Şimdi Ara

Arabanızına kasko yaptırıyormusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
238
Cevap
0
Favori
9.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her iki araç ta kaskolu, ayrıca 1991 yılından bu yana kaskosuz aracı showroom dan bile çıkarmadım, önce kasko işini hallettim sonra aracı teslim aldım. Sebebine gelince mi? 1990 yılında 3 takla ile kaskosuz bir arabayı haşat edip hurda fiyatına satmak
  • Aracımı yeni aldım, bir miktarda banka kredisi kullandığım için kasko yaptırıyorum. Ama önceki aracıma 99 Tipo SLX yaptırmıyordum.
  • Aracımı yeni aldım, bir miktarda banka kredisi kullandığım için yaptırıyorum. Ama önceki aracıma 99 Tipo SLX yaptırmıyordum.
  • Tabiki yaptırmalı ama ilkönce sigortacılık anlayışı değişmeli. Müşteriyi keriz kendini akıllı gören sigorta şirketlerinin zihniyetleri değişmeli ilk önce. Arabayı sıfır aldım 2006 yılında 2 ay sonra yoldan arabnın ön camına bir taş geldi. onarılamayacak kadar büyüktü. Servise götürdüm değişmesi gerekli dedi tamam dedim ilk önce kasko da bir problem olup olmayacağını sigorta yetkilisine sordum. Aldığım cevap değiştirebilirsiniz kaskonuz bozulmaz dendi, değiştirdik. 1 sene sonra kaskoyu yenilemeye gittiğimde kasko indirimimin bozulduğunu söylediler. 1. Nedeni arabanın camını kaskonun anlaşmalı cam servisinden değiştirmeliymişim. 2. neden ise orjinal olmayan yan sanayi ucuz cam yerine orjinali ile değiştirttiğim için. Peki değiştirdiğim yerde kasko şirketinin bayisi hayır olmazmış. Her türlü işlemi yatrırabileceğim teminatını siz verdiniz size telefon edildi dedim. Hayır böyle bişi olmadı vs vs. Bir sürü laf kalabalığı. (Bu şirket anadolu sigorta idi) Neyse gelelim 2.arabamıza arabamızı değiştireceğiz. A modelden B modele plazada bulunan hanım kaskoyu iptal ettirin yenisini yapalım peki anlamıyoruz ya. bana çıkardığı fatura 950 YTL. Eskisini iptal ettirirsem karşı kaskodan alacağım para 150 YTL. Neyse bütün zorlamalara rağmen bir araştırayım dedim. Arabayı galeriden kaskosuz çıkardım anlayacağınız. Evin önüne çektim. Rasgele bir sigortacının yanına gittim durumu anlattım. Adam abi olurmu öyle şey. Mevcut kaskonu buna geçirelim dedi. Geçirdik. Cebimden 100 YTL çıktı. Şimdi bu yaşadıklarımdan sonra bir daha kasko yaptırımıyım. Hayır kesinlikle. Kimseye kasko yaptırmayın demiyorum ama iyi araştırın. Kimsenin sizi keriz yerine koymasına izin vermeyin arkadaşlar. Neyse kazasız belasız araba sürmeniz dileğiyle.

• Benim kasko şirketinin adı:Allah'a emanet.9-10 milyarlık arabam var.yukarıda dedikleri gibi 1 milyara kaskoyu yapmıyoruz.pahalı geliyor ama 500-1000 ytl yi bakımına veriyoruz.Herşeye rağmen kaskosuz araç olmaz.yaptırmak lazım tabi ki.
  • istanbul gibi yerde yasiyoruz mecburuz yaptırmaya her an ne olacigi belli olmaz
  • Biz Toros' a yaptırdık. Parçası ucuz olabilir ama büyük kazalarda büyük bir destek oluyor.
  • apartmanımızın uzaktan kumandalı garajı var. işyrim evime 10 dakika mesafede dolaysıyla hafta içi işe gidip gelmek içinde araba kullanmam. ayrıca dikkatli araba kullanırım . alkollü kesinlikle direksiyona geçmem.şu ana kadar daha en ufak kazam yok. yani düşük rsik grubundayım bu nedenle şimdiye kadar hiç kasko yaptırmamıştım. ancak bu senenin başında opel forumunda benim arabamın aynısı (rengi bile aynı) olan bir arkadaş karda hafif kayıp arabayı direğe vur muştu görünüşte sadece kaputta çok küçük bir göçük olmasına rağmen arabada 6-7 bin ytl lik bir hasar ortaya çıkmıştı (hava yastıkları falan açıldığı için) bende bu tür bir şeyin benimde başıma geleceğini düşünerek hemen gittim kasko yaptırdım.
  • Yaptır kafan rahat olsun.
  • yazmayayım dedim ama gene dayanamadım yazıyorum,

