Şimdi Ara

Arabanıza nasıl bakıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ayda bir iç dış 40 TL yıkanır.Haftada 1 de dış yıkama yaptırıyorum.Yıkattırdığım yerde hızlı cila yapılıyor.Ardından boş zamanlarımda da valet pronun katı waxı ile bi geçiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın 3 günde bir en kötüde hafta bir yıkarım. Balkondan hortum sallıyorum garajımız tam balkonda mahalle arası sessiz sakin geniş müsait . Orda yıkarım. Birde güneşi iyi ayarlarsam gayet kolay oluyor. Bi kere güneşte yıkama hatasına düştüm eziyet oldu.

    Sonrada kapalı garaja indirip cilasını yaparım ertesi günde geri açık garaja çekerim. (Annemede öğretince arabayı çarşı-pazar gidip geliyor. kapalı garajın ağzı cok dar cıkarken zorlanıyor. Yoksa kapalı garajdan cıkmaz araç hafta içi)

    Cila baya kir tutmama konusunda iş yapıyor. Katı waxler özellikle
  • bilmediğim yerde ya da şehir dışında mecbur kalmadıkça arabamı yıkatmıyorum. ama özellikle kışın uzun yoldan geldiğim anda yıkamacımı tembihleyip dışını detaylı yıkatıyorum tuz kalmasın diye. müstakil evdeyken her pazar kendim yıkardım, şu anda öyle bir imkan olmadığı için yıkamacıya veriyorum. kışın dahi donmadan etmeden güzel yıkayabiliyor, bu da benim için büyük bir avantaj.

    benzinlikte araba yıkamıyorum, su tutarım ama köpüğü kullanmıyorum. boyaya, folyoya çok güzel şekilde zarar verecek köpükler kullanıyorlar. kendi şampuanımı alıp benzinlikte kendim yıkarım diye niyetleniyorum hep ama onunla da uğraşasım gelmiyor.
  • İşim az hareketli olduğu için, aracımı yıkamak benim için spor oluyor.
    Benzinlikteki bıcıbıcıya gidip bol köpüklü bir yikama yaparim. Sonrasinda ıslakken sonax hizli cila sıkıp mikrofiber bezle guzelce parlatırım.
    Ayda bir de şarjlı süpürgeyle iç temizliğini yaparim.
    Yikamacilarin temizligini beğenmiyorum. Aynalarla , koltukla, teyple oynuyorlar. Gıcık oluyorum.
    Kışın çok sogukta temizlik gerekiyorsa, kapali garaja cekip buharlı temizleyiciyle temizlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş vaktim çok olduğundan kendim zevkle temizlerim.vampir gibi süpürgemle tertemiz yaparım.havalandırma kanallarını kadar her yanını cillop gibi yaparım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PRO TEMİZLİK YAPTIRIYORUM

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı iç dış temizlik yaparken aldığım zevki başka şeylerde bile alamıyorum. Elimden gelse hergün içdış temizlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz ve kisa girmeden boya koruma, detayli ic temizligini yaptiririm. Onun disinda da en az 10 gunde bir sonax ya da meguiars’ta yikatirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto yıkamacılara hayatta vermem. Ev müstakil olduğundan bazen evin önünde yıkıyorum. Elektrikli süpürgeyle süpürüyorum. Mis gibi oluyo. Çoğu zamanda 1 tl ile yıkıyorum benzinlikte. Lastik parlatıcıyıda geçen sene 3.95den a101den 10 tane falan stokladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıkadıktan sonra kahvemi içerken böyle bakıyorum

    Arabanıza nasıl bakıyorsunuz?

    Oto yıkamacılara kesinlikle vermiyorum. Genelde arabayı yıkamaya değer görmeyip logoya taptıkları için ekipmanları tamamladım kendim yıkıyorum. Her hafta sonu 2 arabayıda elden geçiriyorum. Normalde 2-3 saatte birinin işi bitiyor. Bahar temizliğinde 30'ar saat harcadım neredeyse

    İçerde sadece süpürge ile süpürüp (dar fırçayla didik didik) çok gerekirse koltukları hafif nemli bez ile siliyorum. Konsol ve iç trimleri yine ayrı 2 bez ile temizliyorum. İçeride 0 kimyasal gidiyorum ve 18 yıldır ilk günkü gibi duruyor araba.

    Dış yıkamada ilk önce karcher ile ıslatıp kirleri yumuşatıyorum. Sonra köpük aparatıyla köpük atıp 5 dk bekleyip duruluyorum. Ön yıkamadan sonra çift kova yöntemi ile detaylıca yıkayıp duruluyorum. Biraz kuruduktan sonra kurulama beziyle bir güzel kuruluyorum. Camlarıda camsil ile temizleyince araba tertemiz oluyor.

    Ayda bir turtle wax'ın ptfe katkılı cilasını atıyorum. Baya işe yarıyor. Sonax kırmızı ciladan daha iyi. Şampuan olarak Arexons kullanıyorum şuan. Bitince Valet Pro Combo ve neutral almayı düşünüyorum.

    Bu temizliklerden sonra bir sonraki araban ne olacak derseniz ya Travego'ya geçip altın vuruş yapacağım yada ufak bir 500C alıp temizlik süresini 3'te 1'ine indireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köpükle yıkatmam. Cilalı şampuanla yıkatırım.
  • Maşallah hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    Maşallah hocam
    Valla hocam el alışınca hızlanıyor insan. İlk başta 2 saatlik yıkama 9-10 saatimi alıyordu. Birde benim terrier köpeğimle tekir kedim var. El birliğiyle içini arabanın kirletiyor sıpalar

    Dışarıda eskiden istasyonlarda köpükle beraber dönen yıkamalara sürekli giriyordum. Koca fırçaları Doblo'nun içinden izlemek acayip eğlenceli oluyor 10-12 yıl sonra arabada cila hatta boya kalmayınca tekrar boyandı. O tarihten bu yana kendim yıkıyorum (boya deterjandan baya ucuz bi malzeme sonuçta )

    Tabi birde renk metalik gece mavisi olunca kirlenmesi aşırı hızlı, temizliğide bir o kadar zor oluyor en basitinden kurulamayı atla leş gibi duruyor

    İşin en eğlenceli tarafı da arabayı ayna gibi parlattıktan sonra kirletmek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.