düden şelalesine geldik gene birşey yok. İzmire dönüyoruz rampalar bitti aşağı sallandım 140-150 ışıklarda dururken bi balata kokusu geldi. Kaputu bi açtım klimanın bobini sürmeden yanmıştı..Şangur şungur ses çıkartıyor gaz verincede.Denizliye geldik araba istop etti zor çalıştırmıştım

Birde mazda varken radyatörün tıkalı olduğunu bilmiyordum. arada şu falan kaçırıyordu. Bide aptallık kaçak var diye radyatör tıkayıcı atmıştım.Sabuncuya sardım en son yokuşta baktım hararet tepeye doğru tırmanıyor lan lun derken en sonra ta kırmızının sonuna geldi sonra aşağıya sallandım. daha devam yiyordum motoru

• 3 kere camura saplanip kaldim.2'si cok meziyetli navigasyonlar yuzunden birisi ise kendi hatamdan kaynakli.
  • 2 ay önce, gündüz, Tem gişelere yaklaşırken baktım hararet çıkıyor.. Öncesinde de koku gelmişti radyatör su kokusu. Dedim kamyondan filan geliyor herhalde. Ama göz ibrede:) Tırmanmaya başlayınca hemen sağa çektim.

Açtım kaputu yavaşça, baktım fıssss plastik hortum patlamış ek yerinden. Yedek vardı bagajda. Değiştim, bagajdaki sudan ekledim devam:)

O parçadan ertesi gün 3 adet daha aldım. Sıcaktan kavlıyor, sonra kopuyor. Ortalama 1 sene gitti.

Parça olmasa, alet edevat olmasa gitti 100 TL çekici parası.

İlk kez kaldım yolda. en çok korktuğum başıma geldi. Aile de var araçta üstelik.
  • 1994 yılında 8 kişilik 2 aile Konya'ya giderken Hamzadere viyadüğü üzerinde kalmıştık. Motor çamlıca gişelerinden itibaren ıslık çalmaya başladı. Ancak Hamzadere viyadüğüne kadar dayanabildi. Motor yatak sarmış. Karayolları çekicisi geldi. Bizi Körfez gişelerinden çıkardı. Araba tamircide kaldı. Kalan yolu otobüsle gittik memlekete.

Araba: 1970 model Ford 26M. V6 motor. 2600 cc. Benzinli. yaptırdık. Sonra da 50 milyona sattık 1994 yılında. Maaşım 10 milyon liraydı. Şimdiki maaşıma uyarlarsak 8750 TL'ye satmışız.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.