ben sigorta şirketlerinin sahip olduğum araca ki bu araç 12 yaşında eski demelerine veya onların gözünde beş para etmez olarak görüp fahiş ücretler istemeleri üzerine kasko yaptırmadım. benim yeni araç alacak ne halim var, ne de yeni araç alıp sokağa koyacak kadar deliyim.. sıfır araç alıp araçlarını sokağa koyuyor insanlar bu ülkede onbinlerce ytl,euro verilerek alınan bu araçları sokağa koyma düşüncesi bile benim uykumu kaçırmaya yeter de artar, yeni araç alacağım ve de donanım olarak düşük alacağım bir ton vergi vereceğim.. ne güzel dünya be ne enayimişim ben yaw donanım olarak tam ısıtmalı koltuktan otomatik klimasına 6 havayastığından tamamen otomatik sistemlere sahip 96 model Volvo varken ben gidip bunun 2 katı para verip donanım olarak düşük araç alacağım öyle mi? yok öyle yağma. bu aracı alalı 3 sene oldu bu araçtan önce 28 yaşında mercedes w123 kullandım 5 sene o arabayla bir kez kazaya karıştık, benim hatam olmamasına rağmen kasko şirketi aracı perte çıkaracağım deyince poliçeyi şöminede kendi ellerimle yaktım, bildiğim her türlü bedduayı da ettim. neden mi? çünkü kaskoyu Koc Allianz yapmıştı ve yapan kişi de üstelik tanıdığımız bir insandı. bana 2bin ytl teklif ettiler.. siz dedim benle alay mı ediyorsunuz? bu araba dedim doğan değil, Lada değil Mercedes efendiler dedim.. 28 yaşında da olsa mercedes dedim klasik traşa başladılar efenim model olarak yılı eski.. ondan sonra dedim sizden 1 lira istemiyorum.. sonra zaten yaktım poliçeyi.. bu sigorta şirketleri kadar uyanığı yoktur.

sözüm meclisten dışarı, ben kasko kelimesini dahi duymak istemem. kasko mu istiyorsunuz ucuza o zaman 100 bin ytl verip araç alın ucuza yapsınlar kaskonuzu.. nasıl olsa her sene o araca vergi olarak 20 kasko parası vereceksiniz.. bu ülkede insanlar kötüye layık görülüyor...

hepinize saygılar..

• genelde kasko sirketleri kime kaptırabilirsem mantigi ile calisiyorlar

19 ocakta ailemin gecirdigi kaza sonucu skoda felicia aracimiz pert oldu 7950 liradan kaskoluydu.kasko cekici ucreti ile beraber 8000 lira verdi (bu arada cekici ucreti 150 ytl) kabul etmedik.en basta bize soyledikleri sey kasko degerinden altinda olmamak sarti ile piyasa degerinden aracınızın ucretini veririz di.bizim aracın piyasası da 8500-9500lira arası gidip geliyor.bize yapılan 8000liralık teklifi kabul etmedik bizim aracımızın ederi 9000liradır cekici ucreti ile beraber 9150 lira oluyor siz bize 8000lira teklif ediyorsunuz.sonra biz sizin ile tekrar temasa gecelim diye aradilar.sonra 8500 lira verdiler. biraz daha diretebilirdik ama paramızı alip yeni bir arac almamız lazim.ayda ortalama 2000km yapan bir aile icin arabasiz kalmak zor bir durumdaha araba alamadik ya neysee...

• yeni aldığımız transporteri mecburen kasko yaptırdık ancak iyikide yaptırmışız geçenlerde stepneyi söküp demirlerini büktürmüşler bir adet michlen lastik+ jant +işçilik 400 ytl tutuyordu kasko ödedi
  • hiç kaskosuz bir araç sahibi olmadım istanbul da kaskosuz dolaşmak riskli bence
  • bu soruyu kaza yapanlara sormak lazım

kasko kesinlikle yapılmalı aracınız ucuz ve masrafsız tamir olabilen bir araç olabilir ama allah göstermesin gider bir bol sıfırlı bir araca vururursunuz trafik sigortasından arta kalan bile göçertir sizi

o yüzden yaptırılmalı

ha bu arada yaşlı araçlara astronomik fiyat verilemesine
  • Mutlaka kaskonuzu yaptırın. Siz kazaya sebebiyet vermeseniz bile size vurabilirler, aracınız çalınabilir. Allah korusun Türkiye şartlarında kasko şart.
  • 1996 dan beri yaptırıyorum.Babam kullanırken tam yandan orta direkten çarptılar,Allah korudu bizimkilere bir şey olmadı ama araba 1 ay serviste kaldı.Herhalde 5-6 yıllık kasko parası çıktı.2001 de ben aynı araçla köpeğe çarpmamak için yolun dışına çıktım,yol kenarında taşlar varmış arabanın altına vurdu,alt tarafını mahvetti.Arabayı pert ettiler,oradanda bir 5-6 senelik kasko parası çıktı herhalde.Sonra yeni araba aldım ona artık sıfırdan kasko yaptılar diğer dosya kapandığı için..O arabayla hiç kaza yapmadım ama 1 kere cam değişti.Bir cam parası neredeyse 1 yıllık kaskoya yakın tutuyor.3 senede binidk,2 sene içeri girdik Onu satınca yeni araba aldım talihsizlik 1 kere yan cam,2 kere ön cam patladı,bu arabaya yaptırdığım 3 senelik kaskoda herhalde 1 sene içeri gitdik.Totalde bakarsan kafa kafayayız,belki kardayız bile.En son yeni araba aldım %60 lık hasarsızlık indirimini bu araca geçirdim 100 bin ytl kasko bedeli olan aracın 3 aylığına fark olarak 120(yüzyirmi) ytl ödedim Yani 12 aylık fark için 480 ytl öderdik.Eskisine 684 ödemiştik,demekki 1164 ytl ye arabayı kasko yapacaklardı.Sözün özü ilk başta çok para gibi gelsede ;başına Allah korusun bir iş gelince çok geç oluyor ve zaten zamanla verdiğin para düşüyor.

• Arabayı alır almaz ilk işim kasko yaptırmak oldu, masraf kapısı diye bakılmamalı, araba sahibi olmak zaten masraflı bişey bence yapılmalı insanın kafası rahat olur..
  • sanırım benımde 10 12 arası aracım olsa yaptırmazdım galiba. çok para veriyorsun kaskoya araç eskidikçe. Onun yerine dikkatli sürersin sorun olmaz. Sana vuran yaptırır zaten. Sen ufak tefek vurursan kendın boyatırsın artık o kadar da pahalı değil 100 ytl ye parça boyuyorlar. Ben zaten alıpta ayda bir kere aracını sürenlerin zaten kasko yaptırmasınıda hiç anlamıyorum. Gerek yok orada yatıyor zaten 15 bin lik araba parçası heryerde var ucuz kim ne yapıcak arabanı senin. Paso vergısını ver kaskosunu ver trafik sigortasını muayenesını ver çok az kullandığın bir şeye paso geri dönuşu olmayan para yatır.
  • şu andakinde yok sanırım bundan sonrakilerede yaptırmam
    bir yıllık kasko parasını benzine veririm daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaangul

Arabayı alır almaz ilk işim kasko yaptırmak oldu, masraf kapısı diye bakılmamalı, araba sahibi olmak zaten masraflı bişey bence yapılmalı insanın kafası rahat olur..

aynenn
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.